מה קוראים בשבת?

• פותח הנושא Arana
  • פורסם בתאריך

Arana

Well-known member
מנהל
יש ממשלה, יש נשיא, אפילו יש שבוע הספר. :-):

אז לאחר שבוע כזה, מה אתם קוראים בשבת|?||שבת|

קייט אטקינסון, "חיים אחרים". אני ממשיכה, כמעט בחצי של הספר עב-הכרס הזה בן למעלה מ-500 עמוד.

זה ספר עצוב בעיני. אפילו מאוד לפעמים. גם ביחס לקודם, "חיים ועוד חיים". כאן טדי טוד הוא הגיבור העיקרי בעוד שם זו היתה אחותו, אורסולה טוד. שם גם היה ספר במתכונת "מה אם", "דלת מסתובבת", וכאן לא. כאן זו היסטוריה של חיים של אדם בן המאה ה-20, מנערות ועד זקנה מופלגת. אמנם הוא לא מובא בסדר כרונולוגי, יש קפיצות קדימה ואחורה.

כמו כן דמות מרכזית אחרת היא בתו, שקורותיה מסופרים גם כן.

והיחסים המאוד לא פשוטים ביניהם.

שבעיני, ניחוש, הם מראה לסיפור חייהם של אטקינסון ואביה. האב לחם במלחמת העולם השניה - אם כי אני לא זוכרת אם בחיל האוויר הבריטי כמו טדי טוד כאן - והיא בת גילה של בתו בספר.

אז כל מה שמסופר עד מלחמת העולם השניה - הנערות באחוזה באחד מפרברי לונדון, היחסים בין בני ובנות המשפחה - יש עליו חוט של חסד מסויים. ופרטי עלילה זהים לאלה שנמסרו בספר הקודם. כל מה שמסופר על מה שקרה אחרי המלחמה, הוא סיפור של התפרקות, של חוסר משמעות, של ניכור. הניצחון אמנם היה הרואי אבל החיים שאחר כך...הסתמיות שולטת. בעיקר יחסי אב ובת הם קשים. מרירים. והסופרת ביקורתית מאוד כלפי הבת, דמות שמעוררת דחיה כמעט כל הזמן.

עכשיו אני לקראת ה"מנה העיקרית" גיחות הטיסה של טדי לגרמניה, במלחמת העולם השניה. אחר כך אני מניחה שיובא סיפור נפילתו בשבי, נדמה לי שזה מה שקרה ונרמז לו או יותר, גם בספר הקודם.

אני דוחה את הקץ. לא פשוט.

בו-זמנית אני קוראת קצת ב-The Wisdom of Menopause, ספרה של ד"ר כריסטיאן נורת'רופ שיצא החודש בגרסה חדשה ומעודכנת, לאחר 9 שנים. חשוב מאוד ומאיר עיניים. קריאה שהיא גילוי.

Arana

Well-known member
מנהל
יש לסופרת מעין "סדרה" של ספרים על אותה משפחה? שהיא בעצם המשפחה שלה (מבוססת עליה, או שואבת ממנה פרטים ביוגרפיים)?

לא, אלה רק שני ספרים. "חיים ועוד חיים" והספר הזה, שבא אחריו. הם נולדו מתוך רצון שלה לכתוב על מלחמת העולם השניה של אנגליה, גם כהומאז' לאביה שנלחם בה. הספר הראשון זז ללא הרף בין זמנים ומתרחש גם בזמן מלחמת העולם הראשונה, ויש בו תיאור מזעזע של הבליץ על לונדון בשנת 1940.

כפי שכתבתי, הוא גם עוסק בשאלות של "מה אילו" ומעביר את גיבורתו סיפורי חיים שונים במדינות שונות, אנגליה וגרמניה.

הספר השני מתייחס לקודמו בכך שהוא הופך דמות משנית שם לראשית פה. ומספר את סיפור חייה וחיי משפחתה לאורך המאות ה-20 וגם קצת ה-21. גם כאן, אבל, יש קפיצות בזמנים ובדורות קדימה ואחורה, אבל אין חלקים של "דלת מסתובבת" כמו בספר הקודם.

ובשניהם יש אחרית דבר מאת הסופרת.

Arana

Well-known member
מנהל
סיימתי את The Colorado Kid הנהדר, והמשכתי אל "שארית היום" הנהדר גם הוא (רק בצורה אחרת)

למעלה