מה קוראים בשבת?

Arana

Well-known member
מנהל
עוד שבוע של חזרה לשגרה - אם שגרה זה עוד אסונות ועוד סאגות פוליטיות בלתי נגמרות:-/

כמה טוב שאפשר לנוח בשבת ולהתמסר לעולם שבתוך הספרים...

מה אתם קוראים בשבת|?||שבת|

קייט אטקינסון, A God in Ruins, לעברית תורגם כ-"חיים אחרים". סוף סוף ספר שאני נכנסת אליו וגם יודעת שאסיים, אחרי כל מיני נטישות בזמן האחרון. מי שקראו את "חיים ועוד חיים" ואהבו, יחגגו כאן. מה שמעניין או שהספר הזה מפריך ציפיות שהצטברו אצלי לגבי הטיפול של אטקינסון בדמות המרכזית כאן - שידעתי שתהיה מרכזית - דמות שהיתה משנית בספר הקודם. אין כמובן חובה לקרוא את "חיים ועוד חיים" לפני הספר הזה, אבל כדאי. קראתי אותו פעמיים, אגב.

אז ציפיתי למשהו אחר. הטון כאן פחות הירואי, יותר אירוני, יותר פסימי. הוא מספר את קורות אותה דמות מילדות ועד זקנה אך ללא סדר כרונולוגי ועם אזכורים לפרטי עלילה שהופיעו בספר שקדם לו ולפעמים זכרתי מייד, לפעמים אמרתי הא כן, נזכרתי.

הספר מאוד אנגלי, יש הקשרים לשירה, ספרות, אירועים פוליטיים שאירוע באנגליה לאחר מלחמת העולם השניה, אפילו ריהוט או ביגוד. לא את הכל אני מבינה או בודקת אבל זה לא נורא.

הכתיבה כרגיל, קולחת, שוטפת, וירטואוזית, עם חוש הומור ייחודי, יכולת לספר סיפור. כרגיל אצל אטקינסון.

Arana

Well-known member
מנהל
לא קראתי משהו משל אטקינסון, למרות שאני זוכרת שיש עליה המלצות חמות.

Arana

Well-known member
מנהל
סיימתי את "הסמל האבוד" של דן בראון, וגיליתי שנוצרה בעקבותיו סדרה (כנראה בעיבוד די חופשי, כי היא עוסקת ברוברט לנגדון שלפני סדרת הסרטים, בעוד הספר עוסק באותה תקופה).
גם קראתי את רוב The Colorado Kid, ספר של סטיבן קינג שיוצא כעת מחדש לאחר שלא היה בדפוס כעשור, וחבל.

למעלה