מה קוראים בשבת?

Arana

Well-known member
מנהל
חנוכה מאחורינו (כמעט, היום עדיין נחשב כחלק מהחג), חג המולד והשנה האזרחית החדשה לפנינו.

ובינתיים - מה אתם קוראים בשבת |?| |שבת|

חנוכה מאחורינו (כמעט, היום עדיין נחשב כחלק מהחג), חג המולד והשנה האזרחית החדשה לפנינו.

ובינתיים - מה אתם קוראים בשבת |?| |שבת|
בסופה"ש ועכשיו, עדיין עם "אדון הנשמות" של אירן נמירובסקי. בעיני הוא לא מספיק מהודק כרומאן, החוט המקשר קצת ניתק, אני לא בטוחה שכל פתיל עלילה נטווה כראוי, זה כאמור ספר שהופיע בהמשכים בעיתון או במגזין ולכן. בכל זאת, אני מאוד נהנית. יש רגעים מפעימים. היא ידעה לכתוב. בעייתי לי קצת היחס לנשים אבל אני מקבלת את זה כחלק מהפנומן של נשים שהפנימו ערכי פטריארכיה והביעו אותם על הדף.

אבל היא יודעת לספר סיפור, לכתוב נהדר, זה מסמך היסטורי של תקופה וכמובן, ההקשר שלה עצמה. אני שמחה מאוד בקריאה.

הצטיידתי בספרים חדשים לאחרונה, הוצאתי אחרים, הרפרטואר הולך לכיוונים נשיים. שזו תהיה הקריאה הקבועה שלי, וספרים שכתבו גברים, כחריג. לפחות בעלילתיים, עיון זה קצת אחרת. אני זקוקה לסיפורים שלנו, במהלך הדורות.

מצאתי לשמחתי שני ספרים ישנים של מרגרט לורנס הקנדית, מחברת "מלאך האבן", שלא הצלחתי לשים ידי עליו אבל כן על שניים אחרים פרי עטה, כנראה מדובר בסריה של 5 ספרים שאני לא בטוחה שהם קשורים קשר הדוק וממילא כרגע לא אפשרי לקרוא את כולם אז אני כנראה אקרא את השני ואת החמישי, אלה כנראה הספרים שקניתי. אחד מהם עם אחרית-דבר של אטווד, שעוד לא פרצה אז לעולם במימדים של הפריצה שלה בעשרות השנים האחרונות (סוף שנות ה-80, שנה לאחר מותה של לורנס ולכן גם אולי יצא הספר בשנית אז, במקור הוא מ-66).

קניתי את ספרה של קייט אטקינסון, "חיים אחרים" אם איני טועה נקרא בעברית ( A God in Ruins) ואני מצפה כבר לקרוא אותו. ספר אחד גם של טאנה פרנץ', שמעניינת אותי, וכמה בצרפתית, שניים מאת דלפין דה ויגאן, "ספינות הלב" מאת בנואט גרולט (אלה תורגמו גם לעברית) וספר של לאונור דה רקונדו, שאני מכירה ככנרת מוזיקת בארוק ובשנים האחרונות היא גם סופרת, לדעתי לא תורגמה. קניתי גם את הספר של אילנה ברנשטיין, שזכה עכשיו בספיר.

יש הרבה מה לקרוא לקראת הגזרות שאני מקווה שלא יבואו עלינו לטובה בקרוב.

מילי08

Well-known member
אני עדיין עם בית הקוף של וונגוט. יש לו רעיונות מעניינים, אבל הסיפורים לא מצליחים להלהיב אותי.
יכול להיות שאני לא מתחברת לסיפורים קצרים.

מקווה לסיים השבוע גם את בשורות טובות/ גיימן ופראצ'ט

למעלה