מה צבע המים?

PorkchoP

New member
מה צבע המים?

נכנסתי לויכוח עם חברים ובו נשאלה השאלה הנ"ל. כשאנו הולכים לים, הים נראה לנו כחלחל-ירקרק, באגמים המים כחולים מרהיבים וכולי. אבל מאיפה הצבע מגיע? האם הכחול הוא השתקפות הכחול של השמים (כמו טענה שהועלתה)? האם זהו צבעם של המים עצמם? אולי זה הכימיקלים שבפנים? מה גורם לצבע להיות כמו שהוא? ברור שהצבע נובע מהחזרת האור, כמו כל חומר אחר בעולם, אבל האם הים כחול בגלל שהשמים כחולים? תודה לעונים.

PorkchoP

New member
אגב,

אם השאלה לא במקום אני אשמח אם תפנו אותי לפורום\קישור המתאים. זה היה נראה לי הפורום הכי רלוונטי לנושא.

DIKZ

New member
צבע המים

שלום. נתחיל בשיטת האלימינציה- המים אינם צבעוניים וזאת באבחנה ויזואלית ראשונית. דגם מהמים לכלי זכוכית שקופה , יבהיר שהמים למעשה חסרי גוון, ביום ללא שפכי ביוב מוזרמים. מדדי גוון , לפי תקנים ברורים הם מדד SAYBOLT לממיסים אורגנים בעיקר,או סקלת Pt- Co(פלטינום-קובלט) לנוזלים צבעוניים במקצת, או APHA לנוזלים חסרי גוון בעיקר. בדרך כלל , ככל שהמספר נמוך יותר הגוון בהיר יותר. מי ים נקיים יהיו כנראה בתחום של 10-50 בסקלת APHA. לאחר שנשללה להערכתי צבעוניות המים , יש לחפש הסבר פיסיקלי להשתקפות הכחלחלה. בהצלחה dikz.

bhmi100

New member
למים אין צבע .להלן ההסבר

צבע יכול להיות לחומר או מבליעה באורכי גל נראים ( מה שמעיד בדרך כלל על קשרים חלשים יחסית במולקולות של החומר). הקשרים בין מימן לחמצן חזקים לכן אין בליעה בתחום הנראה (אני חושב שיש רק מתחת משהו כמו 250 ננומטרים) ואין צבע. הסיבה שהמים כחולים בדיוק מהסיבה שהשמיים כחולים. הצבע במקרה זה נגרם מפיזור של אור השמש. אור מתפזר יותר טוב באורכי גל קצרים יותר ועובר יותר טוב באורכי גל ארוכים יותר לכן השמש נראית אדומה (אורך גל ארוך) בשקיעה והשמיים וגם המים נראים כחולים.

PorkchoP

New member
אני חושב שהבנתי, אבל

רק להבהיר את העניין- הסיבה לכחול של המים היא לא בגלל שהשמים כחולים גם כן ומשתקפים על המים, נכון? אלא, כמו שאמרת, עניין של פיזור האור, שמתרחש טוב יותר בגלים קצרים (=כחול).

מורנא007

New member
הסתייגות קטנה

מים יכולים להספח לפני שטח של חלקיקים קטנים - אירוסולים, כמו חרסיות ולהשתתף במנגנון פיזור האור. ספיחה של מים על חלקיקים חשובה בתהליכי נוקליאציה ליצירת טיפות גשם או גבישי שלג בעננים.

זאבינר

New member
צבע

המים כן מחזירים כחול. ובספקטרום של המים באתרי אינטרנט רבים אפשר לראות זאת. כנסו וראו.

זאבינר

New member
צבע

המים כן מחזירים כחול. ובספקטרום של המים באתרי אינטרנט רבים אפשר לראות זאת. כנסו וראו.

למעלה