מה פשר הדבר..?

crema61

New member
מה פשר הדבר..?

חברה שלי עובדת במקום עבודה שנה וחצי..מזה כמה חודשים מעוניינת שיפטרו אותה כי אינה מרוצה שם ורוצה כמובן לקבל פיצויים.
לפני חודש וחצי היא התחילה לעשות בעיות . בשבוע אחד הגיעה רק יומיים, משם התחילה לא להגיע בכלל.
בהתחלה העלימו לה עין. שיבצו אותה רגיל למרות שלא הגיעה..
אחרי זה נתנו לה כל שבוע פחות ופחות משמרות עד שבשבוע הרביעי מחקו אותה לגמרי מהסידור עבודה.
היא התקשרה לבדוק למה מחקו אותה מהסידור , ורק אמרו לה להגיע למשרדים לסדר עניינים. היא לא הגיעה..
האם המחקיה מהסידור מצביעה על כך שהיא התפטרה?
הא זה אומר שהיא מפוטרת?

אנחנו לא ממש בקשר כיום. בכל זאת אני מתעניינת גם בשבילי למקרה שאני יהיה באותו המצב. התחלנו לעבוד ביחד..

לפי מה שהבנתי ממנה היא התייעצה עם אנשים בעבודה .
אחד מהם אף המליץ לה לבקש טופס מגורים מאילת (אז היא רק התייעצה ולפי מה שאני חושבת היא לא גרה שם עדיין ) ואז היא יפטרו אותה ותקבל כל מה שמגיע לה.
השאלה כמה זמן צריך לחתום על דירה בשמה כדי שיגיע לה הכל? גם חברה שלי אחרת המליצה לי לעבור לגור במרכז..ובגלל הזכויות שלי אני מרגישה שלא בא לי לוותר.

בגלל שהיא התייעצה עם כמה אנשים בעבודה יש שמועה שהיא התפטרה ועובדת באילת , אבל קשה לי להאמין שהיא תוותר על הפיצויים שלה..היא לא פראיירית!!

אורן19761

New member
פשר הדבר

עובדת אינה רשאית להחליט על דעת עצמה להעדר מהעבודה בלי אישור מהעבודה, דין העדרות ללא אישור הפרת משמעת.
מעסיק צריך לברר עם העובדת את פשר ההעדרות.
עובדת שאינה מתייצבת בתאריך שנקבע או דואגת לתאריך חלופי יחשב שהיא מתפטרת ואינה זכאית לפיצויים.
מעבר למקום מגורי חקלאות, פיתוח, האחזות, התנחלות המאושרת ע"י שר החקלאות ושר הביטחון, שהיה במקום מינימום 6 חודשים.
זכאות לפיצויים http://www.ovdim.org.il/Page26683.asp
והרעת תנאים שהמעסיק אינו מוכן לחזור בוא תוך זמן סביר בדרישה בכתב, התפטרות כדין מפוטר.

crema61

New member
לא הבנתי שורה אחרונה..

ועוד שאלה קטנה..
אם נגיד אני נניח יבוא יום ביום מן הימים ואני ירצה לעזוב שמעתי שלפי החוק מגיע לי 70 אחוז מהפיצויים.
האם זה נכון?

למעלה