מה פרשת השבוע?

שבי 83

New member
פרשת השבוע היא פרשת בשלח

"אשירה לה' כי גאה גאה סוס ורוכבו רמה בים." זוכר?

וואלה? טנקס!

הזכרת לי ווארט חסידי מהישיבה: פעם באו 'המסנגדים' לרבי נוחם מטשרנוביל והיאו לו ראיה מפרשת בשלח שדרכו אינה דרך האמת. שנאמר: "ויהי בשלח פרעה את העם ולא נחם אלוהים.." משמע שנוחם (בהגייה אשכנזית) דרכו אינה דרך אלוהים... מיד השיב להם הצדיק מניה וביה מהסיפא של הפסוק: "דרך ארץ פלשתים..."

naty 1

New member
איפה הימים

של תקציר פרשת השבוע בפורום? איפה?

שבי 83

New member
יש מישהו שלא מכיר את פרשת בשלח?

הבקשה בהומור?

שבי 83

New member
סיפור מעולה../images/Emo6.gif

הבריחה של בני ישראל מפרעה שרודף אחריהם: בני ישראל בורחים מפרעה עד שלפניהם ים סוף הגועש ומאחוריהם הצבא המצרי. הם משוררים לה' בהקבלות סיפרותיות ובמשקלים ומקצבים מדויקים.
אחרי שבני ישראל מדייקים בשירה לה' הוא מודיע למשה לנטות את ידו, הם עוברים בחרבה והמצרים טובעים כולם בים סוף. <שבי=שבתאי נזכר בימי נעוריו העליזים> שבת שלום.

הצונמי!

וואלה, השבוע מצאתי זמשו מגניב על צונמי ורשמתי בפניי לזכור לעיין במקורות בעניין הזה, נחמד. רגע, הם שרים לפני? מתי הם שרים אחרי? >ספל חמאה בברכת ברוכהשם<

שבי 83

New member
../images/Emo6.gif אני חושב שהם שרו כל הזמן

הם ארגנו מופע שלם: קינות בסגנון הבלוז לפני שנכנסו למים וכמה שירי דאנס אחרי שעברו. ההצלחה היתה בגלל שהמופע היה שובר קופות.
אלוהים כנראה התרשם מהמופע.

mndi gold

New member
אני קצת מתגעגע

לשיחות בית הכנסת,שבין מנחה לערבית. לפוליטיקה של של המיקוה.לשירת שלום עליכם, ואשת חיל מי ימצא.ליין האיכותי של הקידוש, ולגיפלטה פיש,ולהציק לאחותי, ללכת לחדר שלי,בין הדגים לבשר, להתחבר לאוזניות,ולשמוע את ישראל סגל מגיש את היומן. ככה סתם מתגעגע:

שבי 83

New member
אני הולך לפעמים למשפחה

חובש כיפה ויושב עם כולם. יגיע זמן שהם יזמינו אותך שוב.

משה נתקף בשגעון גדלות

שכח שאינו אלא אלהים לפרעה, ואף כי ידע העם שמשה רק עבדו, עכ``ז העז לומר בפני העם צמא המים כי הוא הוא ``יהוה רופאך`` ואין פלא שנתבקש לירד אל העם טרם הכריז יהוה ``אנכי יהוה אלהיך`` ולא אותו הזבוב האילם משה חובב שבקושי יכול לבטא את שמו כמו אוטוסטרדה ללא גמגום

צחק צחק אבל...

את השבת והפרשה הזאת יהיה קשה לי לשכוח...(גיבור הסיפור חוגג היום יומולדת17והשבת הייתה ההפטרה המזורגגת והכי ארוכה בכל הת.נ.ך

"ודבורה אשה נביאה אשת לפידות"

פשטא זקף קטן טפחא אתנחתא
האם נולדת בראש השנה לאילנות?

למעלה