לדעתי המילה ברורה. יוצר ספיח. מי שלא ברור לו ורוצה
לדעת, שישאל או ילמד. הנתונים הכלליים מוגשים והלקוח שמתעניין באמת- נותר לו רק לברר יותר לעומק למה הכוונה.
בהכללה גסה- לרוב הלקוחות לא מאד משנים כל מיני ניואנסים ומנסיוני, ככל שהמידע המוגש ארוך ומורכב - זה יוצר תחושה שהצמח בעייתי או שלא שווה להשקיע בו או משהו דומה, עוברים הלאה, לא קוראים הרבה.
אני יכולה לספר לך על ביקורי יעוץ שאני עורכת בגינות, מסבירה למשל איך לגזום צמח כדי להביא אותו לבגרות מפוארת, כמו שהוא בחזון שלי בתכנית. אחרי 6 חודשים מגיעה לביקור חוזר ומוצאת את הצמח משתרך על הקרקע כאילו לא דיברנו, לא הדגמנו קיטום בפועל וכאילו לא כתבתי
שתי שורות בדו"ח רק לגבי איך לקטום את הצמח הספציפי הזה... עצם זה שהזמינו אותי ליעוץ עשה להם טוב ובזה זה נגמר. רוב הלקוחות גם לא מזמינים יעוץ.
סיכוי טוב שתקבל תשובות הרחבה למידע שחסר לך במשתלות שמפרסמות 'מידע חלקי' באתר שלהן, שהוא מסחרי ופתוח לכל המתעניינים, שלא כולם מעמיקים ורובם מחפשים תמונות ושמות ועונות פריחה. אם תגלוש באתרי משתלות שונים תוכל לזהות בקלות מי כותב את החומר ומי מעתיק חלקי חומר לפי ראות עיניו. למשל את ה'ספיח' רוב המשתלות המעתיקות לא יעתיקו כי מי צריך צרות..
ההצעה שלך להוספת הסבר עממי מזכירה לי דוקא משהו אחר
שהעסיק אותי כשהסתכלתי בתמונות של מקומות בחו'ל, למשל מרכז גטי בלוס אנג'לס והגינון המרהיב שלו (שיצא לי לקרוא ברשת די הרבה תלונות על עלויות התחזוקה המטורפות שם), אין פיקניקים עם צידניות על המדשאות, אין אנשים עם רגליים במים, אין גדרות כדי שילדים לא יטבעו בברכות ולא ראיתי על כל צעד ושעל שלטי אזהרה שאסור זה ואסור זה..
אצלנו, כשאיש והבת שלו טובעים במקום אסור לרחצה, מוקף שלטים גדולים של חברת חשמל באתר שברור שאיננו חוף רגיל לרחצה, המשפחה המסכנה טוענת שזה לא היה מספיק ברור, אז עכשיו צריך
גדר על חוף הים.
אני לא משווה את ההצעה שלך לזה, רק מרחיבה את הרעיון ואומרת שלדעתי לא כדאי להגיע למצב שמאכילים את האנשים בכפית ושחייבים להשאיר לפרט אחריות בכל תחום. זה חשוב לאינטליגנציה, למוסר, לדמוקרטיה..