מה עשה לו/לה/לך טוב?

schlomitsmile

Member
מנהל
מה עשה לו/לה/לך טוב?
סוג של שאלת סקר: איזה טיפולים שיפרו את איכות חייו/ה של הבן/הבת הא"ס שלכם
(או שלכם אם אתם א"סים)?

אצלנו: הידרותרפיה, רכיבה טיפולית, אלבאום, טיפול באמנות, ריפוי בעיסוק.
מוסיפה גם קפוארה (מפגשים פרטניים) למרות שזה לא נחשב טיפול ממש
וגם כנראה שהילד המדובר כנראה שאינו א"ס אלא ילד אמצע עם אילמות סלקטיבית.

ואצלכם?

yuliyuli1

New member
אצלנו
השילוב הסמוי (סייעות פרטיות + הנחיה של מנתחת התנהגות פרטית) ומעין סוג של ספורט טיפולי שמאפשר לבן שלי לשחק כדורגל / לקשור שרוכים בעצמו / לרכב על אופניים בהתאם לגילו.
וכמובן טיפול תרופתי ל ADHD שלו שמבחינתנו הוא מציל חיים.

הידרותרפיה לא שיפרה אצלו שום דבר, קלינאית תקשורת (לכישורים חברתיים) היתה מיותרת לחלוטין. ריפוי בעיסוק: אולי תרם ואולי לא - אין לי מושג. טיפול בשיטת רמי כץ - לא משהו שהבן שלי היה יכול לבצע לאורך זמן

dina199

New member
תרפיה בתנועה ותרפיה במוסיקה לו.
תרפיה באמנות לה ולי.
מאז אני חסידה של טיפולים רגשיים

רואה 6 6

New member
הטיפול הראשון עם קלינאית בגרינשפאן פתח אותו כלפינו.
כל הדברים שהגיעו אחרי זה...לא יודעת. לא בטוחה שמשהו רציני. היתה קלינאית תקשורת לפרגמטיקה של שפה ולתקופה זה היה רלוונטי. ר. בעיסוק אני לא יודעת, רכיבה טיפולית ייבשה לו את התחת. אלה שבאו ולימדו אותו משו קונקרטי למשל,גננת שיח לדעתי קידמו אותו מאוד. היום למשל זו הוראה מתקנת.כל החלק הקוגניטיבי שלו מאוד מושך אותו למעלה. כל השאר לא נראה לי ממש משפיע.

גן התקשורת השנה

אחרי שנתיים קודמות במעון תקשורת אחד שהיה מופרך בעליל, ושני שהיה לא-מועיל-לא-מזיק (אף שהגננת שם הייתה אחלה), השנה נראה באמת טוב (טפו!)
&nbsp
עוד לא התעמקתי בטיפולים בגן (מקווה שהם בסדר) אבל הגן עצמו מאוד מוצלח, אנחנו מאוד מרוצים ונראה שגם הילדה. הם כל היום לומדים ועושים כל מיני דברים מעניינים ויצירתיים, והאווירה שם כזו נחמדה, בא לי להצטרף גם
. זה גן שמאתגר אותה במובן החיובי, פעם ראשונה שאני שומעת מגן דיווחים על דברים חדשים שהילדה עושה שהיא לא עשתה כבר מיוזמתה כמה חודשים לפני כן בבית.
אני כל הזמן קצת מוטרדת ומפקחת שלא יפעילו עליה לחץ, לפעמים היא באמת חוזרת קצת תשושה, אבל סה"כ נראה שטוב לה ושיש להם חשיבה נכונה.
&nbsp
וגם:
- האייפד, חברנו הצמוד (מכשיר משנה חיים, להערכתי)
- זמן שקט לעצמה כל יום
- זמן 1 על 1 עם מישהו שממוקד בה ואוהב אותה, והרבה חיבוקים ומגע
- אוויר צח, גינה, טבע, וגם ברכה / ים
- חיות - אנחנו חושבים להביא כלב בשבילה, נראה לנו שזה יכול להיות מצוין. לטובת שני הצדדים, אנחנו מתכננים כמה מפגשי הכנה עם מטפלת שמביאה את הכלב שלה. פגשתי את המטפלת פעם אחת בינתיים, וכשכתבתי לה צ'ק קלטתי שזו פעם ראשונה שאני משלמת על טיפול ליפחוצונת...
&nbsp

dina199

New member
האם השאלה היא לגבי איכות חיים של הילד
או של ההורים ( או של כולם
).
ולמעשה השאלה שלי איך ההורים מגדירים 'איכות חיים'.
כי בתגובות המיקוד הוא על 'הילד התקדם' . האם חייבים להתקדם כדי לשפר איכות חיים. והאם אפשר להרגיש טוב יותר או מספיק טוב גם אם אין 'התקדמות' שנמדדת בזכוכית מגדלת ?

התקדמות אמיתית מביאה איכות חיים, בעיניי
כלומר, התקדמות במובן המהותי, ואיכות חיים במובן המהותי. שני מונחים בכלל לא טריוויאליים שאפשר לכתוב על כל אחד מהם מיליוני מילים בלי להגיע למסקנות ברורות.
&nbsp
אבל לפחות בקשר לילדה שלי אני חושבת שאפשר להגיד די בבירור, שכשטוב לה היא מתפתחת ולומדת ומשתנה, וכשהיא נתקעת לאורך זמן הרי שלא כלכך טוב לה. יש לה דחף התפתחותי חזק מאוד שטבוע בה - אני מאמינה שבכל ילד קטן, אבל על זה לא יכולה להתחייב, אצלה בכל מקרה אני די בטוחה בזה, עד כמה שאני יכולה להבין אותה...

dina199

New member
אז אולי זה הפוך

איכות חיים מביאה להתקדמות (אני משתמשת במילה כי הרוב משתמשים בה, אני אישית לא אוהבת אותה),
ולא ההתקדמות לאיכות חיים.
כבר היו דיווחים (לא רק בדף האחרון או בזמן אחרון) שהילד התקדם, התקדם, התקדם ובסוף מרוב לחץ או שקיבל התקפי זעם או בכלל 'חווה רגרסיה'.

אולי כך: התפתחות ואיכות חיים הם שני צדדים של אותו מטבע
התקדמות זו באמת מילה בעייתית, כי המשפט שתיארת הוא אכן עובדה קיימת שקורית, לדעתי כש"ההתקדמות" היא לא התפתחות בריאה של הילד, אלא משהו שנכפה מבחוץ בכיוונים לא נכונים ובדרכים לא בריאות.

dina199

New member
. ועדיין השימוש במילה נפוץ.
אנשי מקצוע (ובעקבותיהם ההורים) מודדים הכל במונחי 'התקדמות'.

schlomitsmile

Member
מנהל
השאלה המקורית היא לגבי איכות החיים של הא"ס
כמו יפחוצית, גם אני מאמינה עפ"י נסיון חיי, שכשטוב לבנאדם הוא גם מתפתח, צומח.
כשמדובר בא"ס, זה כמובן לא מסלול ההתפתחות הרגיל,
לא במהות, לא בקצב ולא בכיוון,
אבל זו התפתחות משמעותית ויפה ונכונה לאותו אדם.
&nbsp
המונח "התקדמות" הוא מונח של אנשי מקצוע וחינוך,
מניחה שכששומעים אותו כל הזמן,
זה לא מפתיע שהורים מפנימים אותו,
אבל נראה לי שלרוב ההורים מה שבאמת הכי חשוב
זו איכות החיים של הילד- שיהיה לו טוב

הרבה הורים רואים שהילד שרוי במצוקה,
ותוהים מה הם יכולים לעשות כדי לעזור לו.
חלק מזה, לא הכל אבל לזה מתייחס שירשור זה,
זה כלמיני טיפולים.
&nbsp
לכן השאלה ששאלתי היתה:
איזה טיפולים שיפרו את איכות החיים של הא"ס, עשו לבנאדם טוב?

dina199

New member
לכן העליתי את השאלה

רוב האנשים התייחסו ל'התקדמות' כמדד לשיפור איכות החיים.

ענתנוי

New member
לא לכולם
אני בדקתי את זה פעם, כשחיפשתי רעיונות להציע לאנשים וכמעט איבדתי את ההכרה בגלל ההגברה החושית.
במיוחד העמוד המטומטם הזה עם הבועות, שמצמידים אותו לפינה עם מראה כדי להגביר את זה למקסימום. זה יותר גרוע בעיני ממוזיקה באולמות אירועים.

schlomitsmile

Member
מנהל
כתבתי
"לכל הא"סים והא"אים במשפחתי"

ברור ששום דבר לא מתאים לכ-ו-ל-ם, אנשחנו משתפים כאן בנסיוננו
(וטוב שכתבת על נסיונך
).

אגב, גם בסנוזלן חשוב להתאים את הפעילות לבנאדם.
מי שהגברה חושית או העמוד של הבועות משפיע עליו לא טוב,
יתכן שמשהו אחר יעשה לו טוב.

למעלה