מה עמדתכן לגבי גיוס נשים לצבא?

catchet

New member
מה עמדתכן לגבי גיוס נשים לצבא?

אני זוכרת את עצמי בתור ילדה נורא רציתי להתגייס לצבא ולהיות לוחמת... לא חשבתי על ההבט המוסרי של הרצון הזה, פשוט קרץ לי הרעיון של להיות חלק מהחברה הקרביים. יכול להיות כי תמיד הייתי נורא ספורטיבית ותחרותית. היום אני חושבת על שני הבטים מתחרים: מצד אחד הצבא כמוסד שוביניסטי שלא מאפשר לנשים הזדמנות שווה לשרת בכל החיילות. ומצד שני, יש הבט נוסף לפיו זה בכלל לא ראוי לשתף פעולה עם מוסד דכאני כמו הצבא, ומה שצריך לעשות זה לעמוד על הזכות שלא לשרת במסגרתו. מה אתן אומרת?

מבחינתי לבטחון יש ערך גבוהה

כך שאני בעד גיוס חובה, במיוחד במדינה קטנה ומאוימת כמו ישראל. ועם כל הכבוד למוסר, בלי צבא המדינה שלנו תמחק.

catchet

New member
השאלה רק

האם הצבא מספק ביטחון או להפך מערער אותו. אני לא בטוחה שכל הצבאות ואמצעי הלחימה שלהם עושים את העולם יותר בטוח...

הצבאות והמלחמות הם לדעתי המורסה המוגלתית בחברות אנוש.

אך אי אפשר להתעלם מכך שצה"ל נותן לחיילות ולחיילים רבים ורבות תפקידים ואחריות משמעותיים, והרגשה שהם משרתים את המדינה באחד האופנים החשובים ביותר. מה שמעניק להם ולהן בטחון רב ומורל גבוה.

Berethor

New member
תלוי אם את מדברת בקנה מידה גלובלי או בקנה מידה אזורי ולאומי

מלחמות הן דבר לא מלבב בדרך כלל, אבל זה דבר שהוא נחוץ בחלק מהמקרים, המאבק של ישראל והמערב מול האויבים האיסלאמיסטים הוא חשוב, אחרת האיסלאמיסטים פשוט היו רוצחים או/ו משעבדים את הגברים והנשים כאן, מילים זה לא מה שיעצור אותם. הצבא והמשטרה הם אלו שמעניקים לך ביטחון יחסי בעולם האמיתי.

meidadc

New member
אני חושב שזה תלוי מאוד מול מי עומדים

אני מסכים עם הקלישאה הימנית שאם הערבים יניחו את נשקם יהיה כאן שלום אבל אם ישראל תניח את נשקה היא תמחק מעל המפה.
אני גם מאמין (אם זה לא בגדר עובדה היסטורית) שמה הכניע את גרמניה הנאצית, איטליה הפאשיסטית ויפן האכזרית לא היה דיפלומטיה אלא כח צבאי. ולא היה אפשרי אחרת. ניסו.

מצד שני, ברוב העולם המערבי, האינטראקציה המועדפת היא דיפלומטית ולא צבאית. ולקיומו של כח אין יתרון בשום צורה. למשל באינטראקציה בין ישראל לארה"ב או בין ישראל לאנגליה או ישראל מול אוסטרליה - אין שום חשיבות למי יותר חזקה צבאית. אבל באינטראקציה של ישראל מול מצרים, ירדן, סוריה, לבנון או אירן זה חשוב מאוד.

אכן, תמיד טענתי שכאשר האלימות מרימה את ראשה איפשהו, היא

כבר ניצחה. כי לצד המותקף אין ברירה אלא לנהוג באלימות גם הוא.

הפתרון כפי שאני רואה אותו הוא חתירה בכל החברות הנשיות בעולם לביסוס מטריארכט. בהנהגת נשים חכמות וטובות. המטריארכט יפרק את הצבאות ישמיד את כלי הנשק ויכונן מנגנונים שימנעו אלימים מלהתבטא: מנגנוני מעקב מגיל צעיר, שישתמשו בדיווח של האמהות, הגננות והמורות.

תשאלי את הקרביות. הן נהנות מאד ומרגישות שעושות דבר מאד

משמעותי. המורל ביחידות הבנות האלו מרומם. והמפקדות מקבלות נסיון ניהולי חשוב, שאם לא מפלים אותן אח"כ באזרחות, הוא משמש לקבלת עמדות גבוהות.
השאלה היא אם בכלל צבא הוא ערך חיובי בחברה, והתשובה כמובן שצבא בנוי בעיקרו כדי להלחם להרוס ולהרוג. אני רואה חברות מטריארכליות מפרקות את הצבאות ומשמידות את כל הנשק. מאחר שבחברה הפלשתינית ובחברה הישראלית עדיין שולטת הרוח הלוחמנית, על רוב נשות ישראל לעשות מה שעושה כרגע מיעוט: לחפש קשרים עם קבוצות פלשתינאיות שוחרות שלום. לנסות להכיר את הערבים. (כמובן לא להסכים עם כל האספקטים בתרבותם - למשל לא שליטת הזכר ורצח נשים "על כבוד המשפחה"). ברור שיש בעיה: אם אצל הערבים רווח החלום לשוב בהמוניהם לשטחי ישראל, אין יהודיה ויהודי שיסכימו לכך. כרגע הסכסוך נראה לאזרח(ית) הרגיל(ה) בלתי פתיר. במצב כזה, איך נוכל לוותר על הצבא? ובתוכו, כמובן, שירות הבנות, הנותן להן (לאלו שיש להן תפקידים משמעותיים) נסיון ומעמד חשוב בחברה שלנו?

catchet

New member
הבעיה

שאותן בנות קרביות מתבקשות לוותר על סממני נשיותן כדי מוערכות על ידי בעלי הכוח. חוץ מזה שעל הדרך הן גם נדרשות להפגין זלזול כלפי נשים אחרות שלא הלכו על המסלול הקרבי (רוב הנשים), כמו שהגברים עושים

האם ידוע לך שבקרב החיילים הגברים, הקרביים הם מיעוט קטן?

"סוד" זה גילה פעם לנו, קהל נשים וגברים ,חן נרדי, שיחד עם רעייתו רבקה נרדי עוסק בחינוך הציבור לשיוויון בין גברים ונשים. הוא מתאר הרבה את "הגבר החדש".

אגב, הצעירות האלה, כפי שראיתי אותן בטלוויזיה, אינן כלל

"הפוכות מן הנשיות". הן נשים נמרצות, עם מורל גבוה, בטחון עצמי רב. והלא זה מה שכל פמיניסטית היתה רוצה לראות באשה המודרנית.

Berethor

New member
אם צה"ל היה "שוביניסטי" באמת אז כדי להתגייס לצבא היית צריכה

להתחזות לגבר, משום שבאופן חוקי לא היו מקבלים נשים לצבא. צה"ל מקבל נשים לצבא, אפילו בחילות הלוחמים, אשר במקור נחשבו להכי אקסקלוסיבים לגברים, אבל תמיד אפשר לחפש על מה להתלונן, אף פעם "זה לא מספיק". כמובן שצה"ל עושה את זה לא רק מסיבות אידיאולוגיות אלא גם בגלל מחסור בכוח אדם במלחמת ההישרדות שישראל נמצאת בא באופן מתמיד, נגד אויביה האכזריים, אבל עדיין. לדעתי השאיפה שלך להיות לוחמת הייתה מאוד פמיניסטית, והרבה יותר פמיניסטית הסיבות "המוסריות" להתחמק מגיוס לצבא, חוץ מזה במלא בישראל יש גיוס חובה.

"This attitude is (still, unfortunately) prevalent in the real world. The US military, for example, officially barred women from direct combat until 2013 with this trope as the excuse, believing that male troops would be too distracted protecting their female squad members or turn into loose cannon killers if they got hurt, destroying their cohesiveness as a fighting force;note they didn't allow women in combat zones at all until the 1990s."

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/StayInTheKitchen

"During the American Civil War, some of the corpses of fallen men were discovered not to have been men at all. At least 240 women are known to have served in the ACW disguised as men, as you can read about here Several maintained their disguises after the war in order to qualify for pensions. It was a lot easier for women to get away with this back in the days before routine physical examinations, since often the only physical standards enlistees had to meet were "upright and breathing". Also, many 18th and 19th century women were relatively small-breasted due to inadequate nutrition, and many figured out the trick of padding out their waists instead of trying to completely eliminate their breasts, which was often helped by ill-fitting uniforms and the sartorial customs of the time, which required several layers of relatively thick and unyielding fabrics and often resulted in people resembling unmade beds."

[URL]http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/SweetPollyOliver[/URL]

aaa123

Member
סירוב לקבל נשים הוא רק אחת האפשרויות לביטוי שוביניזם

צבא יכול להיות שוביניסטי ועדיין לקבל נשים ולזלזל בהן בדיוק כמו שמקום עבודה יכול להיות שוביניסטי ,ועדיין לקבל נשים ולשלם להן פחות על אותה עבודה.

Berethor

New member
עדיין ההבדל בין לשלם קצת פחות לבין לא לקבל לעבודה הוא גדול

מה גם שרוב הנשים יעדיפו לקבל קצת פחות משכורת מאשר לא להתקבל לעבודה, ואת העובדה הזאת מעסיק אשר משלם פחות לעובדת מנצל, היא צריכה אותו יותר מאשר הוא צריך אותה, משום שבדרך כלל המעסיק יכול גם לקחת גבר לתפקיד, אם לקחת אישה לתפקיד לא משנה לו מבחינה כלכלית, בסופו של דבר מדובר בסיבות קפיטליסטיות יותר מאשר שוביניסטיות, מאותה סיבה מעסיק יכול להעדיף לקחת עובדים שהוא משלם להם פחות בלי קשר למינם, לדוגמה עובדים זרים בדרך כלל משתכרים פחות מאשר נשים, ולכן מביאים אותם.

GreenMamba

New member
את צודקת וטועה

לגיוס נשים לצבא ישנם כמה טיעונים, בעד ונגד-
את הטיעונים נגד, הבאת.
הטיעונים (הפמיניסטיים) בעד אומרים:
1. המצב בצבא השתפר. הוא עדיין רחוק מאוד מלהיות מושלם, או אפילו טוב- אבל בהחלט ניתן תשומת לב לנושא ההטרדות המיניות שלא ניתן בעבר (למרות שכאמור, הדרך עוד ארוכה)
2. כדי לשנות מערכת, לפעמים צריך להתערב בה מבפנים. לכן חשוב שיהיו שוטרות וקצינות בכירות במשטרה, וחשוב שיהיו חיילות וקצינות בצבא.
3. הגיוס לצבא הוא חובה ע"פ חוק. אם נתחיל לבחור את החוקים להם אנחנו מצייתות ע"פ מידת הפמיניזם של הגוף אותו החוק משרת, אפשר גם להפסיק לשלם מיסים ולציית לחוקי תנועה...
4. השירות בצבא הוא חובה אזרחית, ולפטור את הנשים מהחובה האזרחית הזו מכיוון שהצבא, כמערכת, היא מערכת שוביניסטית- זה נימוק פסול. צריך לשנות את הצבא, לא את החובה לשרת בו
&nbsp
מעבר לנימוקים הפמיניסטיים, ישנם סולמות ערכים נוספים שאני מאמינה בהם. וכששני ערכים מעולמות שונים מתנגשים זה בזה- אני צריכה להחליט איזה ערך חשוב לי יותר.
מאחר והישרדותי פה כיהודיה וישראלית מאפשרת גם את פעילותי הפמיניסטית (ולא להיפך), והצבא הוא (לצערי) כלי במאבק ההישרדות הזה- השירות הצבאי חשוב לי יותר מהנימוק הפמיניסטי- כך שאם מעמידים אותם אחד מול השני- הפמיניזם אצלי במקום השני. זה לא אומר שאין דרך לשלב בין שני ערכים אלו- וכך חייב להיות.

catchet

New member
מסכימה

שצריך לשנות את המערכת מבפנים אבל בשביל זה המערכת צריכה להיות מוכנה להשתנות. ולפי איך שזה נראה בינתיים, עושה רושם שאין יותר מדי נכונות. הכל בא כל כך קשה שזה מתיש... אבל אסור להתייאש נכון?

GreenMamba

New member
אני לא בטוחה שזה נכון

הצבא היום הוא מקום יותר בטוח לנשים מאשר היה לפני 20,30 ו-40 שנים.
יש היום תפקידים חשובים שמאויישים כמעט אך ורק ע"י חיילות (תצפיתניות, מפעילות מכם וכו'), יחידות קרביות מעורבות- הצבא בהחלט התקדם, באופן מסויים. אני חושבת שקו פרשת המים היה פרשת איציק מרדכי, בזמנו.
&nbsp
גם הצבא ישתנה, אין לו ברירה. זה מאבק קשה וארוך- אבל אנחנו ננצח בו בסוף. אני בטוחה.

catchet

New member
אני לא מתווכחת על זה

שדברים משתנים. הבעיה היא שהשינויים האלו קורים נורא לאט...

GreenMamba

New member
עשרות אלפי שנים של התפתחות אנושית

ותראי כמה הושג במאה שנים בלבד.
מבחינת חיי אדם זה המון- מבחינת כל שנות ההיסטוריה שצריך לשנות- זוהי מהירות פנטסטית

למעלה