תקשיב ותקשיב טווב
"כלומר - במיקרים בהם עודף האחיזה של צמיג 160 אינו נחוץ - אין טעם להשקיע בעודף משקל מיותר" זה אתה כתבת בהודעה אליה אני מגיב. בקשר לציטוט: אין דבר כזה "עודף אחיזה שאינו נחוץ" אבל כן יש רוכב שלא מצליח לנצל את עודף האחיזה שנותן צמיג X על-פני צמיג Y. לגבי משקל גבוה יוותר של הצמיגים הגדולים על-פני הצרים יותר, זה נכון ולא נכון. צמיגי סליקס קלים בהרבה מצמיגי 500 אותם אתה מייעד לג'אנטים הצרים עליהם אתה ממליץ. ולשורה התחתונה: אתה כנראה לא רכבת על 125 דו"פ / 250 4T בשפיצרינג בפול גז. אני כן רכבתי, על YZ125 של שהינו ג'וניור, והאופנוע היה עם ג'אנטים של "הגדולים" עם צמיגי ריין (גשם). לא רק שרכבתי על האופנוע המשומש הזה, אלא שבמקרה רכב איתי עוד אחד על המסלול (ואין עוררין על הישגיו בתחום- אלוף ב- 05' וכנראה גם ב- 06'. יותר מזה, ברמה האישית הוא גם ניצח אותי פעמיים השנה:במירוץ האחרון בשפיצרינג, וגם באשדוד). וביום ההוא, בזמן שאותו רוכב חמוש ב- 520 שהביא לו את אותן אליפויות, נחש איזה אופנוע "הציק לו במראות" במשך כמעט 10 הקפות? בקיצור, עם כל הכבוד לדוגמאות המוצקות לאיך הפיזיקה עובדת לטובתינו או רעתינו, צריך בסוף גם לרכב על האופנועים.