מה עם קטגוריית S3?

אז מחפש ג'נטים משומשים

+ דיסק מגניב כזה + צמיגים חלקים כאלה עם חשבונית אם אפשר....

45degrees

New member
ל 250 סמ"ק 4 פעימות הייתי שוקל

גלגלים יצוקים של Gאיחס - יותר זול ויותר קל מגלגלי סופרמוטו.

lucca227

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif ושוב ../images/Emo31.gif

זה כמו לקחת פרארי ולהרכיב עליה גלגלים של כרמל דוכס. וסליחה עם בעלי ה- GS, אופנוע נהדר כשלעצמו, אם נשמעתי מעליב.

45degrees

New member
לא נכון. זוכר את ה YZF250 שהיה

רוכב בתחילת הדרך של השפיצרינג במפגשים הליליים. הוא היה מאוד מהיר וזריז עם מהירות פניה מדהימה ועם גלגלים של GS. ההספק של הכלים הקטנים נמוך, אך המומנט שלהם ממש נמוך. לכן קשה להם להאיץ גלגלים כבדים. המסה המסתובבת של הגלגלים קריטית כאשר המנוע מפיק מומנט קטן. לכן אופנועים אלה מרוויחים יותר מגלגלים קלים מאשר מגומי רחב. זאת בניגוד לכלים הגדולים שמרוויחים יותר מגומי רחב מאשר מגלגלים מעט יותר קלים (ההבדל בין גלגל 4.25 לגלגל 5). לחילופין - אם הוא מתקין גלגלי קרבון או חישוקי קרבון - עדיף במידות הנכונות עם סליק סופרמוטו

yayossi

New member
לגבי yzf250....

היה לי כזה ואף השתתפתי באחד המרוצים ואני באופן אישי לא ממליץ . הוא פשוט חלש מדי...

45degrees

New member
כן../images/Emo70.gif ביחס למה שסופרמוטו דורש

גלגלים כבדים משמעותית בהיקף מצריכים הרבה יותר השקעת אנרגיה על מנת לשנות את מהירות הסיבוב שלהם: יותר אנרגיה כדי להאיץ את הגלגל האחורי ויותר השקעת אנרגיה כדי להאיט את הגלגל הקידמי והאחורי. אופנועי סינגל בעלי הספק נמוך ומומנט נמוך כמו ה 250 המרובעים או ה 125 דו"פ מפסידים מתכונה זו יותר ביחס למנוע מאשר הסינגלים הגדולים והחזקים (אמירה זו כללית ומתיחסת לגלגלי סופרמוטו במידות הקלאסיות"). כלומר - אם כדי לשנות את מהירות הסיבוב של גלגל אחורי ברוחב 4.25 עם צמיג 160 מ 20 קמ"ש (כ 6.7 סל"ש) ל 60 קמ"ש (כ 20 סל"ש) נדרש הספק של 10 כ"ס לאורך 2 שניות (מספרים לצורך הדגמה בלבד) אז: סינגל 600 עם 50-60 כ"ס נדרש ל 16-20 % מהספקו לעומת סינגל 250 עם 30-40 כ"ס שנדרש ל 25-30% מהספקו. אפשר לראות שכל שינוי בכמות האנרגיה הנדרשת לשינוי מהירות הסיבוב של הגלגל האחורי ישפיע יותר על סינגל 250 מרובע מאשר על סינגל 600. כלומר - במיקרים בהם עודף האחיזה של צמיג 160 אינו נחוץ - אין טעם להשקיע בעודף משקל מיותר. יש לרוחב החישוק גם היבט "אפל" נוסף. הידעת שרוב צמיגי ה 180 בשוק שוקלים כ 9 קילו? צמיגי 160 שוקלים 6-7 קילו ולפעמים גם 8 קילו. ציגי 140 או 130 ישקלו כ 5 קילו בממוצע. כלומר - הקטנת רוחב החישוק מתבטאת בכ 1-2 קילו חסכון - רק במשקל הגומיה. תוסיף על החסכון במשקל הגלגל האחורי גם את החסכון במשקל הגומיה והנה - תוספת נאה ביותר לביצועים הדינמיים של ה 250 התורן ללא פגיעה ברמת האחיזה. הצדקה למעבר לצמיגים רחבים יותר - בהודעת ההמשך

45degrees

New member
הצדקה למעבר לצמיגים רחבים :

מתקיימת רק כאשר הצמיגים במידה הקיימת אינם מצליחים לספק את רמת האחיזה הנדרשת
חוק האצבע הזה נכון לכל אופנוע. שלי, שלך, כביש, סופרמוטו, הרבה צילינדרים, קצת צילינדרים - כל אופנוע בכביש. בשטח גורמים אחרים משחקים תפקיד משמעותי שאינם קיימים בכביש. כלומר - אם אתה מצליח לקבל את מירב האחיזה מצמיג 140 - אין טעם לשים צמיג 160. אם אתה מצליח לקבל את מירב האחיזה מצמיג 150 - אין טעם לשים צמיג 170. הכיון ברור. מתי יש יוצאי דופן? כאשר מתקינים צמיגים בצורה "לא מתאימה". כלומר - שמים צמיגים רחבים על חישוקים צרים או רחמנא ליצלן הפוך. שאז מקבלים עם העליה ברוחב הצמיג ירידה באחיזה.

lucca227

New member
תקשיב ותקשיב טווב

"כלומר - במיקרים בהם עודף האחיזה של צמיג 160 אינו נחוץ - אין טעם להשקיע בעודף משקל מיותר" זה אתה כתבת בהודעה אליה אני מגיב. בקשר לציטוט: אין דבר כזה "עודף אחיזה שאינו נחוץ" אבל כן יש רוכב שלא מצליח לנצל את עודף האחיזה שנותן צמיג X על-פני צמיג Y. לגבי משקל גבוה יוותר של הצמיגים הגדולים על-פני הצרים יותר, זה נכון ולא נכון. צמיגי סליקס קלים בהרבה מצמיגי 500 אותם אתה מייעד לג'אנטים הצרים עליהם אתה ממליץ. ולשורה התחתונה: אתה כנראה לא רכבת על 125 דו"פ / 250 4T בשפיצרינג בפול גז. אני כן רכבתי, על YZ125 של שהינו ג'וניור, והאופנוע היה עם ג'אנטים של "הגדולים" עם צמיגי ריין (גשם). לא רק שרכבתי על האופנוע המשומש הזה, אלא שבמקרה רכב איתי עוד אחד על המסלול (ואין עוררין על הישגיו בתחום- אלוף ב- 05' וכנראה גם ב- 06'. יותר מזה, ברמה האישית הוא גם ניצח אותי פעמיים השנה:במירוץ האחרון בשפיצרינג, וגם באשדוד). וביום ההוא, בזמן שאותו רוכב חמוש ב- 520 שהביא לו את אותן אליפויות, נחש איזה אופנוע "הציק לו במראות" במשך כמעט 10 הקפות? בקיצור, עם כל הכבוד לדוגמאות המוצקות לאיך הפיזיקה עובדת לטובתינו או רעתינו, צריך בסוף גם לרכב על האופנועים.

45degrees

New member
מה חדש? ברור שאתה צודק ביחס

ליכולת הרכיבה. ביחס לצמיגים - הטענה שלי היא שלו היית רכוב ב YZ עם צמיגים וגלגלים קלים יותר - היה לך יותר קל להציק במראות, או שהיו צריכים להציק לך במראות. ביחס לשפיצרינג - זה מסלול בו ברור שהכלים הקטנים הם בעלי יתרון יחסי על הגדולים. השאלה הנכונה כאן היא של YZ125 עם גלגלים רגילים של סופרמוטו לעומת YZ125 עם גלגלים קלים יותר וגומי קל יותר. הטענה שלי היא שבתנאים אלה ה YZ עם הגלגלים הקלים יהיה עדיף (בתנאי שמתקבלת מהם מספיק אחיזה).

lucca227

New member
אין מה לעשות

אתה נהנה מעצם הדיון יותר מאשר להעביר פואנטה מסויימת. אתה טוען שג'אנטים וצמיגי "500" שוקלים פחות מג'אנטים 4.25/3.5 של סופרמוטו וצמיגי סליקס? את זה אפשר לבדוק. לדעתי האישית, לא ששקלתי, אבל אני סבור שאתה טועה. מעבר לזה, זה לא ממש משנה, כי ה- YZ125 בתצורה שעליה דיברתי (ג'אנטים "לפי הספר") עבד מספיק טוב במסלול בשביל להזדנב אחרי רוכב ברמה גבוהה על אופנוע שהוא מחובר אליו כבר שנתיים והביא לו אליפות. אתה חושב שהייתי יכול לעשות זאת על אותו YZ עם גלגלי 500? אני חושב שלא. אתה מוזמן להוכיח לי אחרת. רק אם אפשר, בלי ההסבר המסובך הנלווה, רק מבחנים ותוצאות. חאלס עם הווירטואליות.

רגע... אז לקנות את הג'נטים? או ללכת

לצוד איזה GS ולהשאיר אותו על בלוקים? נראה לי שלאופנועי רבע ליטר מודרניים יש מספיק כח כדי להתגבר על ההפרשים במשקל... אני יודע שבשטח ועל אדמה קשה הקטום שלי מפתיע אותי כל פעם מחדש בכח שהוא מייצר, ההבדל בינו לבין אחיו הגדולים נעוץ בעובדה שהכח הזה מגיע מאמצע עקומת הסל"ד והלאה, מה שאומר שצריך לתת לו בגז כנראה, ואז תחסך ממני הבושה של להיות רכוב בג'נטים של GS

yayossi

New member
התכוונתי לאופנוע עצמו ...

ללא כל קשר לגלגלים או צמיגים . הוא פשוט חלש . אומנם מהיר בידיים מיומנות אך מנוע רבע ליטר בסוף יכנע לעומס הרב שמופעל עליו באספלט. או לפחות שלי נכנע....

45degrees

New member
זה לא חשוב. אופנועי מירוץ הם רכיבים

מתכלים שתפקידם לעזור לרוכב להשיג נקודות בדירוג.

45degrees

New member
אם אתה מתעקש על ג'נטים רחבים - לך

על גלגלים יצוקים וצמיגי סליקס - האופציה הכי קלה. גז - הבעיה אינה האם לאופנוע יש מספיק כוח לסובב את הגלגלים. ברור שיש. אני טוען שהוא יכול להסתפק בפחות ולהרוויח מכך יותר ביצועים. לוקה - לא שכנעת אותי עם הדוגמא, אך העלת בעיה שאתה יודע שאנחנו לא יכולים לפתור - אין כאלה 2 אופנועים כדי להוכיח מי צודק. לראיה על רכיבה עם אותו אופנוע על 2 גלגלים שונים - קלים וכבדים יותר - יעשו לנו אולי טובה קראשזבנג או RANSNOW ויעלו סריקה של המבחן של חישוקי הקרבון בירחון ה SM הבריטי. המסקנות שם לגבי המשמעות של הפרשי המשקל חד משמעיות וברורות ביותר.

למעלה