מה עם מתכון למופלטה? מי

אנ מוזמנת אבל הנה מתכון למופלטה:

מופלטה : חומרים לבצק הפשוט ללא שמרים: 1 ק"ג קמח 1 כפית גדושה מלח 3 כוסות מים 1 כוס שמן, לשימון חמאה ודבש, להגשה חומרים למופלטה עם שמרים: 1 ק"ג קמח לבן 3 כוסות מים פושרים [700 מ"ל לערך] כף שטוחה של מלח דק 1 כף סוכר רבע קובית שמרים טריים [או 10 גרם שמרים יבשים] 1/2 כוס שמן לשימון 1 כפית שמן לטיגון, או תרסיס שמן חמאה ודבש להגשה אופן הכנת הבצק: מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח [והשמרים, למי שהולך על הוורסיה הזאת] ומוסיפים את המים בהדרגה לפי הצורך, [ניתן לעשות זאת במיקסר] לשים את הבצק עד שיהיה גמיש, רך, יבש ואחיד.[יוצא בצק במרקם קצת יותר רך מבצק לחם]. מניחים את הבצק למנוחה של כ- 10 דקות. קורצים כ-40 עיגולים בגודל ביצה מהבצק, טובלים כל כדור בצק בקערת שמן שמונחת לפנינו בשיש ומניחים על מגש משומן. את ייתרת השמן שופכים מעל הכדורים ונותנים לכדורים לנוח כ-20 דקות. תהליך המנוחה חשוב למופלטה על מנת שתתפח ותתגמש. אופן ההכנה של המופלטה: מחממים מחבת גדולה על אש גבוהה. [אני משתמשת במחבת השף]. לוקחים כדור בצק טבול בשמן. מניחים על משטח העבודה ומותחים לעבד אותו מהקצוות על ידי תנועות לחיצה ןליטוף עם שתי הידיים , עד שהוא נהיה דק . לא נורא אם יש קרעים. שמיםכפית שמן לכל היותר במחבת ובעזרת מברשת סיליקון מברישים את השמן [ עדיףלהשתמש בתרסיס שמן, ואם מטגנים במחבת טפלון לא צריך לשמן כלל]. מניחים את המופלטה על המחבת החמה. נותנים לה להיטגן מטגנים אותה דקה בערך,עד הזהבה. בשלב זה מכינים את המופלטה הבאה בתור: פותחים אותה בדיוק כמו שעשינו עם הראשונה. מציצים לראות מתי המופלטה הראשונה, שעל המחבת מוכנה, הופכים אותה ומייד מניחים עליה את המופלטה שכרגע פתחנו. [כעת יש לנו שתי מופלטות על המחבת]. שוב מכינים את הבאה בתור. כעבור כדקה הופכים את כל החבילה עם שתי המופלטות, ומניחים את החדשה למעלה. וכן הלאה: כל פעם מתווספת מופלטה לערימת המופלטות במחבת שנשארות חמות.ככההממשיכים בהכנה עד שנוצר מגדל מופלטות של בערך כ-10-15 של מופלטות . חשוב לכסות במגבת את המופלטות עד ההגשה, שלא יתייבשו. מגישים חם עם הרבה חמאה ודבש או עם ריבה, שוקולד או מה שאוהבים. זהו, זה נראה בהתחלה מה-זה קשה, אך כשמבינים שלא הכצעקתא זה נראה כבר אחרת. כל העיקרון הוא פשוט: פותחים את הכדור הראשון, שמים במחבת, מיד מתחילים לפתוח את השני, איך שהשני הזהיב והפכנו אותו אנחנו מניחים את המופלטה החדשה על הצד הזהוב של הראשונה. זהו.

my sunshine

New member
../images/Emo140.gif ברוכה השווה

תודה על המתכון... אני , אפילו כשמוזמנת לא אוכלת ת'מופלטה... לא עושה לי את זה
וגמני מוזמנת...

תודה יקירתי,

כרגע סיימתי להכין קילו שני יחד עם רועי, הבן הצעיר שלי. מה אומר ומה אגיד... אם הייתי מוצאת את כבל ה- USB הייתי מעלה לכאן את התמונות, אבל מסתבר שמרוב סדר וניקיון לפני פסח אני לא מוצאת כלום . בכל מקרה, יצא אדיר. נשיקות מותק.

my sunshine

New member
בחיי,

לא סתם קראת לזה "בקצב הסלסה" גם התארחת וגם הכנת... כל הכבוד...

כבר הכרת אותי... לא מסוגלת לשבת על התחת

רגע אחד. לקחתי את רועיקי שהשתעמם ואמרתי לו שיאללה את המופלטות נכין אנחנו. איזה כיף זה לעבוד ביחד איתו, הוא ילד מדהים שקולט עניין ממש מהר. אני חייבת למצוא את הכבל ואז אעלה פה את התמונות של רועי ממש בזמן מעשה. מקסים הילד הזה.

my sunshine

New member
אני מחכה לתמונות...

בכלל, אם את כזו משקיענית כולנו רוצים לראות

אני? משקיענית? נראה לך ?????

אבל מאתמול אני בניסיונות למצוא את הכבל ... כמו סתומה קניתי מצלמה חדשה שהכבל יו אס בי שלה שונה מאלו שיש לכל המצלמות (איזו שטות עשיתי עם המצלמה הזאת.), בכל מקרה ברגע שאמצא אותו אעלה את התמונות של רועי (איזה מתוק הוא ואיזה מופלטות סופניות הוא הכין, בחיי !). בכל מקרה, שווה לחכות. איך את בייבי?

my sunshine

New member
אני,

החג הזה מסופש לחג, מחג לסופש עשה לי כאב ראש
אבל לבשל, דפקא נהניתי אולי אעלה לכאן את המרשם לצלי שעשיתי... חוצ'מזה, הכל טוף...

מספרת לי?

אני כבר בטירוף מרוב תבשילים שהרבצתי הפסח הזה. ברגיל אני ידועה כפסיכוטית, אז קל וחומר בחגים... אבל זהו, עבר האיכסה הזה. אני כבר בכוננות לבישולים של שבת... נראה מה נכין, אני עוד לא ממש סגורה, רק בכללי...

למעלה