מה עם העתיד?..

לא מסכים...

אם כולם יהיו מורים מה יהיה על שאר התפקידים? וגם לא כולם מתאימים להיות מורים! את לא יכולה להגיד למישהו שיש לו פחד במה להיות מורה! את לא יכולה להגיד למישהו שיכול להיות מדען אטום לא לממש את הפוטנציאל שלו! את לא יכולה להגיד למישהו שהחלום שלו להיות טייס להיות מורה! את לא יכולה להגיד למישהו שרוצה להיות מורה שיהיה משהו אחר כי כבר אין עבודות! את לא יכולה להגיד לבנות כמה בתי-ספר שאת רוצה! מתישהו ייגמרו המשרות... כן?

.............................................

בס"ד אני ממש לא מסכים עם המדריך שהעביר לכם את הפעולה ואני חושב שהוא טועה ומטעה! לכל אדם יש פוטנציאל שונה, כל אדם יכול להיות משהו בעולם-לקחת על עצמו תפקיד חשוב בעולם! יש כאלו שיעשו את זה מצויין בהוראה ואחרים לא ישרדו חצי דקה בכיתה, יש כאלו שיהיו טייסי קרב מעולים ואחרים ברגע שעולים למטוס מקבלים בחילות. כל אדם בכל מקום יכול להשפיע. אני מבין את המדריך שלך כי אכן הוראה זה תחום שאפשר להשפיע בו מאוד, אילן רמון ז"ל לא היה אדם שומר ומצוות ככל הידוע לי, אך הוא עשה את קידוש השם בין הגדולים בעולם (קידוש יום שישי בפני כל העולם וכן הציג את ספר התורה היהודי). זה אדם שלמרות שהוא לא שומר תורה ומצוות מחובר לערכים היהודיים ועשה קידוש השם כ"כ גדול שאני רק יכול לחלום לנסות להגיע מצב כזה של קידוש השם. כל תפקיד שאתה ממלא בעולם יש לך כמה דרכים: א. כמו רובוט, מכונה, פשוט לעשות את העבודה שלך וזהו. ב. לעשות אותו מרצון ואהבה ולהשתדל לאהוב ולכבד את כל הסובב אותך אלו אידיאלים גדולים שלא קל תמיד לקיים במקום עבודה שוטף וזורם. שוב השאלה מי אתה ועד כמה האידיאלים חשובים בעיניך או יותר נכון עד כמה הם טמועים בך!

כנסו כולם..

למה אנחנו בבנ"ע, תכלס? לא, אנחנו לא כמו הילדים הקטנים שבאים "כדי לעשות כיף". בנ"ע היא לא הבייביסיטר שלנו. הרי בנ"ע זו דרך חיים. אנחנו כבר הגענו לגיל שאנחנו יכולים להחליט מה אנחנו עושים עם החיים שלנו הלאה, ואנחנו [אלה שבחב"ב, אני לא יודעת אם חב"ג והנשואים שבינינו עדיין עושים את זה..] באים בכל ערב שבת קודש לפעולה וסופגים ערכים שאנשי תורה ועבודה אמורים לקבל. אבל אני מרגישה שאם לא ננצל אותם, זה כמו ספוג. אתה רוצה להוציא-תוציא. לא רוצה להוציא-יישאר לך איפשהו בתת-מודע ולא יצא מהכח אל הפועל. אז אוקיי, חינוך הוא לא ה-אידיאל של בנ"ע, אלא קידוש שם ד' ברבים ושאיפה לממלכת כהנים וגוי קדוש. [זה מה שהבנתי ממה שכתבתם..]. אתם תכלס רואים את עצמכם עושים את זה כשתהיו בוגרים? בעוד 15 שנה תלחמו על שלמות הארץ ותעמדו בדוכנים של ראש יהודי/מעייני הישועה? תהיו רכזים בסמינריונים של בנ"ע? באמת, מה אנחנו עושים הלאה כדי לשמור על הצביון הזה של רוח "תורה ועבודה"?

sivanscom

New member
זה לא רק זה..

זה לחיות את זה בכל דבר,אז זה אל בהכרח לעסוק בהוראה, חשוב גם שיהיו בעולם אנשי הייטק, ואנשי מחשבים, ועורכי דין, ורופאים, ואנשי טלויזיה, כן כן, זה חשוב לא פחות! השאלה איך עושים את זה ולמה עושים.. נגיד אנשים כיום שעוסקים בטלויזיה ותקשורת - יש כ"כ הרבה תוכניות מלוכלכות ומגעילות שאפשר לוותר עליהן ובמקומם לעשות תוכניות יותר חינוכיות \ מוסריות .. אז אפשר לעסוק בתקשורת וטלויזיה ולעשות הכי הרבה שבעולם קידוש השם, ואפשר לעשות גם הכי הרבה חילול השם. לעומת זאת, אפשר גם לעסוק בהוראה ולהיות המורה הכי גרוע והכי שיטחי , לחנך לאגואיזם ולפריצות , ואפשר גם באמת לחנך לקדושה ולערכים וכו' וכו' חוצמזה, שיש גם חיים מעבר לעבודה.. אני מאמינה ומקווה שגם כשאני אהיה עם ילדים אני אצא המוןן לטייל ואחנך את הילדים שלי לאהבת הארצ, ואולי אני לא אעמוד כל שישי בדוכן של קירוב לבבות, אבל אפשר לארח בשבתות חוזרים בתשובה \ מתגיירים.. אפשר לגור במקום שחסרים בו יהודים,ולדבוק בארצ ישראל.. ואפשר גם לגור במקום שגרים בו יהודים וחסר בו רוח יהודית - ולדבוק בעם ישראל..! בע"ה..

sivanscom

New member
אהה.. אממ כשכתבתי את זה

לא קראתי את שאר התגובות שהיו לפניי, אז מצטערת אם חזרתי על הרבה דברים שאמרו כבר

מה הפואנטה שלך?

כאילו- מה את מנסה להגיד? תראי, אי אפשר שכולם יהיו מורים, בדיוק בגלל מה שתמר אמרה. צריך גם מי שיבנה בתים, ומי שיהיה מוכר במכולת ומי שיהיה נגר וכו' כי צריך לחיות וחוצמזה- לא לכולם מתאים להיות מורים. [אני ניסיתי להעביר שיעורים פרטיים לילדה בכיתה ג' וירדתי מזה ממש מהר, כי סבלתי. ואני בטח לא בנויה ללעמוד מול קבוצה.] אפשר למצור שליחות גם בדברים אחרים, להיות איש ציבור בכל מיני תחומים, למשל, או לעבוד בפוליטיקה או בתקשורת. וגם ברפואה למשל. אבל זו לא הנקודה, כי אפשר גם להיות מהנדס ולחיות אידיאלים. למשל בחינוך שאתה נותן לילדים, במקום שבו אתה גר, בתרומות ובהתנדבויות, בזמן ללימודי תורה, בללכת למילואים או להשאר בצבא קבע [הכל תלוי באידיאלים שחשובים לך ובאלה שאתה חי אותם, או לא...]. אפשר לעשות ולהיות אכפתיים ואפשר שלא. הרי גם בפוליטיקה או בתקשורת אפשר לעבוד מתוך שליחות ואידיאלים ואפשר שלא. אפשר שיהיה אכפת לך ותשנה, ואפשר שלא. הכל תלוי בך. בכנות, בימים אלו בחיי אני נמצאת בהתלבטות מאוד גדולה שברור לי שתשפיע על איזה מן אדם אני אהיה בעתיד. יש רצון פנימי, יש לחצים מהסביבה ויש מציאות, שלפעמים לא נותנת לך להגשים את מה שאת רוצה. זה פשוט לא מתאפשר. מה אני רוצה להגיד בכל זה? שזה קשה. זה קשה להמשיך לחיות אידיאלים ולהיות אכפתיים ולהתנדב ולהרגיש את האש בוערת בתוכך ולא להשאב לתוך החיים ולהסתכל על הצעירים האלה בתור שרוטים שחיים בסרט ו'זה יעבור להם'. זה קשה לשאול ולברר וללמוד ולקבוע זמן ללמוד תורה, ולא לתת לימים לעבוד ולשגרה לשחוק. אני זוכרת שבשמינית שמעתי את מי שהדריכה אותי במעלות-מעפילים מדברת במן צחוק על הילדים המתלהבים האלה, מלאי האידיאלים, ושזה יעבור להם, זה תמיד עובר. וזה כאב נורא לשמוע את זה ממי שהעבירה לי פעילויות חשובות בלהט. ממי שהייתה קומנרית בבנ"ע, והדריכה במרכז להעמקת יהדות. זה כואב לי לראות איך שהיא מתלבשת היום. וזה קורה, זה קורה לאלפי אנשים. לפעמים אני מוצאת את עצמי מתקרבת למקום ההוא בצעדי ענק. אז אפשר וצריך להלחם בזה, צריך להיות מודע ולרצות, ואפשר לחיות חיים מלאי שליחות, והלוואי שזה לא יעבור לך כשתצאי מבנ"ע. אבל לא- זה לא סיבה ללכת להוראה. את צריכה לחשוב איפה את יכולה לתת הכי הרבה ומה מתאים לך! כן, מה מתאים לך, גם אם זה מתמטיקה, או כל מקצוע אחר שנראה לא תורם, כי התרומה שלך יכולה להיות במקומות אחרים. לחיות ערכים לא תלוי רק במקצוע אלא בדרך חיים, למשל, באיך את מתנהגת לאנשים בעבודה [תחשבי מזה לעבוד במפעל הייטק ושדרכך אנשים יתקרבו ליהדות...] וכל מיני דברים כאלה. הרי אפשר ללמוד מקצוע שנראה ונשמע לא תורם וחסר אידיאלים ובסוף להמציא משהו בעל משמעות שיעזור לאנושות. החיים קצת יותר מורכבים מחינוך והוראה והעולם בנוי על יחסי גומלין, צריך שיהיה מהכל בעולם, לא להתרכז במשהו אחר. לכן נבראנו שונים ולכל אחד יש מה שמתאים לו. אני מניחה שהנקודה שלי ברורה, אז אני אפסיק פה. תכננתי לכתוב משהו קצר ויצאה מגילה...

אז איך אני אפיק אידיאלים?

נניח ואני אלמד.. האמממ.. עיצוב פנים. [לא בטוח שאני אלמד את זה, פשוט הדוגמה הכי טובה שעלתה לי לראש.] מה כ"כ אידיאליסטי בזה?

isilme

New member
../images/Emo205.gif../images/Emo98.gif

תתייחסי בדרך הראויה לאלה שלומדים איתך, לאלה שעובדים איתך, תהיי הוגנת כלפי הלקוחות שלך, אפשר להגיע עם הרשימה הזאת עד מחר.

tamarhp

New member
ולא רק

קודם כל מבחינת עבודה - צריך להיות הרצון לעבוד בשביל עמ"י, ותוך כדי העבודה לשמור על המצוות (לא לעבוד בשבת, לשלם מס הכנסה וכו'). אבל האידיאלים לא חייבים להתבטא רק בזה אלא בכל תחומי החיים כמו הקמת בית וחינוך הילדים, דרך ארץ, ועוד.

אז מה זה משנה אם אני בוגרת בנ"ע?

הרי גם ככה אני דתייה, דתים אמורים [ככה נראה לי לפחות..] אקים בית בישראל ואקיים מצוות תוך כדי עבודה. מה כ"כ "בני עקיבאי" בזה?

tamarhp

New member
בני עקיבא

מחנכת אותך לזה. א. לא כולם מקבלים חינוך דתי בבית ב. בני עקיבא נותנת לך את הכלים להבין , לבנות את עצמך, ולהוציא לפועל (למשל התנדבויות)

אוקיי.

אז מה שאת אומרת זה, שלבנ"ע אין מקצוע מוגדר שהוא האידיאל שלה, אלא זה יותר שילוב בין האידיאלים שלה לבין העיסוק בו עוסקים?

ככל שזכור לי

[ויכול מאוד להיות שאני טועה.] כשבנ"ע הוקמה מטרתה הייתה להקים גרעינים התיישבות. כל שבט, כשהגיע לגיל מסוים, הפך לגעין א', ב' וכו', ואחרי 7 שנים זה השתנה לשמות במקום אותיות... בכולופן, המציאות השתנתה מאז, וקצת קשה לי להגדיר איך זה שאת בוגרת של בנ"ע אמור להתבטא בחיים שלך בהמשך הדרך. אבל כמו שתמר אמרה, זה מחנך אותך לערכים ונותן הרבה כלים להגשים את עצמך ואת אותם הערכים ולהעביר את זה הלאה, שזה לא פתוח חשוב. ברמה הכללית- זה נותן גישה להרבה ילדים שאין להם את זה במקום אחר, ואני מכירה מישהי שלולא בנ"ע היו חילונית והיום הם מדריכה בתנועה ולומדים באולפנא, ואני מניחה שהיא לא היחידה. שוב, קשה לי לשים אצבע על משהו ספיציפי, אבל אם תלמדי נניח עיצוב פנים- את יכולה לקחת מדי פעם עבודות התנדבות ואת יכולה להעביר סדנאות בהתנדבות בשכונות מצוקה. וללכת לתיכונים או בי"ס בשכונות מצוקה או כפרי נוער וכו' ולעצב כל מיני פינות בהם יחד עם הילדים. [וזה קצת רעיונות שעלו לי הרגע...] את יכולה להמשיך להתנדב במעייני הישועה,אפילו בדרג קצת יותר גבוה ממה שאת יכולה לעשות היום ולתרום ולשנות קצת יותר. ובקיצור- לחיות את האידיאלים שאת חיה ומדברת עליהם היום. זה לא כזה ברור מאליו... או בקיצור- להגשים את הערכים שדברת

ואגב,

[חשבתי על זה אחרי ששלחתי את ההודעה] אני חושבת שאם כולם יהיו מורים- אז כל עם ישראל ישאר לבד במקומות האחרים, ואם את באמת חיה את חייך מתוך מחשבה של שליחות ותרומה יכולה להיות למפגש הזה המון משמעות. יש הבדל בין אדם דתי שסתם עובד במשרד לבין עם שתמיד מרגיש שהוא משמש סוג של דוג' וגורם לאנשים להכיר דתיים ולא לחשוב עליהם רק דרך סטיגמות...

tamarhp

New member
כמו שאילה אמרה...

בני עקיבא מחכנת אותנו איך לחיות. לא מכוונת אותנו למקצוע מסויים (כמו שאמרו כולם פה - אי אפשר שכולנו נעבוד באותו דבר), אלא נותנת לנו כלים להגשים את עצמנו ואת האידיאלים שלנו ושל היהדות.

למעלה