מה עם העתיד?..

אמממ...

קראת את ההודעות למעלה? א. אני אמרתי שהאירגון שאני רוצה להקים הוא למען "מדינת הלכה", לא בדרך של כח, אלא בדרך של קירוב לבבות "בלי כח לגמרי... "לא בכח ולא בחייל כי אם ברוחי אמר ה'" אלא לאט לאט, לפחות שייכנס למודעות שאנשים רוצים את זה, בינתיים אני לא שומע את זה מאיזה חברה מאורגנת, אלא רק בדעות אישיות של אנשים, צריך איזה ארגון שמוכן לפעול למען זה." ( - ציטוט של ההודעה למעלה...) ב. אני מתנדב כל שבוע (כשאני יכול) במעייני הישועה, אז נאל לא לפקפק... תודה!

לשעברתי

New member
מדינת הלכה? לא!

אלא מדינת התורה! וההבדל? "מיום שחרב בית המקדש אין לו להקב"ה בעולמו אלא ארבע אמות של הלכה בלבד". אבל האם השאיפה שלנו היא לעולם הלכה מצומצם לד' אמות? ממש ממש לא! אנו צריכים לשאוף למדינת התורה, שבאה על הבסיס של דרך ארץ, שנהנית מזיו השכינה ומהשפעת הנבואה, או לפחות רוח הנבואה עד שהיא תתחדש בעצמה. זוהי השאיפה הגדולה שלנו, והיא לא באה מתוך הצמצום שאדם צריך לצמצם את עצמו כדי להיות איש הלכה.

tamarhp

New member
אם תקים ארגון

שמטרתו הרשמית היא מדינת הלכה, לא ירחק היום בו תמצא פצצות מתחת לאוטו שלך.

הייתי אתמול במדרשה, והרב העביר שיעור

שאמר [מאוד בקיצור] שאסור לעשות דברים לפני שהעם מוכן לשמוע אחרת זה רק גורם נזק ושהעם היום לא מוכן לשמוע על דברים כאלה עדיין.

ואגב,

[וצריך להתבגר מאוד בשביל לראות דברים כאלה-] אנחנו נמצאים בתהליך, וצריך להבין ולהפנים חשיבות של תהליכים. א"א לקפוץ היישר לתוצאה. דברים גדולים כאלה נעשים לאט.

בואנה, יצאתי מה זה כופרת. :|

שאלתי את השאלה בתמימות.. באמת..
ואם השאיפה של בנ"ע היא מדינת הלכה, אז למה בנ"ע היא תנועה מעורבת? הרי לפי ההלכה אסור שיהיה עירבוב בין הבנים לבנות.

נניח וזה מה שהסמזכ"ל חושב.

אבל אני כמעט בטוחה שהרב בני, המזכ"ל, לא כ"כ בעד תנועה מעורבת כמו שהיא עכשיו.

לשעברתי

New member
אין לי מושג מה המזכ"ל חושב

בסוגיה. אבל למען האמת זה לא כזה משנה. אני יודע מה אני חושב, כמו שאני יודע שיש כאלה שלא מסכימים איתי. מי המזכ"ל בפועל לא ישנה את הגישה שלי. בעיקר שהדיון הוא היפותטי ורק במידה ונגיע למציאות של לכתחילה. לגבי הבדיעבד, כלומר הדרך בה צריך לפעול לאור המצב היום, אין הבדל משמעותי בין הגישות.

היא לא התכוונה לשאול, התשובה די ברורה

וזה ברור שהאידאל זה שלא יהיה מעורב

tamarhp

New member
מה המטרה?

המטרה היא לקרב, כלומר - אם התנועה תהיה נפרדת, לא יבואו אליה אנשים. אם התנועה מעורבת - זה יגרום לאנשים לבוא בשביל החבר'ה ולהישאר כי טוב שם. אבל זה היה נכון לפני הרבה שנים כשהתנועה קמה והיה צריך "הוראת שעה" כדי לתקן עולם ולקרב. כיום זה לא ממש רלוונטי (לדעתי), ויש מחלוקת האם התנועה צריכה להיות נפרדת או מעורבת מלכתחילה.

tamarhp

New member
לא מסכימה

אם כולנו נהיה מורים - לא רק שלא תהיה עבודה לכולם, אלא - מי יהיה רואה החשבון של ביה"ס בו המורים עובדים? ומי תהיה היועצת החינוכית? ומי תהיה העובדת הסוציאלית שתטפל בילדים המתקשים בביה"ס? ומי ינקה את החצר ומי יטפח את השיחים היפים של ביה"ס? הרי כולם מורים!! ומה עם מקצועות כמו שוחט או מוהל או משגיח כשרות, שהם חשובים ותורניים? החשוב הוא לעסוק באידיאלים תוך כדי העבודה, למשל - - להיות עורך דין מצליח ולייצג כהתנדבות את פעילי עמונה מול בית המשפט - להיות מנקה רחובות ולעשות את העבודה מתוך שמחה על הזכות לשמור על קדושת הארץ. כנ"ל לגבי חקלאים (ששומרים על השמיטה למרות ההפסדים), גננים, וכל מה שקשור. - להקים עסק ולא לשכוח את אידיאל שמירת השבת - להיות בעל אימפריית מלונות ולתרום כסף לשאר עמ"י. - להיות מתכנת ולהקים חברה שמתאימה לנשים דתיות נשואות שרוצות חצי משרה (שקשה להשיג בהייטק), או להכין תוכנות לדתיים כמו "קלוח" (מי שמכיר) ועוד - להיות פסיכולוג, עובדת סוציאלית, עובדת רווחה, יועצת חינוכית, יועצת נישואין - ולעזור לעמ"י - להיות פועל פשוט שעובד למען עמ"י - להיות אבא ואמא שמגדלים את הדור הבא - להיות סתם בנאדם שלא שוכח את האידיאלים ולמרות החיים השוטפים הוא משתתף בהפגנות/הולך להתנדבויות/קובע עיתים לתורה/בעל חסד וכו'...

isilme

New member
../images/Emo205.gif../images/Emo98.gif

תחנכי את הילדים שלך, "תחנכי" את האנשים שסובבים אותך, את החברים לעבודה, את המשפחה. לדעתי זה לא מחייב לעסוק רק בהוראה. עצם ההשפעה על הסובבים אותך, זהו החינוך. כמו כן ש"לחנך דור נאמן לארצו ולמולדתו..." זהו לא האידיאל היחיד וכמו שתמר פירטה מעליי, יש עוד כ"כ הרבה דברים שאפשר לעסוק בהם מתוך אידיאלים.

למעלה