מה עלי לעשות..?

ori 6

New member
מה עלי לעשות..?

שלום לכולם :)

יש לי משהו לשתף ולנסות לקבל הכוונה,
זה יהיה ארוך, אשמח אבל אם תקראו ותחוו דעה,

נתונים יבשים - אני בן 27, בן ראשון אחרי מספר בנות.

מאז ומתמיד סבלתי מביישנות יתר וחוסר בטחון עצמי,
לדעתי האישית זה החל מתקופת הילדות, ומכך שההורים שלי גוננו עלי יתר על המידה ועשו בשבילי הכל,
זה גרם בין השאר שעד גיל מאוד מאוחר הייתי מפחד (ממש נרתע) מלדבר טלפונית או להזמין אוכל ממוכרים (פיצה וכו'), כרטיסים לסרט וכו'.
במקביל המצב החברתי שלי היה תקין תמיד - הרבה חברים.
אני כרגע במערכת יחסים ארוכה ורצינית, והיו לי מספר של מערכות יחסים נוספות של מספר שנים.
חשוב לציין, כי כל מערכות היחסים החלו בכתב, בין אם באייסיקיו בגיל צעיר ובמייל בעבודה במרוץ השנים. אבל אף פעם זה לא ממש עיכב אותי במפגשים עצמם.

תמיד אבל הרגשתי שהחוסר בטחון שם ומלווה אותי.
במהלך השנים, שיחקתי כדורסל - ושם הבטחון היה מתפרץ, כולל חלוקת הוראות, העברת אימונים לילדים צעירים ועוד.
בצבא הבטחון שלי הרקיע שחקים, לא הייתי קרבי וזה היה מעין עבודה משרדית, אבל תרם לי מאוד לכישורים החברתיים - נגיד ככה. לראשונה הייתי ממש במרכז העניינים, ולמרות שאני צנוע, הרגשתי ממש 'מותג', משהו ששימח אותי מאוד והביך אותי באותה המידה.
לאחר מכן מצאתי עבודה במענה טלפוני ללקוחות, שמבחינתי היה מנוגד לכל ה'פחדים' שהיו לי,
אפשר לסכם את זה כשבכל פעם שנאלצתי ולא הייתה לי ברירה להתמודד וto rise up for the occuasion - עשיתי את זה, ובצורה טובה.

בשורה התחתונה - והפואנטה היא, חוסר הבטחון תמיד שם, הוא בא בגלים, בתיכון שהייתי די בשפל המדרגה,
מישהי אמרה לי לא ללכת שפוף, אלא זקוף כי זה יותר יפה ומקרין בטחון, ובתקופה האחרונה אני מרגיש נסיגה גדולה בבטחון העצמי.
אני מרגיש שאני הולך עם מבט מושפל יותר, שאני לחוץ יותר מכל אינטרקציה חדשה ולא מוכרת.

במשך השנים - גם כשהבטחון היה גבוה יותר - היה קשה לי מאוד עם ההורים של בנות הזוג שלי, ועם החברים של בנות הזוג (לפחות האחרונות), מדובר על מצבים וערבים שלמים שנפגשים בעיקר בפורום רחב, שאני משתתק, פשוט לא מצליח להוציא כמעט מילה אלא אם אני בטוח שהיא תעבור 'חלק', אלא אם היה איזשהו 'טריגר' קטן שגרם לי לחיבור ממשי והרגשה נוחה, ואז נשבר המחסום, אבל גם אז זה היה קורה רק בפורומים מצומצמים יותר.
לעומת המצב הרגיל, למשל שאני עם בת הזוג / חברים אי אפשר להשתיק אותי.

בנוסף - קשה לי לדבר מול אנשים, שרוב הפוקוס עלי, אני לא מרגיש לדבר בטלפון ליד אנשים,
פתאום קלטתי שאני כמעט תמיד אלא אם זו שיחה ממש סתמית - לתפוס את ה'פינה שלי'.
הייתי צריך לדבר לאחרונה בפורום רחב יותר חד פעמית שהיה חדש לי, וממש רעדתי לפני, תוך כדי הייתי לחוץ אבל בסדר, אבל הרגשתי לחץ שפשוט כמעט שיתק אותי, והשפיע עלי פיזית.
אני בתקופה מאוד קריטית בחיים שלי מבחינה מקצועית וקריירה, ואני מתחיל להרגיש שהנושא משפיע עלי ברמה שתעכב אותי בצורה מהותית ולא תאפשר לי למצות את מלוא הפוטנציאל..

מחשבות?
עצות?
חיזוקים?

תודה רבה לכל הקוראים (גם אם לא הגבתם) :)
שיהיה אחלה סופ"ש.

מסובכת

New member
אתה בן 27 ועדיין החוסר פתיחות והתמזגות עם

המציאות - מעכב אותך. אתה יודע מה, עשית חצי דרך, אתה לפחות יודע ש״הבעיה״ הזו שאתה מודע לה היא מכשול בחייך.
ואתה גם יודע חלק ממה שעשה אותך ככה...ילדות, הבן היחידי וכו׳...

כל אלה עיצבו אותך אחרת, אבל זה גם משהו, כי אם הידיעה הזו אתה צריך רק לנסות שזה יהיה לטובתך.
כאילו, לא רק להגיד אני יודע ממה נגרם וכמה זה גורם לי לביישנות - אלא באמת לעשות מין היפוך שהכל יהיה לטובתך, לצמיחה.
תשני חשיבה. זה באמת בראש.
כי עובדה, אתה אומר שכשאתה נמצא בעמדה אחרת שהיא שונה (צבא וכדור סל) אתה פורח וכו׳, אז אתה מבין שזה לטובתך, שזה עושה לך טוב.
אז אם יש דברים שגורמים לך להיות סגור עם עצמך תחשוב שאתה נמצא במקומות האלו.
שנה חשיבה, זה לא קל, אני יודעת, אבל בתור התחלה על מנת להעצים את עצמך תנסה להיות שחקן.
שחקן במחשבות, כי הכל מה זה עיניין של חשיבה.
אני באמת מזדהה איתך אם הקטע של טלפון, הזמנות וכו, הייתי כמוהה, ועוד כמה דברים שציינת...במבט לאחור אני אומרת ״איזו פראיירית הייתי שנתתי חשיבות לדברים שוליים שגרמו לי לא לחיות ולא לשמוח בחיים״... זה היה ככה עד גיל 23, אחרי זה שניתי מחשבה.
אמרתי לעצמי: ״לעזעזל המחשבות, לא יתקע אותי בחיים, אלך נגד מה שמכתיב לי, כי מה שמכתיב לי זה לא לטובתי״ וכך היה.
מאז המחשבה הזו שאימצתי לעצמי עשיתי ופעלתי את מה שהיה נוגד למה שהייתי חושבת, לאט לאט זה נעלם, מה שהייתי חושבת אז נעלם. פשוט מאוד.

נגיד לגבי טלפון, הייתי אומרת לעצמי: ״מה אני עושה חשבון? מה! מישהו רואה כת הפרצוף שלי כשאני מדברת?״ וכן גם ״מה אני מתייחסת לההוא שאני מדברת, אני אעשה דווקא מה שהראש מכתיב״ ודברתי כפי שרציתי לדבר תמיד, את הדבר שתמיד הדחקתי קרבתי ואת המחשבות של המכשול הדחקתי..עכשיו אני אחרת. אני עזרתי לעצמי.
אתה יכול ללכת לכל פסיכולוג שתרצה, אבל אן לא יהיה בך רצון אז חבל על הכסף. הכל תלוי בך.
תראה דמויות שאתה מעריץ ותיקח ממנם השראה.

sastag

New member
מציע לך לקרוא על חרדה חברתית

במידה ואתה מזדהה אתה מוזמן להצטרף לאחת מקבוצות התמיכה/תרגול הפועלות בארץ

לי זה נראה כאילו אתה מתנודד בין חוסר בטחון

ליהירות ואגוצנטריות. הרהור: האם ההורים שלך הם שוביניסטים ששמחו על הזכר שנולד "סוף סוף" אחרי "כל הבנות האלה" ונתנו לך הרגשה מופרזת של "מישהו שווה"? כזו שאתה מרגיש שאינה עולה בקנה אחד עם היכולות האמיתיות שלך? ומכאן חוסר הבטחון בעצם?
לא זה ולא זה הם מצב טוב. לדעתי טיפול פסיכולוגי ייתן לך את ההבנה מי אתה באמת, כנראה אדם ממוצע, ואת שלוות הנפש הכרוכה בהבנה עצמית והבנת מקומנו בעולם.

danapsy

New member
חרדה חברתית

הי,

נשמע שאתה סובל מחרדה חברתית ברמה מסויימת. כנראה לאורך השנים אספת "כלים" ויש מצבים שבם אתה מתמודד בצורה טובה יותר. יש מצבים אחרים בהם אתה מרגיש שזה גובר עליך ופוגע בתפקוד שלך/הזדמנויות (כמו בעבודה).

טיפול CBT, בין אם פרטני או קבוצתי יכול להיות יעיל מאוד.

בהצלחה!

למעלה