מה עלי לעשות עם מתעמלת

bespirit

New member
מה עלי לעשות עם מתעמלת

יש לי מתעמלת שיש לה דלקות חמורות בכתפיים ב2 יד שמאל ובכתף ימין יש הסתיידות היא כרגע עושה פיזיוטרפיה וגלים קצרים האם מותר לה להתאמן ?ואם כן האם ישנם תרגילים שאסור בתכלית האיסור לעשות ,למשל לשכב על גליל פליאטיס ולעשות סיבובי ידיים לאחור בבקשה שמישהו יעזוררררררררררררר לייייייייייייייייייייי {יש לציין שהיא עשתה בדיקה ויש לה עודף קלציום כתף ימין 1.8,ובשמאל 0.6}

B Pilates

New member
דלקות כתפיים

שלום רב! במקרה של דלקת כתפיים פעילה כפי שאת/ה מתאר/ת סביר להניח שהמתעמלת מדווחת גם על כאב הנלווה לתנועה. לא נרצה במקרה כזה לגרות את הכאב ולהכנס לכאב בזמן של תרגילים. בדרך כלל אחד מאמצעי הטיפול הוא מנוחה יחסית למפרק הכאוב. אך נרצה עדיין לעבוד על שרירים מסויימים בכתף כעדי לשמור על כוח שריר וטווחי תנועה, ואת זה נצטרך לעשות ללא כניסה לכאב. סביר להניח שסיבובי ידיים זו תנועה שכן תפיק כאב ולכן איננה מומלצת בשלב זה (למרות שכל מקרה לגופו ותחושת המתעמלת היא זו שקובעת בסופו של דבר) לרוב במצבים אלו תרגילים בנשיאת משקל על הידיים יכולים להיות יעילים יותר ואף לסייע מעט בשיכוך הכאב, כמו כן תרגול איזומטרי למסובבי הכתף יכול להיות יעיל. תנועת הרחקה היא בעייתית לרוב במקרה כזה, היותצ וההסתיידות הינה בדרך כלל בשריר ה-supraspinatus. יש סיכוי שאורטופד יאלץ לנקז את ההסתיידות בסופו של דבר, כדי להקל על הכאבים, וגם אז חשוב לשמור על טווחי תנועה מחשש לסיבוך אחר הקרוי frozen shoulder "כתפ כפואה". בהזדמנות זו אני יכול לעדכן כי ב-25/2 תתקיים בסטודיו B סדנא בנושא חגורת כתפיים- הרצאה שלי על פתולוגיות כתף שכיחות, עקרונות הטיפול בהן ולאחר מכן חלק מעשי ביחד עם מייכלי רותם להתאמת תרגילים למתעמלים עם בעיות כתף. לפרטים נוספים ניתן להכנס לאתר של סטודיו B ללינק של B education. בהצלחה רבה,
שרון שטרית, פיזיותרפיסט מוסמך, B education, סטודיו B.

למעלה