מה עליי לעשות

מה עליי לעשות

סיימתי את לימודיי לפני חודשיים בערך (הנדסה). במסגרת כל שנות הלימודים (4 שנים) עבדתי בחברה גדולה במתן שירות ללקוחות של החברה. למעשה, אני עדיין עובדת באותה חברה ובאותו תפקיד. מידי פעם יוצאים מכרזים פנימיים, ואנו (הנציגים ובכלל) מוזמנים להגיש מועמדות. רואיינתי ע"י מאבחנת של החברה, ולדעתי היא קיבלה עליי רושם מוטעה לגמרי (לדעתה אני יהירה / שחצנית, ואני כנראה לא מתאימה לאף תפקיד בחברה). אני, לעומת זאת, רואה את עצמי בן אדם מאוד פשוט, ואני בכלל לא מתקרבת להגדרה של יהירה. לכל היותר, אני יכולה להגיד שאני קצת מתבדלת, אבל ממש רחוקה מהגדרה של יהירה. כך גם חושבים עליי חבריי ומנהליי. ואם תשאלו את כל הממונים עליי תקבלו רק משובים חיוביים. לבחורה שראיינה אותי יש משקל משמעותי ביותר בבחירת המועמד המתאים בכל מכרז שיוצא. היא כמו "המילה האחרונה". והשאלה שאני רוצה לשאול: לאחר שנתתי מעצמי 4 שנים לחברה, ובאמת השקעתי. (מדובר בתפקיד מאוד שוחק, שרוב הנציגים מחזיקים מעמד בו שנה וחצי לכל היותר), איך ייתכן שבן אדם בלבד אחראי לקבוע את עתידי/ אי עתידי בחברה בה אני עובדת? מה לדעתכם כדאי לי לעשות? האם פשוט לוותר ולחפש עבודה בחוץ? הסיפור הזה מאוד מוריד לי את הבטחון. כי זה יצר אצלי תחושה של "....אם בבית זה קורה לי, מה מחכה בחוץ...?" אשמח לשמוע את דעתכם תודה ויום טוב גלית

orom

New member
אכן בעייה

לדעתי את צריכה לפנות למח' משאבי אנוש ולבקש ראיון נוסף עם מאבחנת אחרת מפני שאת מרגישה שהראיון הקודם לא היה מוצלח כי היית חולה באותו יום או בגלל כל סיבה אחרת. ואם גם זה לא יעזור לפנות למנהל הכי בכיר שאת בקשר איתו ולבקש שהוא יפנה למח' משאבי אנוש וימליץ עליך ויבקש לתת לך עוד הזדמנות. אם זה לא יעזור נראה כי אין לך אפשרות אחרת- תאלצי לחפש עבודה בחוץ. סביר להניח שבגלל שאת מתבדלת- וזה משהו מאוד בסיסי אצלך-זה יעלה בכל הראיונות האחרים שתעברי. השאיפה היא להעביר מסר שאת לא סנובית ולא יהירה. לפני שאת הולכת לראיונות את צריכה לעבוד על נושא ההתבדלות ועל האופן שבו את מציגה את הדברים על מנת שלא יתקבל רושם מוטעה עליך.

שאלות הבהרה

את לא ברורה : 1. כיצד את מסיקה על התרשמות המראיינת ? 2. האם היה ויכוח במהלך הראיון ? 3. כיצד זורמת התרשמויות וחוות דעת של 4 שנים בצינורות החברה, פורמלית ולא פורמלית - עליך לבדוק ולהכיר זאת 4. מה את יודעת על עצמך אחרי ניסיון לאורך התקופה מקווה שכאשר תעני לעצמך על השאלות יתבהרו דברים אמיר דרור פורום להדליק אור בעבודה

שלום orom , אמירדרור וכולם

צודקים לגמרי, יש כמה פרטים חשובים שמשום מה לא זכרתי לציין: 1. חוות דעתה של המראיינת הגיעה אליי לאחר שביקשתי מהמנהל הישיר שלי לבדוק איתה מדוע נעניתי בשלילה למכרזים שניגשתי אליהם. המנהל שלי (בן אדם מקסים) דיבר איתה, והיא אמרה לו את הנ"ל. הוא מכיר אותי כבר שנתיים. הוא מאוד מאוד היה מופתע מהמשוב והביע בפניה את את דעתו ההפוכה. 2. לגבי ויכוח במהלך הראיון- לא. מה פתאום :) מה שכן, אני (בטיפשותי) לא ידעתי שהראיון הולך להיות עם מאבחנת. חשבתי לתומי שמדובר בראיון מקצועי, וגם באתי מוכנה לראיון מקצועי.... וכשנשאלתי שאלות כלליות, אני די ניתבתי את התשובות שלי לכיוון של הידע שיש לי, המשרה המדוברת וכאלה, בניסיון למכור את עצמי... (הוי, איזה טיפשה הייתי) 3. ההתרשמות וחוות הדעת בחברה מתחילה לזרום רק אם המאבחנת מבקשת. במילים אחרות, אם עוברים את "שלב המאבחנת" ויש כמה מועמדים שצריך לבחור מתוכם- רק אז פונים לקבל חוות דעת מהמנהלים. 4. מה שאני יודעת על עצמי זה ש...אני מתוסכלת :) מרגישה שפספסתי... אשמח לשמוע את דעתכם ותודה תודה תודה על הזמן והכל.... גליתא

ובכן . . .

אז מה בדיוק את שואלת ? מה את מחפשת עכשיו, להבין טוב יותר איך להתמודד הלאה עם ראיונות ? להבין את עצמך ולבדוק האם יש טעם בדברים ? לבדוק מה את עושה עם עצמך הלאה . . . יש הרבה שאלות ואת חייבת להתמקד להתראות, אמיר דרור

תודה על התגובה המהירה

מה שאני שואלת זה... לאחר שנתתי מעצמי 4 שנים לחברה, ובאמת השקעתי. איך ייתכן שבן אדם בלבד אחראי לקבוע את עתידי/ אי עתידי בחברה בה אני עובדת? חוץ מזה, חוות הדעת שלה עליי היא באמת באמת לא נכונה, וכך חושבים גם מנהליי. מה לדעתכם כדאי לי לעשות? האם פשוט לוותר ולחפש עבודה בחוץ? הסיפור הזה מאוד מוריד לי את הבטחון. כי זה יצר אצלי תחושה של "....אם בבית זה קורה לי, מה מחכה בחוץ...?" תודה וערב טוב גלית

orom

New member
לדעתי את צריכה לגלות

אסרטיביות ולפנות למח' משאבי אנוש בארגון בו את עובדת ולבקש ראיון חוזר. אחרי הכל את עובדת בחברה 4 שנים והשקעת ואין שום סיבה שלא ינתן לך צ'אנס נוסף.

למעלה