מה עלות איבחון פרטי?????

מצב
הנושא נעול.

ספיישיל

New member
מה עלות איבחון פרטי?????

מה עלות איבחון פרטי?????
מישהי\מישהו שהתנסה בזה???......

לא. זה נערך במסגרת הכלל ארצית

בי"ס שלכם מסבסד אבחונים פרטיים?
כתבתי על זה לפני שנה וסיפרתי את התהליך כאן שעברנו אולי תחפשי באחד השרשורים על זה. בכל מקרה אצלנו בסוף כיתה ב' כל השכבה עוברת מבחן בחשבון ובעברית. מי שעובר אותו בציונים גבוהים וכמה שפחות שגיאות מועבר לרמה הבאה שהיא כבר כלל ארצית, כלומר כל הילדים באותו הגיל מאותו אזור עוברים את המבחן ביחד. ישבנו בחוץ הורים מ-5 ערים וחיכינו לסיום שהילדים יצאו החוצה (4 שעות מבחן). אחריו שוב מקבלים מכתב הביתה. הפעם המכתב הוא להגיד איפה הילד משובץ או לא משובץ אם נפל ביותר מדי שגיאות. גם אם יש לילד שגיאות זה לא נורא זה לא אומר שהוא לא טוב אלא שהוא לא מחונן אבל הוא יכול להיות מוכשר וללמוד בבית הספר של המחוננים (כמו בפרוייקט אצלנו) והוא יכול אם בא לו והיו לו יותר מדי שגיאות לקבל שיעורי העשרה בתוך בית הספר. ולא האבחון ולא המבחנים לא עולים דבר וגם ביקשו שלא נכין את הילדים אלא ניתן להם להגיע עם הידע שיש להם מכל השנים וזה מה שהיה בפועל.

ומה זה המבחן ה"כלל ארצי"?

כתבתי על זה לפני שנה וסיפרתי את התהליך כאן שעברנו אולי תחפשי באחד השרשורים על זה. בכל מקרה אצלנו בסוף כיתה ב' כל השכבה עוברת מבחן בחשבון ובעברית. מי שעובר אותו בציונים גבוהים וכמה שפחות שגיאות מועבר לרמה הבאה שהיא כבר כלל ארצית, כלומר כל הילדים באותו הגיל מאותו אזור עוברים את המבחן ביחד. ישבנו בחוץ הורים מ-5 ערים וחיכינו לסיום שהילדים יצאו החוצה (4 שעות מבחן). אחריו שוב מקבלים מכתב הביתה. הפעם המכתב הוא להגיד איפה הילד משובץ או לא משובץ אם נפל ביותר מדי שגיאות. גם אם יש לילד שגיאות זה לא נורא זה לא אומר שהוא לא טוב אלא שהוא לא מחונן אבל הוא יכול להיות מוכשר וללמוד בבית הספר של המחוננים (כמו בפרוייקט אצלנו) והוא יכול אם בא לו והיו לו יותר מדי שגיאות לקבל שיעורי העשרה בתוך בית הספר. ולא האבחון ולא המבחנים לא עולים דבר וגם ביקשו שלא נכין את הילדים אלא ניתן להם להגיע עם הידע שיש להם מכל השנים וזה מה שהיה בפועל.
ומה זה המבחן ה"כלל ארצי"?

ממה שהבנתי ממך שם

המבחן של מכון הנרייטה סאלד
מועבר לכל כיתות ב' בארץ (לא יודעת אם באותו תאריך) ולכן נקרא כלל ארצי כי זה אמור לכסות את כל הילדים בארץ בגיל הזה.
ממה שהבנתי ממך שם
הבחינה השניה הייתה בחינה בחשבון כאשר יש מספר שגיאות שמבדיל בין "מחוננים" ל"מוכשרים"?

יעל של 4

New member
עלות של איבחון פרטי 3000 שקל לערך

מה עלות איבחון פרטי?????
מישהי\מישהו שהתנסה בזה???......
תלוי בסוג האיבחון ומה שהוא כולל. השאלה אם יש לך סיבה מיוחדת לערוך את האיבחון ? אני ערכתי אותו כי הייתי צריכה להביא לעיריה המלצה על כך שאני רוצה להשאיר את הילד שנה נוספת בגן והם הרי מחפשים לעלות כמה שיותר ילדים כי זה כרוך להם בעלות כספית. יעל

ספיישיל

New member
וואו!!!!

תלוי בסוג האיבחון ומה שהוא כולל. השאלה אם יש לך סיבה מיוחדת לערוך את האיבחון ? אני ערכתי אותו כי הייתי צריכה להביא לעיריה המלצה על כך שאני רוצה להשאיר את הילד שנה נוספת בגן והם הרי מחפשים לעלות כמה שיותר ילדים כי זה כרוך להם בעלות כספית. יעל
וואו!!!!
ומה הקשר להשאיר ילד בגן?

יעל של 4

New member
אצלינו דורשים במועצה האזורית איבחון

וואו!!!!
ומה הקשר להשאיר ילד בגן?
אצלינו דורשים במועצה האזורית איבחון
במידה ואת רוצה להשאיר את הילד שנה נוספת בגן. יש אפשרות כמובן לעשות את האיבחון דרך השרות הפסיכולוגי והפסיכולוגית של הגן אולם אני לא נתתי אימון בפסיכולוגית של הגן, ולא רציתי שהיא תאבחן את הבן שלי ולכן החלטתי ללכת על מכון פרטי אומנם יקר אבל מכון ידוע ומעולה ותוצאותיו מוכרות בכל בית ספר. בדיאבד עשינו בשכל כי עכשיו אנחנו יודעים את העובדה שהוא מחונן מה שלא ידענו קודם, עידכנו בכך את המחנכת והיועצת על מנת שידאגו לתת לו יותר... (לגבי השנה כשעלה לבית הספר) יעל

מצב
הנושא נעול.
למעלה