מה עכשיו?

מה עכשיו?

הי בנות. אז ברוך השם הבטא הוכפלה יפה, והבנתי שבשבוע 6 אני אמורה לעבור אולטרסאונד. מה עכשיו? יש המלצות איך להעביר את התקופה הזו? האם אני אמורה להיות במעקב אצל רופא הפוריות או רופא רגיל? אילו בדיקות עלי לעשות אם בכלל?

תודה מראש לעונות

hatalya

New member
תחילת הריון

בשעה טובה :) את יכולה כבר עכשיו ללכת לרופא נשים רגיל ולראות שק הריון, אך את לא חייבת. אחרי שבוע 6 פלוס 3 לכי לרופא נשים לבדיקת דופק. בבדיקה הזו ינחו אותך מתי לחזור לבדיקות הנוספות. יש כאלו שעושות כל שבועיים בתחילת ההריון, לרוב הרופאים מעדיפים בדיקת אחת לחודש. יש גם בדיקת שקיפות וסקירות, הרופא/ה כבר יגידו לך למתי לקבוע תורים. מבחינת רופא רגיל או פיריון, עדיף לדעתי רגיל כי אליו תלכי פעם בחודש כל ההריון. אלא אם כן בא לך לשלם אלפי שקלים לכל בדיקה. הכי חשוב, לשתות המון מים ולהנות מההריון :)

תודה רבה על המידע! ומה לגבי

נשיאת משקל? עד כמה מותר בשלב זה?
לגבי הרופא את בהחלט צודקת...

hatalya

New member
יכולה להרים הכל כל עוד לא כואב לך

וגם אם כואב לך הגב זה לא מסכן את העובר. הימנעות מלהרים דברים זה כדי להקל על עצמך, זה לא קשור לעובר.

giraffelle

New member
לא לגמרי מדויק, הימנעות מהרמה היא לא רק להקלה

אלא גם בגלל הסיכון המוגבר לתסביב שחלתי.
זה אכן לא מסכן את העובר (לפחות לא ישירות), אבל זה גם לא רק "הקלה" אלא מדובר בסיכון אמיתי.
אבל זה לא ממש שונה מאשר במהלך הטיפולים לקראת שאיבה. כמו בתקופת הטיפולים, לא צריך לקחת את זה קשה מדי, אבל כן להימנע ממאמצים גדולים. אפשר להרים ילדים, למשל, אבל את הקניות לסופר כדאי להעלות הביתה בשתי נגלות ולא אחת...
(אלא אם כן יש גירוי יתר ו/או ציסטה משמעותית, שאז כן כדאי להיזהר גם ממאמצים לא מאד גדולים).

קודם כל בשעה טובה

לי יש ילד בן שנתיים וחצי מהפריה שכרגע שוקל 13 קילו ואני בהריון שני גם כן מהפריה. כמובן שאין לי ברירה ואני סוחבת את הילד שלי על הידיים די הרבה כולל עליה במדרגות וכו'. אז הייתי אומרת שלפחות עד 13 קילו מותר לך להרים

למעלה