מה עושם ?

doronimous

New member
מה עושם ?

מצאתי עכשיו בבית זיקית פצועה וקטועת זנב. כנראה שהתתולים טיפלו בה. אם אשחרר אותה היא תטרף תוך דקות. אני רוצה להחזיק אותה בקופסא כמה ימים. מה היא אוכלת ? היא שותה ? מי מבין בזיקיות ?

etay983

New member
מדובר במניפנית לא בזיקית-

היא מין של שממית...תשחרר אותה על אחד הקירות היא כבר תדע להסתדר

dreaming h

New member
נו טוב, לא ממש זיקית...

יותר מניפנית. קרובת משפחה של השממית. איפה מצאת אותה? (גיאוגרפית, ועד לפרט הקטן - על הקיר, על הארץ, בדשא) היא זזה בכוחות עצמה? את הזנב היא יכולה לשקם, זה יקח קצת זמן. איפה עוד היא פצועה למעט הזנב? אתה יכול לנסות למרוח פולידין על הפצעים הפתוחים, אם יש. היא אוכלת חרקים, אם מתחשק לך להתחיל לאסוף חגבים בחצר, אז קדימה ברעל. מכיוון שזהו זוחל, זהו בעל חיים מוגן ואסור להחזיקו. אם היא ממש פצועה, ולא מתפקדת לבד, נסה פולידין ותתחיל לאסוף חרקים, אבל לא לשכוח לשחרר בסוף הטיפול.. מחכים לעידכונים.. בהצלחה!!

doronimous

New member
תשובות:

מצאתי אותה על הספה בסלון במרכז תל אביב. זזה בקושי. איזה 5 ס"מ כל שעה תראה בתמונה, היא פצועה בכמה מקומות למשל בגב ובכפות רגליים. לא ממש מתחשק לי לאסוף לה חרקים. נראה לי שאשחרר אותה. יש לך המלצה איפה ?

dreaming h

New member
טוסט מניפנית, מוגש עם סלט ../images/Emo71.gif

לוקחים את הג'בטה, פורסים לשניים, מורחים מעט חמאה בשני הצדדים הפנימיים. מניחים פרוסת גבינה צהובה, ועליה מורחים ממרח זיתים. מפזרים עלי בזיל, מניחים את חתיכות המניפנית (אפשר להניח שלמה, מי שאוהב), מניחים את החלק העליון של הג'בטה, ומכניסים לטוסטר. מגישים עם סלט ירוק. בתאבון! ותודה למשה, החבר מהערבה, על המתכון.

התכוונתי דווקא

למתכונים של צ'יק מוקי אדה מתאילנד, שהגיע אלינו לחוות את החוויה הקולינרית. איך אמר פעם wienman? ממילא בסוף עושים חממות על הכל אז מה הטעם לשמור עליהם? ואני הוספתי עדיף לשדרג את האורז!!! הרבה יותר טעים!

etay983

New member
לפי דבריך-סיכוייה קלושים.-

שחרר אותה בכל זאת על קיר מחוספס ומוצל בשעות הלילה..מי יודע..אולי היא תסתדר..:)

blckMonkey

New member
תיזהר ממנה!!

אני רוצה להגיד שלמרות שהמניפנית הזו נראית תמימה- היא למעשה מסוכנת ביותר! ומקרה שכך אירע: טיפסתי על סולם קטן בחדר התקשורת ביחידה שלי, ע"מ לסדר איזשהו חיבור כבלים שנמצא קרוב לתקרה. בקושי רב מתחתי את ראשי אל על, ובעוד אני נאחד רק ביד אחת בסולם וביד השניה בקיר- מופיעה מול ראשי (מרחק 10 סנטימטרים)- המפלצת המתועבת הזו!! מההפתעה והבהלה כמעט ונפלתי אחורה...הייתי עלול חס וחלילה לשבור את הגב!! בקיצור- אני לא אוהב את המניפנית הזו...

למעלה