מה עושים??

מה עושים??

התחלתי לחשוב על התקופה שטופי היתה גורה..עוד לפני שקיבלה בזמנו את כל החיסונים הראשונים..לא נתתי לה ללכת על הרצפה לפחות בחודשים הראשונים אבל כמעט לכל מקום שהיה אפשרי לקחת אותה הייתי לוקחת..היתי תמיד מקרבת אותה לחברים ואנשים בכלל..וכמו כן לכלבים מסויימיים אבל עכשיו עם הקטנה מצד אחד תמיד אמרו לי (כולל הוטרינר) שלא מומלץ להוציא אותה בכלל עד שנחסן אותה וגם הכלבת..שאם אני לא טועה אמורים להשאיר אותה בבית לפחות עוד איזה חודשיים או שלוש?? חשבתי שלא תהיה לקחת אותה על הידיים למרות מה שאמרו ואומרים לי שלא כדאי להוציא אותה אבל היא פשוט חסרת מנוחה ומסתובבת על הידיים וכנראה היא מעדיפה ללכת בעצמה על הרצפה.. יש כמובן את הסיבות הרגילות האלה של ללמד אותה לעשות צרכים בחוץ, אבל אם אי אפשר להוציא אותה אז אפילו ב2-3 חודשים היא תתרגל לעשות בבית..ואז היא תהיה בערך בת 4- חודשים כבר ומה עם להרגיל אותה לאנשים אחרים שהם לא הבעלים שלה? (שלא יהיו בעיות תוקפנות נגד זרים) ואותו שאלה לגבי כלבים אחרים..(עם טופי ניסיתי תמיד להפגיש אותה עם כלבים מחוסנים ובריאים..) חוץ מזה..אומנם בגודל שלה עכשיו היא עדיין קטנה בהשוואה לגודל שטופי היתה כגורה בת חודשים וקצת אבל..אם לא נתחיל מעכשיו להרגיל אותה לאנשים וכלבים וכמובן גם הליכה עם רצועה בחוץ..בעוד כמה חודשים זה לפי מה שנראה לי יכול להיות קשה יותר מה אתם ממליצים? לחכות לגמור עם החיסונים ואז להתחיל עם החינוך צרכים והכל או מעכשיו? היא קיבלה כבר 2 חיסונים עד עכשיו וגם טיפול נגד תולעים.. בקיצור..נגיד סיבוב בקרבת הבית..בעיקר קצר לצרכים..זה לא כזזה יזיק נכון? האמת כבר שכחתי הרבה דברים..בעיות כאלה ושאר צרות שהיו עם טופי שפשוט שכחתי מה הייתי עושה כשזה היה איתה.. נ.ב קנדי כבר התחילה להראות הבוקר את כישורי הצייד שלה במרדף אחר ג'וק מקפץ
שנחת אצלנו בחצר היישר מצמחים מטפסים כאלה מהשכן (שתודה רבה להם באמת שטרחו להוריד חלק גדול ממנו שצמח לכיוון החצר אצלנו..היה מביא הרבה זבובים, דבורים ושאר "אורחים" בלתי רצויים!) תודה והמשך יום נעים

יש וטרנינרים שדוגלים כך ויש אחרת

אנחנו הוצאנו את מיקי וגם כך לא סוציאלי מי יודע מה.

אבל אם ככה..מה יותר בריא?

זה לא רק עניין החשיפה של הגור..זה גם בעית הצרכים..פשוט אי אפשר ללמד אותה לא לעשות בבית או בחצר אם אי אפשר להוציא אותה מחשש שהיא תחלה או משהו..למרות שעם טופי לא זכור לי בכלל שהיה כזה נורא..אבל אולי עם כל כלב זה אחרת..?

רוב הוטרינרים ימליצו לא להוציא את הכלבה

עד שהיא תגמור עם החיסונים שלה. הסיבה לכך היא רפואית, היות ועד סיום סדרת החיסונים של הגור יש בהחלט סיכון שהוא יחלה באחת מהמחלות הללו ומדובר במחלות קשות. מצד שני, מרבית המאלפים יגדו לך שחשוב לחשוף את הכלב בדיוק בזמן הזה (ולהקפיד על מפגש רק עם חיות מחוסנות והליכה באזור נקי מצרכים של חיות אחרות) בחודשים הראשונים לחיי הגור הוא רגיש מאוד לסביבה ולומד ממנה. מה שהגור יחווה בחודשים הראשונים לחייו יהיה מרכיב מכריע בהתפתחות המנטלית שלו אחר כך. בין גיל חודש לחודשיים, הגור לומד את השפה הכלבית. מה שהוא ילמד בשלב הזה יהיה קריטי מבחינתו ומבחינת היכולת שלו לתקשר עם כלבים אחרים, לרצות לשחק איתם, לא לפחד מהם וכו'. לכן חשוב מאוד שבגיל הזה (והלאה) הגור יזכה לחשיפה לכמה שיותר כלבים (מחוסנים) בכמה שיותר סיטואציות. אם הוא לא יפגוש - הוא לא ילמד. השלב בין חודשיים לשלושה חודשים נחשב לתקופה הקריטית מבחינת חשיפה לגורמים שונים. ככל שהגור יחשף בגיל הזה ליותר גירויים, סיטואציות, אנשים, מקומות, רעשים וכו', כך הוא יהיה יותר בטוח בעצמו בעתיד בסיטואציות הללו. לדוגמא, גור שלא נחשף לילדים בגיל הזה עלול בהחלט לפתח התנהגות לא רצוייה כלפיהם (פחד, תוקפנות או כל דבר אחר) בהמשך ויהיה הרבה הרבה יותר קשה לפתור את זה. חשוב בהחלט לעשות את החשיפה הזו בצורה נכונה ולהקפיד שהחוויות האלו יהיו נחמדות ולא מפחידות. אם להוציא או לא, הבחירה היא שלך, בהתחשב בסיכונים משני הכיוונים. המינימום לדעתי, הוא לתת לשחק עם כלבים מחוסנים ולהוציא על הידיים לטיולים ארוכים ומגוונים (למרות שגם לזה יש חסרונות כמו פיתוח תלות). באשר לחינוך לצרכים, בהחלט הייתי מוציאה למקום בו אין צרכים של כלבים אחרים ו(כמו החצר שלכם) נותנת צ'ופרים כאשר עושה בחוץ. צריך לקחת בחשבון שגור לא יכול פיזית להתאפק לפני גיל שלושה וחצי חודשים בהצלחה. אור סטו' לאילוף

אוקיי אומנם ידעתי כבר רוב גדל אבל בכל זאת

לגבי מה שכתבת לקחת אותה על הידיים..היא מתחילה לבכות ורוצה לרדת..גם מתחילה לנהום מדי פעם וגם לנסות לתת ביסים באצבעות..אני כמעט בטחה שזה רק בגלל סיבה אחת..לא נוח לה בגלל שחם כי כשחוזרים לפה ואני מורידה אותה וישר היא נשכבת על הרצפה להתקרר.. מצד אחד יש מה שכתבת שאני יודעת על זה אבל מצד שני שלא תתחמם יותר מדי כי היא עדין די קטנה.. ואין אפשרות לקחת בקבוק מים לפחות אם אני לבדי כי בדר"כ אני לוקחת את טופי גם כי היא מקנאת אם אני משאירה אותה בבית (וגם ככה זה קשה בגלל שהיא קצת מושכת בהליכות...)

צריך להרגיל אותה

להיות על הידיים, תוך הגדלת פרק הזמן ולהוריד אותה מהידיים לפני שהיא מתחילה להתנהג ככה (א. כדי שהחוויה תהיה לה נעימה, ב. כדי שהיא לא תלמד שנשיכות משמען שאת מורידה אותה ממך). דבר שני, אפשר לקחת אותה בסלסלה או בעגלה (של בובות). זה אפילו עדיף (כי זה מאפשר לה להגיב לסביבה). הכלל הוא שהיא תוכל לראות מה קורה מסביב. בקבוק מים וקערה אפשר לקחת בתיק. אם את בטוחה באלף אחוז שטופי לא תמשוך חזק ותפיל אותך, בשום סיטואציה, את יכולה לחבר את הרצועה שלה אליך לחגורה (עם שאקל). בהצלחה.. אור סטודנטית לאילוף

למעלה