מה עושים?????????..

וקסמן

New member
מה עושים?????????..

אני כבר עשר שנים לא דתי אחרי שהייתי שלוש שנים חרדי ולפני כן 12 שנים חילוני. אני אפילו מעשן בשבת -אבל כשאני שומע כשמישהו מתגלח בסכין או לא צם בכיפור אני עדיין מנסה לשנות זאת מפחד שמא לא הוכיח אותו ואקבל עונש -מה עושים בקשר לפחדים האלה מעונש מלמעלה שיש עדין.?

adam222

New member
מגיעים למסקנות

שאין שם אף אחד שיעניש אותך...
בוא נחשוב ביחד על ההגיון שמאחורי זה: נניח שיש אלוהים. עפ"י אמירת המאמינים שלו, הוא אין-סופי, גדול, עצום בלתי נתפס ובלתי ניתן להשגה... הרי בשבילו אנחנו בקושי אטומים... (לענ"ד הקובעת!) להגיד שאלוהים מנהל יומן פאקים עם כל אטום ואטום שלו, זה מפחית מגדולתו... יענו הוא יושב עם הפנקס (זה שהיד רושמת בו) ואומר: * וואי... אטוס מספר 5451354276465244 ראה מישהו מתגלח עם תער ולא העיר לו... שיט! הוא ישלם על זה! * אטום מספר 65427561476541654 בא על אישתו בנידתה אחרי שספרה רק 5 נקיים שניהם ישלמו על זה ביג-טיים!!! אחי, זה בדיחה!

אפשר גם אחרת

אפשר פשוט ליהנות מהעובדה שאתה עדיין יכול לעבור עבירה. אנחנו שכבר לא מאמינים כלל, לא נהנים יותר מקפה לפני שעברו 6 שעות מאשר קפה אחרי 6 שעות, קפה זה קפה ותו לא. נצל את השנים שעוד נותרו לך ועבור עבירות ככל יכולתך. >ואם תחזור בתשובה לא נורא: א´ כל העבירות יהפכו לך לזכויות, ב´ מגיע לך<

Yair Segal

New member
ומה עם הביטוי

"ומחדש בטובו בכל יום מעשה בראשית"? הרי בורא עולם נמצא בתוכך, הוא חלק מהאטומים שלך. כיצד אתה יכול לחשוב שהוא לא מתעסק עם קטנים? מומלץ ללמוד את ספר איוב.

adam222

New member
ביטויים... אתה ממש משעשע

ומה עם הביטוי "לך תזדיין" האם זה אומר שאתה באמת הולך להזדיין? לא! מכיוון שזה רק ביטוי.

ראסטלתל

New member
צורת חשיבה לקויה/ חשוב לקרוא לכל דת

אם נמלים כמוני וכמוך כן (!!!!) מתעסקים עם אטומים אז למה שבורא כל יכול שהוא דבר מופשט ואין לנו מושג כמה זה "פשוט" בשבילו ל"התעסק" עם אטומים. אקיצר התירוץ שלך פלצני ואין לי מושג מאיפה העתקת אותו בלי לנסות לחשוב או להוסיף משהו אמיתי משלך.... אני חדש בפורום הזה אני דתל"ש אך מטעמים שונים משלך כנראה (נוחות) אין לי שינאה לדת כי אני הפרדתי את מה שעברתי בתור בן אדם דתי ( מה שהפילו עלי) לבין הדת עצמה, המעבר הזה מקיצוניות אחת לקיצוניות שניה נראית לי לא בריאה ולא אחראית, כדאי לכולם לעצור ולחשוב קודם, למה השלכתי את כל דרך החיים שלי מה שאתמול האמנתי בו בכל מאודי באיבחת יד.

Yair Segal

New member
תלוי אים אתה מאמין שיש

עדיין למעלה או לא. אני מניח כשכחזרת בתשובה, הגעת למסקנה שיש בורא למעלה, אז מה הישתנה? אותן המסקנות שהיגעת אליהן אז עדיין כנראה נמצאות בתת מודע שלך. ניראה לי מוזר לפחד ממשהו שלא חושבים שהוא קיים לא? אבל אני לא אוביקטיבי אז סליחה.

אל תתנצל

כולנו לא אובייקטיויים, וזה בסדר, כל זמן שאינך מתחזה. >אתאיסט יודע שיש סתירה בדבריו, אבל הוא לא מחזיר בתשובה יותר...<

חיקה

New member
אני לא מבין אתה מעשן בשבת ולא מפחד

הרי לגלח בתער או לאכול ביום כיפור זה פחות עבירה מלחלל שבת אז ממה

תנאית

New member
אני לא חושבת לבזבז אותיות עליך,יאיר

אז אני לא אתיחס לדבריך נטולי החשיבה עליהם אתה חוזר ללא הרף בכל מיני וריאציות אבל הבחנתי במשהו ,יש לך איזו בעיה " רגשית " השורות שלך תמיד קצרות , יש לך איזה תסביך אורך?... (תנאית מתנצלת מראש, אבל זה מרגיז אותה כבר הרבה זמן , והיא גם די עיפה היום...)

לידול

New member
תזכור../images/Emo63.gif

ואל תשכח שכל הפחדים האלה, זו שטיפת מוח שהכניסו לך כדי להפחיד אותך. אם היהדות היתה נכונה, לא היו צריכים לעשות לך כל כך הרבה שטיפת מוח ולדבר איתך על עונשים. מכיוון שאין ביהדות כלום, היא נאלצת כדי לגרום לאנשים להישאר בפנים להפחיד אותם.

חי אדר

New member
פחד

הפחד הוא איסטינקט טבעי שבאדם. אולם לטעמי אין לכרוך אותו עם מערך ההחלטות בחיים. גם מבחינה דתית, הישמעות למצוות, או לחלופין הימנעות מאיסורים מתוך פחד נעוצה בהבנה רדודה מאוד. עליך לגבש לעצמך את ההחלטה איך וכיצד לנהוג. מה לדחות ומה לקיים, והעיקר לא לפחד כלל.

הנה רעיון בשבילך !!! ב.ש.מ.א.

הפוך את הגילוח של האחר או הצום שלו ביום כיפור ל: ב.ש.מ.א. ואז פשוט לא תראה את זה יותר, זה הופך להיות בלתי נראה, נסתר, נעלם.

וקסמן

New member
תודה על התשובות אבל -

לצערי הרב לא הייתי מרוצה מהיותי חרדי - אבל גם החילוניות היא לא משהו ואדם לאדם זאב. החיים החילוניים מורכבים מעבודה קשה להשיג משהו וכשמשיגים אותו רצים לדבר הבא אז היכן ההנאה ?

adam222

New member
הסיפוק

מהשגת הדברים בעמל ולא בקלות... ד"א מתמכרים לתחושה הזאת עד לכדי ´וורק-א-אוליק´ ותשאל את מי שמכיר אותי...

למעלה