מה עושים....?

SandFox

New member
מה עושים....?

אוף... אני נמצא במצב ממש מעצבן! עוד חודשיים אני מתגייס (אמור להתגייס) ... אף פעם לא חשבתי על לעשות משהו אחר חוץ מלהתגייס... ז"א אני מאוד רוצה להתגייס זה מאוד חשוב לי.. ואז.. לפני איזה שבועיים קיבלתי אימייל מאיזה אוניברסיטה בחו"ל והם עושים בחינות בישראל ומי שיעבור אותם בהצלחה יכול לקבל מלגה מלאה ל 3 שנים ללימודים בחו"ל! עכשיו זה כעיקרון פתוח רק לבני 20-27 אבל בגלל שאני וידידה שלי השתתפנו באיזה פרוייקט מיוחד אז הם מוכנים לפתוח את זה גם לנו..(הם אמרו שהם רוצים נציגות צעירה:) ) ידידה שלי כבר יצאה מהצבא.. (בשביל בנות זה לא כזה קשה..) ועכשיו אני... מצד אחד: כמו שאמרתי קודם... הגיוס מאוד חשוב לי נורא חשוב לי לעשות את זה... מצד שני: הלימודים בחו"ל זאת הזדמנות של פעם בחיים... ובאמת לעשות משהו שאני רוצה לעסוק בו בעתיד.. (אני יכול ללמוד שם מוזיקה.. ) אז מה עושים..? מחזירים את החוב שלי למדינה.. או מסדרים לעצמי את העתיד.. (לצערי הדברים האלה לא הולכים ביחד..) יש עוד אפשרות... אני יכול לדחות את הצבא 3 שנים ואז להתגייס.... אבל אני לא אוהב כל כך את האפשרות הזאת... סתם מעניין אותי לשמוע מה אתם הייתם עושים.. יום טוב!

mr X il

New member
תנסה

קודם תעבור את הבחינות, ואז נראה...

easyjet1

New member
תלוי...

איזה אוניברסיטה? מה התואר? תנאים? מחוייביות בתמורה למלגה? מלגה מלאה או חלקית? יש הכרה בתואר בארץ? אתה רוצה ללמוד מה שמציעים לך? אתה דובר את שפת הלימוד? את מוכן נפשית לניתוק ל3 שנים? אתה באמת רוצה את זה?? כי גם אם כן, כל עוד אתה כבר מלש"ב ועוד חודשיים אתה מתגייס הסיכוי שתוכל לקבל אישור או דחיה הוא כל כך קלוש ככה שחבל שנזכרת עכשיו, ובכל אופן אולי זה לטובה שכמו כולנו תסבול 3 שנים בצה"ל... חחח מצטער אם ביאסתי. לילה טוב אנשים...

white star

New member
../images/Emo54.gif לדעתי

קודם תלך לראות אם בכלל תתקבל. אם כן, אני חושב שכן כדאי לך לדחות את השרות ולעשות אותו אחרי הלימודים

דעתי

היא אמביוולנטית... מצד אחד, ואני לא רוצה להישמע כמו איזה משתמט או משהו כזה, אבל הצבא באמת יכול לדפוק אותך כמו שהוא דפק אותי מהיום גיוס, ובאמת זאת מערכת די אטומה ושלא מתחשבת בחיילים, ותראה באיזה מצב היא נמצאת עכשיו... מצד שני, אם אתה רוצה להתגייס אז זה נכון שזה גם חשוב וכל זה... אבל מבחינתי לפחות, להגיע למערכת אטומה, לא מאורגנת ולא מתחשבת במיוחד ולוותר בשביל זה על הזדמנות של פעם בחיים זאת לא החלטה כ"כ נבונה... לפחות אני לא הייתי עושה אותה, אבל ההחלטה בסופו של דבר היא שלך... מקסימום, באמת תתגייס מאוחר יותר, ואם לא- אז בסדר, זה מה שמתאים לך לעשות וזה המסלול והבחירה שאתה בחרת בחיים. מקובל בהחלט. ונכון שאי אפשר שכל אחד שמתחשק לו לא לעשות צבא לא יעשה וכל זה (שאף אחד לא יקפוץ עליי) ואני מקבל את זה ובאמת מה היינו עושים בלי הקרביים האמיצים ששומרים עלינו, אבל לפחות מנקודת המבט של מישהו שנדפק חזק ע"י הצבא, אני לא הייתי רוצה לזרוק הזדמנות טובה ומועילה בשביל לעמוד בפני "הרחמים" של הצבא וההחלטה הלא ממש נבונה שלו של איפה ובתור מה לשבץ והאם להתחשב ברצון החייל...

SandFox

New member
תודה אנשים.. :)

מאיר.. מה הצבא עשה לך..? אתה נשמע עצוב.. =( אם אני אתפוס את הצבא הזה... אני יראה לו מזה!

royilo

New member
הייתי במצב שלך...

גם אני, אדם שמאוד רוצה לעשות צבא ורואה בזה חשיבות עליונה בשבילי, ולפני חודשיים קיבלתי אפשרות לעשות משהו שאני מאוד רוצה, אני לא יוכל לפרט יותר מידי, אבל מדובר בעבודה שליחותית מאוד מאוד מפתה! בקנה מידה עולמיים... וכמובן שזה היה על השירות הצבאי, ולפי מה שהבנתי ממה שהם כתבו בגלל שזה אירגון הומניטרי עולמי אז גם הצבא כביכול ישחרר אותי...(כאילו השירות הצבאי מתבטל אבל מאושר) ואז באמת היו לי המון מחשבות מה נכון לעשות, והחלטתי לעשות צבא, גם כדי שאני יהיה שלם עם עצמי וגם כי אם הם ירצו אותי באמת עוד שלוש שנים הם יפנו אליי שוב... בכל אופן-תעשה מה שנכון לך, רק שבסופו של דבר ישאר לך איזה חור של משהו שלא עשית ויכול לפגוע לך בעתיד, ולעשות צבא עוד שלוש שנים(אחרי הלימודים), שאתה כבר בפאזה אחרת בחיים שלך...יהיה יותר גרוע מלא לעשות בכלל... לכן...תחשוב טוב איפה אתה עכשיו ואיפה תיהיה עוש שלוש שנים בשביל השירות הזה... רועי

SandFox

New member
אתה צודק...

כנראה זה מה שאני הולך לעשות... להתגייס כרגיל.. למרות שמשום מה דחו לי את הגיוס לתאריך מאוד מאוד מוזר... אז אי אפשר לדעת.. יום טוב! :)

royilo

New member
מאוד מוזר...???

צהל זו בכלל מערכת שעובדת בצורה מאוד מוזרה-וזה מה שלמדתי מהתקופה המאוד קצרה שאנחנו בקשר...

למעלה