מה עושים?

suprov

New member
מה עושים?

יש לי כינוי אחר הרבה זמן אבל פתחתי אחד חדש בגלל ההודעה הזאת. מסביבות גיל 10 אני זוכר את עצמי נמשך לבנים, תמיד השלמתי עם זה בידיעה שאין מה לעשות אבל בשנה האחרונה החלטתי להלחם בזה ולהשתנות, שמעתי כמה סיפורים על כאלה שבאמת הצליחו (בלי קשר לעצת נפש) והחלטתי לפנות לאותו רב, הוא נתן לי סדרה של "תיקונים לעשות" לקרוא כל מיני דברים וכו' שבין הייתר גם לטבול במקווה. וזה הסיפורון בעצם, אחרי כ-30 יום כל בוקר רצוף מקווה מוקדם בבוקר, בקור ובגשמים לפעמים ואני שונא לקום מוקדם אבל הרצון להשתנות חזק יותר, היום הגיע בחור מדהים שלא יכולתי להוציא את העניים שלי ממנו, אתמול ראיתי אותו לראשונה במקום אחר בכלל והוא נעץ בי מבטים ממושכים מידי פעם, מה שאולי מסגיר אותו, אבל אני לא הסתכלתי בגלל שלאחרונה החלטתי לשמור על העניים, היום במקווה זה היה בדיוק להיפך הוא לא הסתכל אבל אני לא יכולתי להסיר את המבט ממנו (בלי שממש ראה אותי) אחרי שהוריד כבר את הכל נשארתי פעור פה ואחרי שחזר רטוב לקחת את המגבת להתקלח, בכלל... לא יודע אם להגדיר אותו כיצירת אומנות אבל הוא מושלם מכף רגל ועד ראש, וראיתי כבר המון יצירות אומנות שכאלה אבל הפעם זה נראה לי אחרת, אני מאוהב לראשונה בחיי, הוא לא יוצא לי מהראש וכמה שאני מנסה ואני לא יודע מה לעשות... מה עושים במקרה כזה??? תודה על ההקשבה...

סבבב

New member
שאלה קשה...

התיאור שלך כל כך מפורט ואמיתי, עד כי הרגשתי ממש כאילו חוויתי אני את החווייה הזו. הבט, אם בכוחך הנפשי להדחיק את רגשותיך ומשיכותיך, והטבילות במקווה גם עוזרות - אז תמשיך בכך והייה חזק. אם לחילופין, הטבילות לא עוזרות, אתה לא חש שום שינוי ולא מצליח להתגבר על רגשותיך - אז הבעיה לא פשוטה, ולו רק בגלל הרצון להילחם בהיותך הומו. תמשיך לעדכן אותנו איך מתפתחים הדברים, כיצד הם משפיעים עליך, ואם המקווה הוא פתרון קסם, אני חושב שכמה חברים פה ינסו זאת - אם כי מסופקני שזה המצב... הייה חזק, אנחנו פה - בשבילך.

מנסון1

New member
לגבי המקוה

גם לי ייעצו פעם עיצה זאת. לגבי המשיכה לגברים זה לא עוזר (אלא אם כן טובלים במאה מעלות חום שאז בטח כבר לא נמשכעים לכלום אחרי זה
). אבל אין ספק שמקוה זה דבר נהדר לטהרת הנפש ולתחושת קדושה במיוחד לפני שבת. הבעיה שרואים שם גברים עירומים וזה מוסיף לגירוי, אז יש פה תרתי דסתרי וזה ודאי לא מוסיף לבריאות. לכן, כדאי ללכת למקוה רק אם יש שם רק זקנים שלא מושכים. יש בטח מקוואות נידחים כאלו בשעות מסוימות. אפשר גם לטבול בים, ומתחת למים לשחרר קצת הידוק הבגד ים שלא יהיה חציצה.

מנסון1

New member
לגבי הבחור

יש פה 3 אפשרויות לשאלה שלך. א. שאתה שואל אם ללכת אחריו או לדבוק בדרך של הימנעות מקשר מיני. (לגבי אפשרות שינוי הנטיה אתה כבר שם לב לבד שזה לא מועיל) ב. שהחלטת שאתה רוצה אותו ואתה שואל איך להשיג אותו. ג. שאתה רוצה להמשיך בדרך הימנעות מגברים ואתה רוצה לדעת איך להוציא אותו מהראש. לגבי אפשרות ראשונה זו החלטה שלך. אם זו אחת מ-2 האפשרויות האחרות תודיע לנו, ואז נחשוב מה לענות.

dlg813

New member
לטבול במקווה??

אני באמת לא חושב שלטבול במקווה יעזור לך להשתנות. עדיף כבר הכיוון של עצת נפש.

נציג "עצת נפש"

ואני מציע ברשותך, נציג "עצת נפש", שתשלח אותו תחילה ל"מכון שילה" (הכתובת לעיל בתחילת שרשור ההודעות על "היהפוך הומו לסטרייט"?), ורק אם האבחון שם יהיה כזה, שיש לו סיכוי להשתנות ןהוא רוצה בכך, רק אז תפנה אותו ל"עצת נפש".

הנהגה טובה

בלי שום קשר לשינוי הנטי'ה או לא, אם קיבלת על עצמך ללכת בכל בוקר למקווה, הרי שזו מידת החסידות וזו הנהגה טובה. ידועים כמה וכמה "סיפורי צדיקים" על כל מיני יהודים פשוטים שהי'ו נוהגים לטבול במקווה מדיי יום ומשום כך הי'ו ניצלים מכל מיני מרעין בישין. לטבילה במקווה יש כמה וכמה טעמים; הטהרות הגוף לפני התפילה (בבוקר וד"ל) ועניין של 'טבילה' - אותיות 'ביטול' לפני ה'. בחסידות מוסבר איך ע"י כך שאתה מכניס את כל גופך מתחת לפני המים, בכך אתה מביא את עצמך לידי ביטול וזו דרך ראוי'ה לעמוד בתפילה לפני ה'. וטעם אחר, כפי שכתבתי כבר, 'סיפורי צדיקים' על יהודים פשוטים שהי'ו טובלים במקווה מדיי יום וניצלו מרוחות רעות וכיו"ב. באופן אישי ומנסיון דומה מאד, החלטתי לשנות את השעה בבוקר בה הייתי הולך לטבול, כך שלא הייתי ניפגש באותו אחד שמאד מצא חן בעיניי וכך מנעתי מעצמי עוגמת נפש ומחשבות זרות בשעה שבאתי לטהר את גופי ונפשי. אולי תנסה את זה כך. עכ"פ עליך להבין שמדובר בפנטזי'ה ע"פ רוב ולדעתי לא כדאי לך להשקיע בזה זמן ואנרגי'ה שאולי בסוף יובילו אותך לעוגמת נפש במקרה הטוב ובמקרה הרע אולי תסתבך וזה יהי'ה מאד לא נעים. נסה ללכת למקווה אחר או לשנות את שעת הטבילה. בהצלחה הפליט משוק הדגים

suprov

New member
קיבלתי על עצמי 42 יום

כמו שנדרשתי, ולא לכל הזמן ואני עושה את זה למרות הקושי הגדול, לא בעצב ולא בטרוניה אבל לפחות שיועיל, מאותה סיבה שהזכרת גם הקדמתי את השעה כדי לא להתקל, וגם ביום שישי שאפשר לטבול בצהריים ולהרוויח שעת שינה יקרה אני מעדיף בבוקר על מנת להימנע מדברים יותר פחותים ממה שהזכרתי. על הים אין בכלל מה לדבר זה קפור אימים לא אנושי, וזה נכון לחודש חשוון עוד, לא להיום. ולא, זה לא פנטזיה, לא הפעם...

יישר כח!

נסה לפחות להמשיך לטבול לפני ערב ש"ק. מובא בספרים הק' מעלת הטבילה המזככת את הנפש והמסוגלת לשמור מכל דבר רע שתיזכה וכולנו יחד כאחד שבת שלום הפליט משוק הדגים

suprov

New member
תודה לעונים...

לסבבב : המקווה הוא לא פתרון קסם מה גם שזה לא הדבר היחיד שקיבלתי לעשות, יש עוד הרבה לקרוא, מתיש ומייגע, אולי זה יכול לעזור לאחרים כאן אבל אני בכל אופן לא רואה יותר מידי שינוי, מקווה לעדכן בהמשך בגלל שאני בנתיים לא מתכוון להרים ידיים בנושא הזה. למנסון: הקטע שזה גם וגם, גם אני רוצה להוציא אותו מהראש מהר וגם מצד שני רוצה מאוד להשיג אותו, לא פשוט בכלל. אני מניח שזה לא חד פעמי ואני עוד אראה אותו עוד הרבה ולא במקווה דווקא, בא לשכונה בחור חדש... בחיים לא הרגשתי ככה כלפי אף אחד ואין לי מושג איך להתמודד עם זה ודווקא בתקופה הזאת שאני מנסה להשתנות. עם כל זה אני יבהיר שלא שכבתי עד היום עם אף אחד ואני גם לא מתכוון לעשות את זה, אבל זה הדבר היחיד שאני אוסר על עצמי לעשות אותו...

מנסון1

New member
ושכחתי להגיד לך ברוך הבא

בקשר לדבריך, נזכרתי שאמרו חז"ל כל הגדול מחברו יצרו גדול הימנו. ככל שמנסים להיות יותר בקדושה וטהרה, עוצמת הרגש המיני והאהבה חזקה יותר. ואני זוכר מנסיון שלי בישיבה, ביום הכיפורים יצר המין הכי הפריע לי. ולכן התורה דרשה לחיות עם אשה וכמה שיותר מוקדם, למרות הדרישה להתעלות בתורה, כי היצר והרצון לאהבה לא נעלמים כשמדחיקים אותם, אלא מתגברים, והמטרה לתעל אותם לאפיק הנכון. וזה לדאבוננו הבעיה שלנו. מצד שני אמרו חז"ל אבר קטן יש באדם, מרעיבו שבע, משביעו רעב. וזה לכא' סותר את הנא' לעיל. אבל אולי התירוץ, שהמאמר הראשון הוא כשנתקלים בראיית אדם יפה, שאז ככל שלא רגילים בזה העוצמה יותר חזקה כי זה דבר המחודש והוא פועל חזק בנפש. והמאמר השני הוא מצד התאבון המיני והגירוי באיבר. והנסיון מראה שעד שלא מתחילים באוננות יותר קל להימנע מאשר כבר מתחילים ומתרגלים שאז כבר קשה להפסיק. וואלה, אני נשמע היום כמו איזה משגיח בישיבה. אבל אני לא בדרגות האלו. רחוק מזה.

סבבב

New member
כמובן ברוך הבא לפורום...

אני מזכיר שכאן אנחנו משפחה אחת גדולה ותומכת... ולענייננו - אני באמת מחזק את ידיך בכל רוצנך האמיתי והכן "להילחם" במצב בו אתה נמצא. ולכן, חשוב מאוד שתעדכן אותנו על כל התפתחות, כי אם אתה מוצא פתרון מסויים, הרי שיש פה רבים שירצו לדעת. לחילופין, אם אין פתרון קסם, אז חשוב שאנשים לא ילכו שולל... המון הצלחה...

למעלה