מה עושים?

BJM011

New member
מה עושים?

בננו בן שנתיים וחצי ואובחן לפני כשנה.קיבלנו השבוע הפניה מהעריה לרשומו לגן בשנה הקרובה. אין לנו מושג לאן לרשום אותו מצבו היום:מחבר כבר 4 מילים,יודע לישם כל עצם,קשר עין מושלם,קורא מספרים,יודע צבעים,במסיבת חנוכה היה כוכב-ולא היה נתן להבחין שישנה בעיה. הלכנו לאבחון כי לא ענה תמיד לשמו.היום עונה תמיד.שמח וצוחק כל הזמן.יש לנו ספק אם הוא PDD . מה עושים-לאיזה גן לשלוח אותו בספטמבר. אולי לגן רגיל,לא לספר כלום ולחכות לראות מה יקרה?

לדעתי...

לפי התיאור שלך, נראה לי שכדאי להמשיך בגן רגיל (אני מבינה שהוא במסגרת רגילה היום). לגבי ה- "לא לספר כלום ולחכות לראות מה יקרה?"- מאוד לא ממליצה. כדאי לתת לו את כל הכלים להמשיך להצליח. הוא בכיוון טוב, אל תסמכו על המזל שזה ימשיך. לא כדאי שיחווה רגרסיה וקשיים, ואם זה יקרה, יהיה קשה מאוד למצוא פתרונות בן רגע (סיוע, הנחיה וכו). עדיף לתת לו את הסיוע המתאים, ואם במשך הזמן תגיעו להחלטה שהוא יכול להתקדם ולהסתדר בכוחות עצמו...מה הפסדתם? כסף (לא נורא). כדאי להיות זהירים, ולא להצטער אח"כ.

איריס56

New member
גן עירוני

אם ילד הוא PDD תלוי באיזה רמה הוא. אם הוא ברמה גבוהה ואינו זקוק לגן מקצועי אז למה שלא יהיה בגן רגיל אבל את צריכה להתייעץ עם בעל מקצוע לגבי האם לספר לצוות או לא כיוון שבחלק מהמקרים ברגע שאת אומרת משהו הילד הופך להיות "מצורע". אבל אל תצפי לכך שהן לא ישימו לב לכך שיש בעיה ויכול להיות שיזמינו את הפסיכולוגית מהשירות העירוני על מנת לצפות בילד ולאבחן אותו. אם זה היה ילד פרטי שלי - כמו שעשיתי עם שני הבנים שלי ושניהם PDD - הייתי מכניסה אותו לגן שיתאים להגדרתו ולו רק כדי שלא לגרום לו לתסכולים מיותרים שלמה לאחרים הכל הולך ולו יש קשיים. להורים יש תחושה שתמיד מתבררת ככונה תקשיבי לקול הפנימי שלך. החלטה קשה יש לך - מקווה שתחליטי את ההחלטה הכונה. שבת שלום, איריס

לספר או לא

מה שהכי חשוב הוא לבחור את הגן הנכון, שלא יראה בילד "מצורע". יש גננות שרואות בשילוב דרך חיים. כדאי לקבל המלצה על גן שכזה, ובהחלט לספר ולשתף, כדי שידעו איך להתייחס אליו, למה לשים לב, ואיך לעזור לו להשתלב.

ל י ל ך פ

New member
עוד דיעה

מהמעט שהספקתי ללמוד בתחום, מה שחשוב הוא שהילד יקבל טיפול. אם הוא מקבל טיפול אחרהצ ולא במסגרת הגן זה יופי, אבל אז הוא מפספס חלק מהאפשרויות להתקדם בשעות של הגן. אם הוא בגן רגיל ואת מוותרת על גן מיוחד, יש לך אפשרות לקבל סייעת דרך מחלקת חינוך בעירייה, שתפקידה יהיה לסייע לילד בהשתלבות החברתית בגן. שמעתי על מקרים בהם הסייעת מוצגת ככללית, ואף אחד לא יודע שהיא בעצם מיועדת לילד אחד מסויים, וזה אולי יכול להתאים לקושי לספר. קחי בחשבון שגם כשההתקדמות היא נהדרת, והלוואי שתמשיך כך, מעבר לגן חדש עלול להיות קשה, ואם אפשר להקל עליו ולסייע לו להתקדם, לא עדיף? שיהיה לכם בהצלחה, בכל דרך שתבחרו..

BJM011

New member
גן עריה

נראה שבאמת נלך על גן עירייה רגיל. כיצד זה מתבצע? לרשום אותו כילד רגיל ואם לבקש סייעת-מתי לעשות זאת? לאחר תחילת שנת הלימודים או מיד עם הרישום. האם יש צורך בוועדת השמה כדי לבקש סייעת ואם כן מתי לבקש את הוועדה וכיצד?

ל י ל ך פ

New member
הי

ועדת השמה מבקשים ממחלקת חינוך בעיריה. עכשיו זה לא מוקדם מדי כי הדברים האלו לוקחים המון זמן. התייעצתי לגבי אחותי עם מקרה מאד דומה ונאמר לי, שהכי כדאי שזה יבוא מהגננת הנוכחית - שהיא זו שתפנה ותבקש את הוועדה עבורכם. אם אתם לא רוצים - אז ישירות למח' חינוך. משמעות הוועדה היא בעצם "קלפים פתוחים על השולחן" - בוועדה צריך להביא את האבחון ואת בקשתכם לסייעת. אני מניחה שתצטרכו גם איזו שהיא חוות דעת עדכנית יותר מזו שלפני שנה, וגם חוות דעת של הגננת הנוכחית. בעצם, כל מי שמעורב בטיפול בילד. אחרי שהוועדה מסכימה שמדובר בילד שזכאי לחינוך מיוחד, השאלה מה יקבל - גן מיוחד או סייעת - כבר מינורית. בכל מקרה, הרבה יותר קל וזול להם לממן סיייעת מאשר גן מיוחד, כך שסביר שבקשתכם תענה. אני שוב אומרת - הידע שלי נאסף מהרבה מקומות, ועלול להשתנות ממקום למקום לפי הכללים של מח' חינוך המקומית, אז הכי טוב להתקשר אליהם, לבקש לדבר עם מי שאחראי על גנים של חינוך מיוחד, ולהתייעץ. תזכרו בכל מקרה,שיש מקום להתמקחויות. נכחתי פעם בוועדה, שבה האמא ביקשה סייעת, ונדחתה. לאחר חודש היא דרשה לזמן וועדה כדי לקבל גן לחינוך מיוחד, ואז "התפשרו" איתה על סייעת (שזה בעצם מה שרצתה כל הזמן, הדרישה לגן מיוחד היתה רק קלף מיקוח...). בהצלחה!

n o g a h

New member
בקשת סייעת

תיקון טעות קטנה: בכדי לקבל סייעת בגן רגיל, יש צורך לכנס וועדת שילוב ולא וועדת השמה, רצוי לעשות זאת עכשיו, הוועדות מתחילות במרץ ומסתיימות במאי. המחזור השני של הוועדות הוא בספטמבר.

דונטלה1

New member
בכל מקרה, כדי שהשילוב יהיה יעיל

את צריכה למצוא מנחה/ת שילוב - פסיכולוג/ית או קלינאית תקשורת שתנחה את הסייעים והגננת. את יכולה להתחיל קודם בזה, ואז לקבל מאיש המקצוע הזה טיפים לגבי חיפוש סייעים וועדות שילוב.

טוב, כניראה אני הולכת להפתיע כאן

כמה הורים. אמנם אני חושבת ששילוב לילדה שלכם מאוד מתאים, אבל עדיין היא צריכה בסיס טוב. היא קטנה ולכן דווקא עכשיו היא צריכה את הבסיס שבעיניי הוא גן מיוחד. בגן הזה היא תלמד שיש עוד ילדים דומים לה, ד.א. חשוב לשמור איתם על קשר כאשר תשלבי אותה, מכיוון ששילוב הוא התמודדות מאוד קשה וצריך להמשיך ולפגוש את השווים. בגן המיוחד היא לא תראה מוזרה ויקבלו אותה באופן טוטלי הילדים והמבוגרים כאחד. בגן המיוחד היא תקבל טיפולים יותר מאשר בגן המשלב. לדעתי... צריך לתת כוח לילדה ואז להתחיל את מלחמת השילוב. ואני נחשבת כאן, לפחות בעיני מספר הורים כאמא ששילוב אצלה הוא בכל מחיר. אני חושבת שבסיס טוב נותן כוח. וזה מאוד חשוב.

yos9

New member
מצטרפת לעמליה ורוצה להוסיף

מהתאור של בנך שיודע צבעים מספרים זה לא מפתיע אותי ובמסיבת חנוכה היה כוכב זה לא הדוגמא הרי בגיל שנתיים וחצי רוב הילדים בעצם במסיבה לא משתתפים למרות שאין להם שום בעיה וחלקם אף בוכים ונדבקים להורים ולא עושים כלום כך שגם כאן אין שום ראיה לבעיה אם הוא היה כוכב. ובכלל אם פנית כאן כנראה שאת לא בטוחה עדיין ואולי את רואה דברים שלא פרטת. אם מבחינה שפתית הוא מתקדם ובקשר העין שלו את לא רואה בעיה בכל זאת את צריכה לבדוק את יכולת המשחק והתקשורת שלו עם שאר הילדים. האים הוא מעדיף לשחק לבד? האם הוא יוצר קשר עם עוד ילדים? דברים אלו לא ציינת בכלל. אנחנו הובחנו בגיל שנתיים שהיה במעון המטפלת במעון בכלל לא הבינה מה אנחנו רוצים הרי הוא ילד נהדר (בטח משחק כל היום לבד לא מפריע ולא רב עם אף אחד לוקחים לו משחק אז לוקח משהו אחר נו כמו שאמרתי ילד נח ונהדר) תבררי במעון איך הוא משתלב ואם הם רואים בעיות מיוחדות. אני מתארת לעצמי שאם הוא מאובחן יש צוות מקצועי שעובד איתו מה הם מיעצים לך? הם מכירים אותו בכל אופן אני מצטרפת לעמליה בזה שכן להכניס למסגרת חינוך מיוחד (אנחנו בחרנו גן שפתי בזמנו) וכך הוא היה עם ילדים שאין להם בעיות תקשורת וקיבל את הטיפולים הנוספים עם צוות טוב. היה בגן קטן ולא היה צריך להתמודד עם עוד 30 ילדים. הגננת יכלה לראות ולעקוב ולעזור מתי שצריך בקיצור לא לשלול גן בחינוך המיוחד תמיד אפשר לעבור לגן רגיל אח"כ וכמו שעמליה אמרה יש צורך בבסיס טוב ואם קיימות בעיות אפילו מעטות חבל שהם לא יטופלו . בהצלחה

חינוך מיוחד

לדעתי יכול להרגיל את הילד לחינוך המיוחד ולגרום לכך שהוא לא יהיה מסוגל בעתיד להשתלב בחינוך הרגיל ואילו בחינוך הרגיל מרגילים אותו לחינוך הרגיל ומשדרים לילד שאין עוד אופציה והוא צריך להתמודד דבר שלדעתי מחזק אוטומטית את היכולות שלו, כמובן שהוריו יודעים על האופציות של החינוך המיוחד וכל הזמן יכולים להעביר במקרה הצורך אבלל אסור בגיל כזה צעיר להרגיל אותו לחינוך המיוחד.

yos9

New member
הסתכלות שונה על חינוך מיוחד

חינוך מיוחד נותן כלים לילד שמתקשה בתחומים מסויימים ומכשיר אותו טוב יותר להשתלב בחינוך הרגיל יותר מאוחר. לצערי בחינוך הרגיל אין בכל מקום את היכולת הזמן והמשאבים להתפנות לקשיים של הילדים המיוחדים וקשיים קטנים יכולים להגרר לקשיים גדולים וחבל מאוד. ילד שצריך להתמודד עם דברים שקשים לו לא יכול להתחזק אוטומטית הוא יכול פשוט לקבל הרגלי התנהגות לא נכונים.

irit y

New member
אני מסכימה שצריך לשתף את הגננות

לפי התיאור שלך, אני הייתי פונה לגן רגיל, עם סייעת משלבת, אם בכל זאת יש איזשהו פער בינו לבין בני הגיל. תפקידה של הסייעת הוא לתווך מאחור, כמו צל, מתי שצריך- ותמיד תוכלו להוריד אותה. וכדאי לשתף את הגננות- פשוט צריך למצוא גן בו הגננות ישתפו פעולה ולא ירתעו. בנוסף לדעתי כדאי לעשות אבחון מקצועי נוסף (אני ממליצה בתל השומר) על מנת שבאמת תהיו בטוחים.

למעלה