מה עושים?

מה עושים?

היי אשמח לשמוע את דעתכם ביתי בכיתה ו' קיבלה להכין עבודה על ספר בשם צוללים קדימה העבודה ארוכה ומאוד חשובה לציון הסופי ביתי לא מוכנה להכין אותה כעיקרון ומוכנה לקבל שלילי בתעודה לדבריה הספר משעמם והיא לא מסוגלת לקרוא ספר שלא מעניין אותה ואין שום סיבה להכריח אותה לקרוא את הספר אנחנו בהתשה מצד אחד לחץ של המחנכת מצד שני היא מתעקשת יש לציין שהיא תלמידה טובה וילדה מקסימה וכן מאוד מתאמצת למרות הHDD ציוניה גבוהים אשמח לקבל תשובות יום טוב

פלגיה

New member
אני אגיד לך מה אני הייתי עושה

אני מודה שזה לא מתאים לכל הורה, אבל בעיני - אם מדובר בילד בכיתה ו', שלא מעוניין להכין מטלה, ומודע לעונש שיקבל, ולכך שהדבר ישפיע לתעודה - הייתי עוזבת אותו בשקט, ולא לוחצת יותר בכיוון הזה. מעבר לכך כדאי לחשוב האם יש לה בעיה כללית עם קריאת ספרים? האם יש לה בעיה כללית בהכנת משימות ארוכות? אולי העבודה באמת למעלה מכוחותיה? מה קורה עם שאר ילדי הכיתה? כיצד הם עומדים במטלה? אבל אם השתכנעת שהעבודה היא לפי כוחות הילדה, והיא סתם לא מעוניינת בהכנה, ומוכנה לשאת בתוצאות - אין לך מה להתערב, לדעתי.

את היית מוכנה

לקרוא ספר משעמם כי מישהו אחר החליט שזה מה שצריך לעשות? לדעתי - תעזבי אותה.

אולי

להציע לה לפנות למורה בבקשה להכין את העבודה על ספר אחר? זה הרי לא ספר לבגרות. אולי המורה תגלה גמישות?

michal@gal

Active member
מנהל
איך היא יודעת שהספר משעמם?

לי הוא זכור מהילדות כספר מרתק מאד, וגם הבת הקטנה שלי מסכימה איתי בעניין. יש לי הסכם עם הבנות שלי שהן חייבות לקרוא לפחות 3 פרקים בספר לפני שהן מודיעות שהוא משעמם והן לא מוכנות לסיים אותו. ברוב המקרים, אחרי 3 פרקים הן נכנסות לתוך העלילה, ומסיימות את הספר.

noa_f

New member
זה רעיון לא רע בכלל

-לקרוא 3 פרקים לפני שמחליטים. גם לי "צוללים קדימה" זכור כספר מעניין. הייתי בודקת עם המורה אם אפשר בכ"ז לעשות את העבודה על ספר מאותה הסדרה (סדרת הגיבורים של דבורה עומר), אולי ספר שהגיבורה שלו היא אשה או נערה יתפוס אותה יותר.

למעלה