מה עושים?

דוטקצי

New member
מה עושים?

בוקר טוב רציתי לשתף במצב בו מתרוצצות בי שתי מחשבות סותרות, בני המופלא,חולה אפילפסיה (לא אלעה אתכם בקושי הנוראי,,,)התגייס לצבא, כעת בטירונות ,מאוד מאוד קשה לו,אני רואה אותו במצבים בלתי אפשריים-של תשישות פיזית ויפשית,,, מצד אחד אני יודעת שמהקושי הזה יצמח ,שההתמודדות הזו-שקשה לו גם תעזור לו בהתמודדויות אחרות בחיים,שהוא צובר חוויות-ואפילו שאינן נעימות -הוא לומד על החיים..מצד שני אני רואה אותו באפיסת כוחות \ \על סף התמוטטות ,,הלילה התעורר מתוך סיוט בחלום-לקח את הנייד החל לצעוק ולברוח,,התעוררנו מהרעש,,הבנו שהוא בתוך חלום ,,החזרנו אותו למיטה,, וכל הלילה ההתחבטות,,מה טוב לעשות?!?,,האם להמשיך את הדרך שהיא קשה לו,, שהוא משדר מצוקה,,ואם נעזור,,במה נועיל,,הרי רוצים שיתמודד,,, והבוקר 4.30 השעון מצלצל והוא קם אורז את חפציו,, לוגם שתי לגימות מהקפה ,,, מזנקים לרכב ודוהרים שלא יאחר את הרכבת,,שיגיע בזמן,, המסר -אתה יכול,,לכולם קשה, כולם בוכים ,הקושי יסתיים, אלוהים הלואי ויתחזק ,הלואיויצליח להתמודד,,

הי

יש לו פרופיל הכולל אפילפסיה? ומהוא? כמה זמן הוא מאוזן? הוא לוקח תרופות? הוא צריך לעשות טירונות של חודש , ללא שמירות ללא הקפצות עם 7 שעות שינה. כל זה קורה?

דוטקצי

New member
בוקר טוב ומבורך ל אבא של אפי

לבני פרופיל 45, הוא תודה לאל מאוזן שנה, מה שמכעיס אותו מאוד:בבקום לא אפשרו לו לראות רופא, בטירונות עדיין לא ספקו לו תרופות,, הטירונות בזיקים-רחוק מאוד מאוד מהבית,,, הכי הכי מתסכל אותו שנתנו לו "פטור קורסים- הבחור שעשה בגרות מלאה,,,אז הוא שואל \זועק למה?אני יכול כן לתרום ,,למה להיות שקמיסט? למה פטור קורסים? ל מ ה ? אני אשם שיש לי אפילפסיה?

חייםלוי

Member
מנהל
לגבי התרופות מביאים מהבית

שירתתי שלש שנים ורובן במקומות רחוקים - בסיני ובצפת ותמיד הבאתי תרופות מהבית.לא סומך על הצבא בעניינים אלה. לגבי הקורסים כדאי להילחם. שוב, אני נלחמתי בשעתו והגעתי לקורס שעניין אותי ותרם לי ולצבא. אין שום סיבה שבחור עם מוטיבציה לא יוכל לתרום. לגבי הקושי בטירונות אני מניח שאותו קושי יש לכולם שם. שיהיה בהצלחה.

mori17

New member
יש לי שאלה בקשר למה שאמרת...

אמרת שהבאת את התרופות מהבית....אבל כדי לקבל את התרופות צריך מרשם ואי אפשר ללכת לנורולוג אזרחי רק צבאי איך בדיוק מביאים מהבית אם הצבא מספק? זה נורא חשוב עוד 3 חודשים אני על מדים מורי

חייםלוי

Member
מנהל
ייתכן והיום זה השתנה. כשאני שירתתי

בסדיר (לפני הרבה שנים) רופא המשפחה שלי נתן את המרשמים כל חודש. היום הרי אפשר לקבל (בקופת חולים כללית) שלשה מרשמים מראש ואז אתה מסודר לפחות לשלשה חודשים. בזמן הזה תוכל לסדר עם הצבא שיספק לך את התרופות.

הצבא חיב לתת, מהיום הראשון.

הצבא משחק אותה , תביאו חודש תרופות! ממי? על חשבון מי? אין שום הסכם בין הצבא לקופות החולים. הצבא חיב מהיום הראשון לגיוס לתרופות, והוא יודע את זה, מי שעומד על כך מקבל מיד. אם הילד מיתמהמה? אין ברירה להורים לטפל, וזה קל. בצבא ,היום ,עם המחשב סופרים ימים, אני בטוח שהם לא יתנו תרופות לחודש אחרי השחרור, אין שום סיבה לותר.

איזה בלאגן...

הרי אם מישהו מקבל תרופות באופן כרוני,יש לו תרופות 3 חודשים מראש ולכן יש לו תרופות איתן הוא אמור להגיע לגיוס,לצורך העניין גם לחודש המתבקש. חייל יכול לבקש לנסוע לבית חולים 10 כדי להיבדק אצל נוירולוג ובפגישה זו לבקש המשך טיפול,(ולקבל) מה קורה בשרשור הזה? ממש ממש יצרת היסטריה אבא של אפי,גם לחיילים לעתיד גם להורים לחיילים,עם מי אתה באמת במלחמה? ואם יש לך כל-כך הרבה מידע על צה"ל ומספרי טלפונים שיכלו לעזור לאנשים בפורום, מדוע לא שיתפת את הפורום קודם? אני לא מבינה לאן אתה חותר ומה אתה משיג בכך שאתה גורם לאנשים להאמין שהצבא נגד אנשים עם אפילפסיה או "לא רואה אותם ממטר".

דוטקצי

New member
דינה יקירה תרופות 3 חודשים מראש?!

מי בדיוק נותן ,בבית המרקחת כל כך מקפידים על התאריך המדויק. לעולם לא נתנו לפני הזמן,וברגע שנודע שהתגייס נדה-כלום אי אפשר לקבל בקופת חולים. כל כך מקווה שההמשך יהיה טוב,

לא היה לו מרשם של קופ"ח לפני

שהוא התגייס? איזו תרופה הוא נטל יום לפני הגיוס?

בני התגייס ב:6.4.06

ביום הראשון בבקום לא ראה רופא למרות שהיה מצויד במכתב ומרשם מד"ר שילר, ועד אתמול למרות בקשותין החוזרות לא קבל מהרופא במחנה תרופות. "תבוא מחר זה יהיה" הוא מגיע ואין,, לשאלתך: == שהוא התגייס? איזו תרופה הוא נטל יום לפני הגיוס? טופמקס ומתאריך 6.4.06עברו ימים והתרופה אזלה,, כל יום הבטיחו מחר ולא עשו כלום. =

חברה של הבת שלי

באה עם תרופות מהבית לטירונות, במהלך הטירונות שלחו אותה לבית חולים כדי להביא תרופות. לא באים לצבא בלי תרופות זאת עובדה,לא יוצאים מהבית בלי תרופות...אני לא מבינה איך מישהו חשב אחרת,יש כאן מקרה כרוני וצורך באיזון.

אני לא מבין

לא מפריע לך שלא ניתן לגשת לרופא במיון, לא מפריע לך שבטירונות לא ממהרים להפנות לרופא ולביה"ח, לא מפריע לך שבגיוס לא מוכנים כל הפטורים שנידרשים לחולה הכרוני. לא מפריע לך שהצבא עושה מיונים רפואים לפני הגיוס כדי להכין הכי טוב את הקליטה של החיל, חוץ מלטפל הכי טוב במצבו הבריאותי. מה שברור לך שאנחנו צריכים לציד את החיל בתרופות כדי לאפשר לחיל להתחיל לרוץ אחרי המערכת הרפואית שתתחיל להתאים לו טיפול. לא מפריע לך שהחיל צריך לחזור על כל התהליך כול פעם שהוא עובר בסיס. לא מפריע לך שתהליך מתן פטורים לחולה שלא עושה שום הצגות הוא פשוט חולה כרוני צריך לעבור תהליך מסורבל לקבל מה שברור שמגיע לו, שלוקח חודשים. מוזר לי מאוד.

לדינה

אפשר לקחת מנה כמה ימים לפני הגיוס, אבל המנה הזו שווה זהב , בגלל תקלות למינהם גם היא מתחילה להיגמר. הצבא מפיץ את מיספרי הטלפון שנתתי , במאמץ קל ,כל אחד יכול להגיע לשאר המיספרים. מעבר לזה, וורוד זה לא הצבע שלי.

אבל כרוני מקבל מרשם של 3 חודשים

ורופא המשפחה לא יתן מרשם מדוד אם יש מצב של לפני גיוס (כמו שהוא לא נותן מרשם מדוד לפני נסיעה לחו"ל)אני מניחה שהוא יתן יותר תרופות באופן חד -פעמי,משהו כאן נראה לי לא הגיוני בהתנהלות שלכם מול רופא המשפחה,הוא הכתובת הראשונית שלכם,לילדה היו צריכים להיות תרופות ולא מנה ששווה זהב.

אבל לוקח כל חודש

כמו שאני לא אוהב שמרמים אותי ומזלזלים בי , כך אני לא עושה את זה לרופא. אני צריך להישאר איתו שנים רבות. אין דין חו"ל כדין צבא.יש בקרה על הרופא, יש בקרה על התרופות. אני לא מצפה ממנו לתחזק את הצבא. בפחות מחודש מהגיוס קיבלנו מיכתב מקופ"ח על השינוי במעמדנו. היה לה מנה לחודש והיא בוזבזה בביוקרטיה של הצבא. זאת למרות שאני לא פראיר.

אף אחד לא נשאר בלי תרופת כרוני

אם הוא פעל נכון מול רופא משפחה,אם חשבת שהבת שלך תראה נוירולוג ביום שהיא מתגיסת ומתוך הכרות שלך את הצבא,ידעת שטעית. היא היתה צריכה להגיע בדיוק כמו הנערה שהתגיסה עם הבת שלי ויש לה אפילפסיה לגיוס רגיל לטירונות רגילה,עם מספיק תרופות ולהגיע לבי"ח תוך כדי הטירונות כדי לקבל מרשם המשך. הצבא גייס את הבת שלך בידיעה שיש לה אפילפסיה,הוא ערוך לתת לה את התרופות להן היא זקוקה ולכן הוא גם ערוך לתת את התרופות לכל מי שהוא מגייס או שהוא מקבל כמתנדב. אילו הוא לא היה ערוך לכך הוא לא היה מגייס אותה לשורותיו,אני לא אומרת שהכל מושלם בצבא,יש דברים לשפר,אבל מכאן ועד לכתוב את הדברים שכתבת יש הבדל.

uma5

New member
כמות

אף פעם לא נתנו לי לשלושה חודשים אפילו אם באריזה יש 60 כדורים ואני צריכה 30 הוציאו רק 30

חייםלוי

Member
מנהל
לא מקבלים כמות של שלשה חודשים

מקבלם מרשמים לשלשה חודשים ואז אין בעיה.

למעלה