מה עושים?

מה עושים?

1 מאתמול אני בהלם אז ככה הבן שלי בן9 החליט לצאת לחברה בחוץללא גרבים מהסיבה שאין לא גרביים ואני לא מחבסת ובעצםמה את עושה בבית. חוצפה הענשתי והוא לא יצא בכלל אתמול. *יש לציין שאני אמא ל 4 והוא הגדול מבניהם ואני הכל עושה בבית קניות בישולים וכו'. 2 הבת שלי בקושי מתקשרת איתי מאובחנת קשב וריכוז היום יוצאים להסעות אמרתי תתקדמו והגב' הולכת באמצע הכביש ממש עולה למדרכה ויורדת שוב כהערתי לה נשכבה באמצע הכביש. * כבר חשבתי לעצמי שאני לא נורמלית ולפנות לרווחה שימצאו לה משפחה בבית הספר הולך קשה כיתה א' בבית בלתי נסבל אני מיואשת החצי מגיע מהעבודה בסביבות 8-9 בערב בכלל לא נמצא לא איתם ולא איתי בקטע של חינוך. זהו פרקתי כבר יומים רק בוכה מיאוש.

קודם כל ../images/Emo185.gif.

אחר כך תפרידי את הבעיות יש את הבן, יש את הילדה ויש את הבעל. לפני שמפרידים את הבעיות המשותף למה שאת מתארת זה סמכות, הילדים לא רואים בך מקור סמכות מאיזה שהיא סיבה. את חייבת לרכוש בחזרה את הסמכות. בקשר לבעל זה בעיה בפני עצמה אבל אולי הוא מגיע הביתה מלא טרוניות וטענות ומשמיע אותם ליד הילדים והילדים קולטים וכך הסמכות שלך בפני הילדים מתערערת. אולי כשהוא בא הוא מפנק אותם ולא מציב להם גבולות וככה הם מבולבלים. איך את חושבת, יש בעיית סמכות?

את לא צריכה לחפש טעויות

תחפשי פתרונות. להגביר את הסמכות שלך, גבולות וחוקים.

פלגיה

New member
שלום לך, וטוב שפרקת

צוציק כבר אמר לך, שאת מערבת את הבעיות ביחד, וכדאי מאוד להפריד. יש בעיות הקשורות לילדים ויש כאלה שאינן קשורות אליהם. זה שאת לבד ב"מערכה" כי בן הזוג שלך לא בקטע של חינוך, ונשמע שגם לא בקטע של אחזקת הבית, זה קשה, זה לא מצב אידאלי, אבל זה לא צריך לפגוע בילדים. זה שהבן שלך מתחצף אליך, זה באמת לא בסדר, וצריך לטפל בזה, אבל במנותק מזה שאת עושה הכל בבית. (אגב, למה לא לתת גם לו תפקידים? ילד בן 9 בהחלט יכול לשתף פעולה). ילדה שהולכת באמצע הכביש - צריך להבהיר לה שלא עושים את זה. אבל גם אם היא עושה הפגנות ונשכבת באמצע הכביש, זה עדין לא אומר שהיא צריכה משפחה אומנת. וזה שהיא לא מתקשרת איתך, זה צריך טיפול בנפרד. האם חשבת לפנות לייעוץ מקצועי או להדרכה בהורות?

רק לגבי הגרביים

מה - הילד הלך בלי גרביים כדי להעניש אותך? הרי אם הוא כן או לא גורב גרביים זו בעיה שלו, לא שלך! לדעתי, זו יופי של הזדמנות ללמד אותו איך מפעילים מכונת כביסה. את יכולה, למשל, לומר לו "חשבתי על זה, ואתה צודק. אני באמת לא מספיקה לכבס בזמן. החלטתי שאתה תעזור לי".

למעלה