מה עושים?

jeff buckley1

New member
מה עושים?

לחברי הפורום שלום. אני סטודנט שעומד כרגע בצומת די מסובכת שלא יודע איך לצאת ממנה.. אני מעוניין להתיל ללמוד ויש לי 2 אפשרויות.. מצד אחד הנדסת תוכנה שמעניין אותי מאוד מאתגר נחשב ויוקרתי. ומצד שני תואר BA בתקשורות פרסום ויחסי ציבור.. ברצוני לדעת מבחינת שוק תעסוקה למשל איזה מבין המקצעות מבוקש יותר? ומצד שני אם אני בתור אחד שדיי מתקשה במקצועות המתמטיקה כדאי לו לקחת על עצמו אתגר שכזה? אף על פי שעוברים קורס מבוא לפני? איך אפשר לבחור בזמן ששני המסלולים מעניינים באותה המידה? והאם לאחר השלמת תואר בתקושרת ניתן ללמוד תואר שני במנהל עסקים או שחייב תואר ראשון במנהכל עסקים? מי יכול לכוון אותי על מנת שאוכל לשאוב את מירב הפרטים אודות 2 המקצועות שאני מעוניין בהם?? אנא ממכם תעזרו

H20

New member
כמה תשובות

*מהנדסי תוכנה מבוקשים יותר * אני מניחה שאפשר לעשות תואר שני במינהל עסקים אחרי תואר ראשון בתקשורת, סביר להניח שתידש לעשות השלמות. * כדי ללמוד מדעי המחשב\הנדסת תוכנה כדאי להיות בעל יכולת מתמטית סבירה. איפה אתה מתכוון ללמוד?

jeff buckley1

New member
אני מתכוון ללמוד

ככה בלימודי הנדסת תוכנה אז העדפה לגבי מכללה להדסה סמי שמעון בבאר שבע ובלימודי תקשורת אז זה יהיה במכללת ספיר בנגב. ואני ממש עדיין לא יודע מה לעשות אני אחרי מכינה בבן גוריון ולא עברתי בגלל המתמטיקה ואני אחרי פסיכומטרי שהכל היה מצויין למעט חלק כמותי תוצאה סבירה בכמותי הייתה מקפיצה ציון מעבר ל600 אז זאת ההתלבטות הכי קשה שלי.. בראש עולה לי אופציה של ללמוד תקשורת 3 שנים ולהמשיך ללימודי הנדסת תוכנה...השאלה מה יהיה מצב השוק אז.כבר עכשיו יש התעוררות אבל האם לתת לצד הייצירתי שבי לצאת וללכת ללמוד פרסום? או לממש חלום יישן שלי ולהמשיך להתעסק במחשבים? בהערכה שעברתי פעם במכון תעסוקתי הצד הטכני אצלי גבוהה במיוחד ונמצא מעל הממוצא.לעומת את הצד המתמטי שלי דיי נמוך... ולכן ללכת ולתת 4 שנים בהנדסה ולסיים בציון 70 לא יעזור בחיים...

יעוץ

אני סטודנט שעומד כרגע בצומת די מסובכת שלא יודע איך לצאת ממנה.. אני מעוניין להתיל ללמוד ויש לי 2 אפשרויות.. מצד אחד הנדסת תוכנה שמעניין אותי מאוד מאתגר נחשב ויוקרתי. ומצד שני תואר BA בתקשורות פרסום ויחסי ציבור.. ברצוני לדעת מבחינת שוק תעסוקה למשל איזה מבין המקצעות מבוקש יותר? הנדסת תוכנה לוקחת בהליכה....
ומצד שני אם אני בתור אחד שדיי מתקשה במקצועות המתמטיקה כדאי לו לקחת על עצמו אתגר שכזה? אף על פי שעוברים קורס מבוא לפני? מה זה נקרקא מתקשה? באיזה היקף יחידות למדת והתקשת? צריך רמה של 5 יח', ולרוב האנשים הלימודים אינם פיקניק... איך אפשר לבחור בזמן ששני המסלולים מעניינים באותה המידה? אם נראה לך ששני התחומים מענינים באותה מידה, ניתן לומר שאין לך הכרות מספקת עם המקצועות ומאפיינהם, ואין לך ככל הנראה תמונה מגובשת של העדפותיך. מדובר בשני תחומים שונים מאד במאפייניהם, בסגנון החיים הבנלווה אליהם וכו'.אולי כדאי לשקול פניה ליעוץ תעסוקתי באחד הגופים העוסקים בכך. והאם לאחר השלמת תואר בתקושרת ניתן ללמוד תואר שני במנהל עסקים או שחייב תואר ראשון במנהכל עסקים? מי יכול לכוון אותי על מנת שאוכל לשאוב את מירב הפרטים אודות 2 המקצועות שאני מעוניין בהם?? אם אתה חייל /משוחרר המלצתי נסה להעזר קודם כל חינם בלשכה להכוונת חיילים משוחררים.

למעלה