מה עושים..

מה עושים..

כשמורה אומרת לתלמיד/ה שהוא/יא לעולם לא י/תהיה רקדנ/ית? כלומר עקב נתונים שאינם ניתנים לשינוי כמעט כמו פתיחה טובה..מה אתם הייתם עושים? האם פשוט מוותרים או מקוויים שבכל זאת תצליחו ומתעלמים מדבריה? או שפשוט פונים תחום אחר חוץ מהבלט כמו ג'אז או מודרני שבהם אפשר אולי להשתלב גם בלי נתונים מושלמים?

dancer14

New member
השם ישמור!!!

מי המורה הבהמה(סליחה על הביטויי)שאומרת לתלמיד/ה שלעולם הוא לא יהיה רקדן היא היא היתה אומרת לי את זה הייתי יורק לה בפרצוץ!!! וזה לא שאני עם מורה מסטיק!! יש לי מורה תאמין לי מאוד קשוחה !!!(מרעים קופמן וברטה ימפולסקי)אל תקשיב להה ותקשיב למישהוא עם ניסיון!!! אם יש לך אמביציה רצון ומטיבציה לך על זה אין דבר כזה שלעולם לא תהיה רקדן/ית אם תעבוד/י קשה תמיד תתקדם/י!!! וכדי לך מאוד להקשיב לי!!!! תעשה מה שאתה אוהב וסליחה אם המורה שלי היתה אומרת לי את זה וכל כך מורידה לי את הביטחון(שאני בטוח שזה מה שקרה לך)הייתי עוזב אותה!!! ודר"כ תראה יכול להיות שהיא אמרה את זה באופן של אם לא תעבוד/י לא תצליח להעולם להיות רקדן!! אז זה מראה שאכפת לה!! תראה מניסיון היה איתי ילד בבלט שנישבע לך הוא היה פשוט קטסטרופה אין לו ב-כ-ל-ל חוש קצב או טכניקה!! יש לו את הקליטה הכי איטת שיכולה להיות והרגליים שלום הם פשוט סיקל אחד גדול!!! אבל המורה שלי (מרים ) תמיד תמיד מעודדת אותו הוא מודע לך שהוא ממש ממש מממש מממש לא הרקדן האולטימטיבי! אבל יש לו אמביציה להצליח והמורה שלי לעולם לא אמרה או תגיד לו אתה לא רקדן טוב או לעולם לא תוכל להיות רקדן תלמד משפט בבלט!! "עבודה קשה מראה את התוצאות"!!! אני לא אסביר לך את זה כדי שתנס/י להבין אותו לבד!!! אני ממש ממש מקווה שלא תקשיב/י למורה בהצלחה בהמשך גל! תרקוד היא אמרה לי תרקוד!

לא אמרו לי את זה..

אבל הרכזת מגמה אמרה את זה לכמה הרקדניות הטובות ביותר במגמה! לבנות שאם מישהי הייתי יוצאת מהמגמה ונהיית רקדנית זו הייתה אחת מהן...!אני אישית חושבת שזו גישה נוראית של מורות. הכל אפשר לעשות אם יש מספיק כוח רצון ותמיד צריך להאמין בעצמנו ולא לתת לאף מורה מתוסכלת לנפץ את החלומות שלנו..!

pavlowa1

New member
אם אתה לומד עם ברטה

אז אתה בטח יודע שמי שאין לו נתונים היא בכלל לא משקיעה מזמנה עליו ולא מטפחת אותו כי היא יודעת שבשביל להצליח בבלט קלאסי אי אפשר להיות בלי נתונים... ואני לא מבינה למה אתה מזועזע מהגישה של אותה מורה כשיש לך את ברטה על הראש, יש לה גישה אפילו יותר מחמירה. בכל מקרה העולם של הבלט הקלאסי הוא עולם אכזר וצריך לדעת להתמודד עם זה, צריך לקבל את העובדה שכדי להיות רקדני בלט קלאסי מקצועיים חייבים להיות עם נתונים.

אני מסכימה איתך

אבל אני חושבת שיש הרבה מקרים שהן טועות, או אולי אפילו פשוט לא מנסחות את הדברים שלהן בצורה נכונה, כלומר בצורה שיכול להיות שתלמיד צעיר יפרש לא נכון..פה הן שמות הרבה על המשקל...וגם אם לא כל אחת יכולה להיות בלרינה תמיד תוכלו עם השקעה ושאיפה להשתלב בתחום אחר..

dancer14

New member
לא לא ושוב לא...

כמו שאמרתי המורות שלי לא ממש מסטיק! אבל הן לא מורידות את הבטחון העצמי של אף אחת!!! עובדה שהמורות שלי בחיים לא אמרו את זה לרקדניות או לרקדנים שוב הן יכולות להגיד שאנחנו לא עובדים ואפילו להשפיל אפילו פעם אחת לפני כל התלמידות היא אמרה על ילדה "תראו את זאת היא לא עובדת כל הזמן קופצת כמו ליצנית" זה בגלל שהיא רוצה שנעבוד אבל היא לא אומרת לנו דבר שהוא חותך כמו את לעולם לא תהיה רקדנית.אבל אפשר להגיד מילים שירמזו לנו לעבוד ואם היא חושבת שהיא אומרת את לעולם לא תהיה רקדנית אז היא מאוד מאוד טועה!לפיזה רואים את "המקצועיות" של המורה!!! או המנהלת של המגמה מה שיהיה!!!

Mr GK

New member
מסכים עם pavlowa1...

רקדני באלט קלאסי מקצועיים חייבים נתונים, ולא משנה כמה יתמידו. אגב, דיברתם על מורות שמבשרות לתלמידים שלהם שאינם מתאימים להיות רקדנים? בבתי ספר נחשבים בחו"ל עושים סלקציה קפדנית מגיל צעיר, ואת אלה שמבחינה גנטית לא מתאימים [או מתאימים פחות] להיות רקדנים, פשוט מעיפים, כי הגישה שם היא שאין טעם להשקיע במישהו שהפונציאל שלו נמוך בהרבה משל אחר בעל נתונים טובים יוץר. אז נכון, זה כואב וזה אכזרי, אבל ככה העולם עובד, ולאו דווקא בבאלט, אז אני לא מבין מה הפליאה שלכם. מצד שני, אני לא תמיד מבין את ההתעסקות הזאת בנתונים, כי פה בארץ העניין הוא קצת שונה, ובמחול מודרני [שהוא התחום הבולט אצלנו בארץ, עם כל הכבוד לבאלט הישראלי - ויש כבוד] הנתונים פחות חשובים אם יש יתרונות אחרים שמחפים על העניין.

dancer14

New member
פשוט שטויות

תראה הייתי בהמון מקומות בעולם וראיתי פרימות בלרינות שהן לא דקיקות ואין להם אגן צר!!! לדוגמא!!! מהבלט הישראלים ורה צוקר היא סולנית!! ואם ראית אותה אין לה את הנתונים הנתונים הם לרקוד טוב ולשמור על משקל!!! יהיה יותר יפה אם יהיו לך נתונים כמו אגן צר רזה ועוד... אבל אם יש לך פוינט יפה תראנווט וריקודיות אתה יכול להיות רקדן/ית מיקצועי!!!!!!

אהמ

פוינט יפה ומה שנקרא turn out אלו נתונים בסיסיים לידיעתך וכמעט ולא ניתן לשפר אותם...וקשה לי להאמין שתהיה בלהקה בלרינה "מלאה" או פשוט לא רזה מאוד...יש לבדוק כל מקרה לגופו, מלבד העובדה שמדובר בלהקת הבלט הישראלי אהמ אהמ..מה שבטוח זה שלא כל אחת יכולה להיות בלרינה אפילו אם היא תשקיע הכי בעולם. יש דברים שפשוט אי אפשר לשנות..

ariana b

New member
לא מקצועי ולא אתי

היי, הזדהתי עם מה שכתבת. למדתי בשנה שעברה מחול מודרני. אהבתי את זה מאוד, אבל המורה הייתה וולגרית להחריד. הצטרפתי יותר מחודשיים אחרי שהחוג נפתח, דבר שהקשה עליי, מה גם שהחוג היה פעמיים בשבוע, ומכל מני סיבות יכולתי לבוא רק פעם בשבוע. בסוף השנה, היא אמרה לי, בלי בושה, ובנוכחות שאר המשתתפים, שהיכולת שלי מוגבלת (!) הייתי המומה מדבריה, ומחיתי, אם כי לא בנחרצות הראויה, כי נדהמתי. כל כך נפגעתי, שכמובן, לא היה ספק שלא אמשיך אתה. כל מי ששמע על כך הזדעזע. ראי, לדעתי, במחול, כמו בכל אמנות, העבודה וההתמדה חשובות לא פחות מהכישרון. אני מציעה לך להמשיך, אבל עם מורה אחר/ת.

זאת רכזת המגמה בביה"ס

היא נוראית בגישה שלה. מורידה לכל התלמידים את המוטיבציה לעבוד.קשה להאמין שהא הרכזת. אבל יש עוד המון מורים כאלו.ואתם יודעים מה, לפעמים באמת ציך להגיד כשממש ברור שמישהי מבזבזת ת'זמן שלה, כלומר צריך להורידה אותה לכדוה"א, אבל בטח שלא בצורה כזאת. חוץ מזה שמורה עם נסיון צריכה לדעת שזה לוא דווקא נכון לזרוק ככה השערות לאוויר..

היא רעה

בהתחלה חשבתי שהיא טובה וכולם שנאו אותה חוץ ממני עד שהבנתי ... אני לא מוצאת שם מורה שאני באמת חושבת שהיא טובה למרות שאומראים שגלינה וברור שמורה לא אומרת כאלו דברים...

גלינה מצויינת

היא המורה הכי טובה בעולם חח אני מתה עליה

dancer14

New member
השם של המורה!!!../images/Emo53.gif

מישהוא יכול להביא לי את השם של המורה הזאת?!?!?!?!

Vitamin Chick

New member
אפשר לרקוד הכל!!!!

חס וחלילה בגלל מורה כזו לוותר על בלט!!! אולי יהיה לך יותר קשה מלרקדנים עם נתונים מושלמים, אבל זה לא לא אפשרי!!!!!!!!!!!!!!!1

זה נוראי.

זה יכול להוריד לרקדנית את הביטחון לאפס. חוץ מזה שזה בכלל לא נכון, אם עובדים הרבה, אז הכל אפשרי, אני לא חושבת שצריך להקשיב לזה, זה רק עושה מאוד רע לאותו אדם וגורם לו להרגיש רע כלפי המורה וכלפי עצמו. לדעתי ממשיכים במה שאוהבים, לא משנה מה יגידו.

מה???

איך מורה יכולה להגיד דבר כזה?? המטרה של מורים זה לקדם ולשפר אותך... לא להעיף אותך!!! לדעתי זה ממש לא בסדר.... אתם צריכים לספר למישהו... להתלונן... וגם להרגיע את מי שהמורה אמרה אמרה לא את זה ולהגיד לא שזה לא נכון ושהיא סתם פוסטמה..... דבר כזה יכול להרוס לאנשים את הקריירה ואת החיים....

אוקיי

ומתי זה כן נכון להגיד את זה? הרי יש אנשים שבאמת צריכים שמישהו יגיד להם..העולם הזה של המחול בתור מקצוע זהו עולם אכזרי..מישהו צריך להכין אותנו לזה לא? ז'תומרת אני רק מנסה להבין את הצד השני של העניין..

אגב

יש לנו רקדנים רקדנים בפורום? ז'תומרת אנשים שבאמת מתפרנסים מריקוד..אשמח לשמוע את דעתכם..

dancer14

New member
אני מתפרנס!!!

אני עובד עם הבלט הישראלי ואני מקבל על זה שכר על כל הופעה לא שכר חודשי!

למעלה