מה עושים ?

איך היית מרגיש ... ומה היית עושה ..

(א) אם הקונה השני לא היה מופיע בכלל והקונה הראשון שלחצת איתו ידיים לא מגיע לחתום חוזה בשבוע הבא. (ב) אם הקונה השני כן היה מופיע, ביטלת את העסקה עם הראשון, ואז הקונה השני שגם איתו לחצת ידיים לא מגיע לחתום חוזה בשבוע הבא. קיימת גם אפשרות (שאני לא כל כך אוהב) - להודיע לקונה הראשון שיש לך הצעה גבוהה ב-2,000$ ולהשאיר לו את ההחלטה אם להסכים למחיר החדש או לוותר. אבל אתה יכול להשאר קרח משני הצדדים במידה והוא לא יסכים והקונה השני לא יופי לחתימת החוזה.
 
אהבתי דווקא את האחרונה

להודיע לראשון שיש עוד הצעה גבוהה יותר ואתה רוצה להיות ישר ואז לראות את תגובתו. אם הוא מיד יסכים לעלות את המחיר לסכם איתו. אם לא יסכים לנסות לסכם אם השני ואם זה לא יילך לסכם עם השני, תמיד אפשר לחזור לראשון ולהגיד שחשבת על זה ואתה רוצה להיות ישר עד הסוף ולקיים את ההתחייבות הראשונה. בחינו המגוונים כבר היו לנו אכזבות גדולות מאלו (שגם עלו לנו הרבה כסף).
 

פדלון

New member
מה עושים ?

הצעתי את דירתי [3] למכירה [נס ציונה]. לאחר דין ודברים סוכם מחיר ,עיקרי העיסקה ולחיצת ידים. [ללא חתימה על חוזה או זכרון דברים]. מספר דקות לאחר שהקונים עזבו ,תוך סיכום על עריכת החוזה בתחילת שבוע הבא קבלתי הצעה טובה יותר [2000 דולר] מקונה אחר שביקר בעבר בדירה. מה אתם עושים במקומי ?
 
הסכם בע"פ ...

הוא חוזה מחייב לכל דבר, למרות שבעסקת מקרקעין נדרש הסכם בכתב, ולמרות שקשה להוכיח את קיומו של ההסכם בע"פ ... את המסקנות שלך תסיק לבד וקח בחשבון שאתה גם עלול להתבע (בסבירות נמוכה) על הפרת ההסכם שבע"פ.
 

פדלון

New member
המסקנות שלי:

1. הסכם בע"פ הוא חוזה מחייב לכל דבר . 2. למרות 1 הרי שבעסקת מקרקעין נדרש הסכם בכתב. 3. למרות 1 הרי שקשה להוכיח את קיומו של ההסכם בע"פ ... 4. בגלל 1 אתה עלול להתבע על הפרת ההסכם שבע"פ. 5. לגבי 4 הסבירות נמוכה. את המסקנות שלך תסיק לבד >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 2,3,5<=> 1,4 ????
 
למעלה