מה עושים?

רמירז..

New member
מה עושים?

לפני כמה ימים יצאנו לסיור רגלי שגרתי מהמפקדת נוער בה אני מתנדב. היינו שני צוותים של שני מתנדבים בכל צוות וכמה שוחרים בכל צוות (שוחרים אלה החברה של במחויבות אישית). בדרכנו אל מרכז העיר נתקלנו בחבורה של פושטקים כאלה שהחלו להתגרות בנו קצת, סתם איזה כנופייה של רוסים עם כובעים כאלה... אחד מהם התחיל לדבר עם אחד השוחרים, והסתבר שהוא מכיר אותו כנראה והם הלכו מכות פעם... בקצור המשכנו לאחר שהם עזבו אותנו ואז פתאום אנחנו רואים אותם חוזרים עם "תגבורת" של עוד איזה 10 חולירות בכובעים, והם פשוט נעמדו מולינו בשורה.. באותו הרגע הגיע הצוות השני שעשה עיקוף מהרחוב המקביל... נעצרנו מולם ואותו מפגר המשיך לצעוק ברוסית לעבר השוחר שלנו, תוך כדי שהוא אוחז בידו רצועה, ש"במקרה" היה קשור אליה כלב עצבני.... הוא התחיל לצעוק לנו דברים ברוסית והתחיל לגעור בכלב שלו, וניסה להאיץ אותו כנראה להסתער עלינו או משהו כזה... חשבתי כבר לדווח בקשר ולא הבנו פשוט עמדנו כולם, והכלב התחיל להתקדם אלינו בריצה ו.....עצר וליקק את הרגליים של המתנדבת שהייתה לצדי... התחלנו לצחוק ולבסוף הם עזבו אותנו כי היינו שני צוותים די גדולים אז כנראה שהם הבינו לא להתעסק איתנו... המקרה נגמר בשקט למזלנו אבל רציתי סתם לדעת: זה אולי נשמע דמיוני וממש טיפשי אבל מה עושים אם נגיד באמת משהו "מאיים" עלינו עם כלב, שאולף "לתקוף" ברגע שמצווים עליו? איזה נהלים נכנסים כאן? (שימוש בנשק? וכו'..)

tomizaur

New member
אין לי מושג מה הנהלים אומרים

ההכנה האידיאלית היא לדעתי להכניס מחסנית (דבר שבד"כ יגרום לבעל הכלב להמשיך להחזיקו כדי למנוע את מותו) אבל לא לדרוך (או אולי כן ולהשאיר נצור???? תלוי כמה הכלב גדול
) וכניסיון ראשון להתגונן עם הנשק כאלה. אני משער שכלב שיחטוף נשק בצלעות או בראש לא יחזור לתקוף כל כך מהר. אני לא חושב שהייתי מזדרז לירות גם אם הכלב היה רץ אלי ועומד לתקוף, אני לא בטוח שכל כך קל לפגוע במטרה כל כך קטנה שנעה כל כך מהר. אבל כל מה שכתבתי פה זה השערה בלבד. אני משער שיש בפורום מישהו שעמד במצב כזה בעבר ויוכל לתאר בדיוק מה הוא עשה.

Boscorelli

New member
הזכר:

נשק נועד להגן עלייך! ברגע שאתה חש סכנה או איום לחייך תשתמש בו! אומנם לא לירות אבל תמיד אפשר להכניס מחסנית או לדפוק לכלב איזה כת נחמדה בצלעות

רמירז

א- פעלת יפה שקראת לתיגבורת עשית עבודה מעולה -כפי שאני מכיר תחבר'ה שלך ותתחנה שלך הם באים לעזור ישר ב-עשית בשכל שלא ירית זה היה מקפיץ עוד כוחות של מישטרה-פעלת יפה שלא ירית-רק בשעת סכנה תירה!!!!!!. מה אם המב"סית שלך?-איך היא הגיבה על זה?

Super Go

New member
אני הייתי עושה ככה

אני הייתי עושה ככה, דבר ראשון, עושים הערכת מצב לעצמך האם אתם בסכנת חיים, וגם צריך להסתכל האם יש עליהם סכינים, אלות, שרשראות וכד' גלויים לעין, או האם יש חשד חזק שהם מחזיקים בכלים הללו - אם כן, בלי להתבייש אפשר ללחוץ מצוקה (כי אחרי הכל, יש סכנת חיים) ואחר כך שהמוקד ישאל מי לחץ מצוקה לענות ולהסביר את המצב, ובטח יגיעו אליכם מספר ניידות מיד. ובקשר לכלב, כל שתוקף אותך זו סכנת חיים, במידה והוא תוקף אפשר גם לירות בו (אך אני לא יודע כמה הדבר יעיל, משום שעם קרבין זה קצת יותר מסובך לפגוע במטרה שעומדת ממש לידך, וגם זה יכול לגרום לתוצאה הפוכה - של בהלה רבה, ובלאגן, ויכול להיות שאם דופקים לכלב את הרובה בראש (או אם יש אלה את האלה) זה יתן את אותה תוצאה עם מניעת כל הבלגן). בכל מקרה, כדאי להתכונן, של להכניס מחסנית לנשק (שזה גורם מרתיע מאוד).

Boscorelli

New member
אני לא מאמין ש...

יש צורך ללחוץ על הלחצן מצוקה... תחשוב מזה להקפיץ מס' ניידות בלחץ ואז עוד שהשוטרים יגיעו יראו שהכל בגלל כלב... לפי דעתי חוץ מצעקות לא תקבל כלום

Super Go

New member
שים לב למה שכתבתי

שים לב למה שכתבתי: 1) כתבתי שאם יש להם כלי נשק למיניהם (סכינים, אלות וכד') גלויים לעין או שיש סבירות גבוהה שנמצאים איתם. 2) כתבתי שאחרי לוחצים מצוקה גם מסבירים למוקד בדיוק מה יש שם.

לא נעים...

במצבים לא נעימים שבהם יש צורך להפגין כוח ולהרתיע אנשים(במחסום או בעיכוב אנשים) אני מעביר את הנשק (קרבין) לקדמת הגוף ונותן לעצמי אפשרות להכנסת מחסנית במהירות.בד"כ זה גורם לאנשים לחשוב פעמיים לפני שממשיכים במעשיהם.

מתנדב

New member
רמירז.....

לפי הסיפור שלך, לעניות דעתי אין שום צורך להשתמש בנשק, עשית בסדר גמור שהבאת תגבורת, במקרים כאלו, כדאי לעלות בקשר מול היומנאי, ולהביא תגבורת, ואפילו לעכב אחד מהם לתחנה לא יזיק...

tomizaur

New member
השאלה הייתה מה היית עושה

אם כלב שמאומן לתקיפה היה תוקף אותך?

תלוי- אם אפשר צאת מיזה בדרך יפה ו

ונבונה אם לא -הייתי מאפשר תשיבות אם משו כאזהרה אבל שימוש בנשק זה האופציה ההאחרונה

Super Go

New member
שימוש בנשק

שימוש בנשק יעשה כאשר ישנה סכנה לחייו או לשלמות גופו של אדם.

אפיגר

New member
לחצן מצוקה ??? ללחוץ או לא

עדיף לעלות מול התחנה ישירות בדיבור ולא ללחוץ על לחצן מצוקה בגלל: שלוחצים על לחצן מצוקה הלוחץ מחובר אוטמט למרד"מ המחוזי שהוא רואה איזה מספר מכשיר מזעיק עזרה, עולה מולו היומנאי המחוזי ושואל מה הבעיה, ומעביר את זה ליומנאי באותה עיר שאליו שייך המכשיר, זה במקרה שענית, במקרה שלא הצלחת לענות לאותו יומנאי בגלל כל מיני מצבים שבו אתה נמצא, המוקד המחוזי פונה למרד"מ של אותו עיר, ומוסר לו את מספר המכשיר היומנאי מנסה לאתר ע"פ רשימות שיש לו לאיזה יחידה המכשיר שייך אם המצב טוב הרשימות תלויות על הקיר לידו ואם כבר תליות וכתוב שם שמכשיר מס' ++++++ וזה שייך לאק"מ לך תחפש איזה יחידה באק"מ ומי החתים אותך ואח"כ לנחש באיזה איזור אתה ואולי סתם לחצת? בקיצור תהליך של לפחות 15 דק'. ע"כ רק במקרה שאתם לא מסוגלים לדבר ואתם נמצאים במצב חירום תלחצו !!! במקרה אחר תעלו מול הימונאי ואפי' תפרצו למכשיר ותבקשו עזרה תוך ציון כתובת מדוייקת שלכם ולמה אתם צריכים סיוע. לחצתם בטעות על הכפתור תכבו ותדלקו את המכשיר שוב והכל יתבטל ותחזרו לשדר בתחנה שלכם. שלא נצטרך,אפינגר.

אתה יכול לצעוק בקשר-"תקיפת שוטרים"

כול הניידות בדרך אליך ואז ללחוץ על לחצן מצוקה(אין חכם כבעל נסיון) חחחחחחחחח

למעלה