מה עושים?

ayagu

New member
מה עושים?

לאחרונה נוצר קשר מאד טוב בין קטנטונת לבין ילדי הכיתה. העניין הוא שקטנטונת עסוקה יותר בפטפוטים ופחות בעשייה לימודית. הי מספרת בדיחות או מצחקקת באמצע השיעור. כמו שהבנתי מקטנטונת שחזרה הביתה מעוצבנת הוציאה אותה המחנכת היום מהשיעור לאחר שהעירה לה מספר פעמים. קטנטונת טוענת כי המורה מגזימה וכמובן שהיא מאד מעצבנת, כי המורים נוטים לעצבן את התלמידים.(אלה דברי הקטנטונת!!) הסברתי לה שנחמד מאד שהיא יוצרת קשרים חברתיים אבל לא בזמן השיעור ושלמורה קשה מאד לנהל שיעור שעשרים תלמידים מפטפטים ומפריעים. כמובן שדיברתי אל הקיר. העניין הוא שגם בהוראה מתקנת אחר הצהריים ( פעם בשבוע יש שיעור עם עוד תלמידה) היא עסוקה בלהציק למורה. ככשאלתי אותה למה היא אמרה לי שהמורה לא מתייחסת יפה לילדה שלומדת איתה והיא מגינה עליה! בקיצור. אני מעט מבולבלת. מצד אחד היא עוברת תהליכים חברתיים נהדרים. מצד שני האנרגיה שהיא משקיעה בתחום החברתי פוגעת בלמידה. מה עושים? תודה.

דליה.ד

New member
שוב עולה הבעיה של חוסר ויסות..

הרי בכל מקום בו ילדינו רוצים לעשות משהו מיזמתם, הם ישקיעו את הכל, אבל הכל בזה... והרבה דברים, מרוב כוונות טובות מתפספסים... אני מבינה שעכשיו הילדה תפסה איזה שהוא תפקיד בחברת הילדים וחשוב לשוחח עם המורה שלילד שהיו לו קשיים חברתיים חשוב לטפח ניצני חברות. מצד שני ני נגד הוצאה מהכיתה באופן חד משמעי. זה לא עונש חינוכי! צריך כמובן לשוחח (שוב ושוב) עם קטנטונת ולהסביר לה כי חיי חברה סוערים ניתן, רצוי ואפשר לקיים בהפסקה או אחר הצהריים. ולא, המורים לא הומצאו כדי לעצבן תלמידים, אלא, כדי ללמד אותם....!

ayagu

New member
מסכימה בהחלט!

אגב קטנטונת אוהבת מאד את בית הספר ואת המחנכת שלה. נראה לי שהיא הרגישה קצת מושפלת מן העונש שניתן לה. בדרך כלל היא בסדר בכיתה. ומה עושים עם חוסר הויסות? איך מלמדים אותה לאזן בין השניים חברים ולימודים?

michal shahar

New member
להסביר לה שוב שצחקוקים רק בהפסקה

הי אמא של קטנטונת, חשבתי עליך השבוע לאחר ששמעתי על התאונה בצפון לידכם. שמחתי לקרוא שהכל בסדר.
לגבי הפיטפוטים בכיתה אולי כדאי לבקש מהמורה שתושיב אותה קרוב אליה? זה עזר עם היקרה. גם היא פטפטנית רצינית. בנוסף יש להם משימות בכיתה ואם היקרה לא מסיימת אותם בגלל שהיא מפטפטת היא נשארת לסיים אותם על חשבון ההפסקה. דבר שגורם לה לשמור על שקט יחסי בכיתה. כמובן שאם המורה רואה שהיקרה סתם איטית היא נותנת לה לצאת להפסקה ומבקשת להשלים בבית. בכל מקרה אני מקפידה כמעט כל יום להזכיר לה שעליה להקשיב בכיתה ולא לפטפט כי לא רק שהיא לא לומדת היא גם מפריעה לאחרים. אט, אט המסר נקלט. גם היקרה כמו הקטנטונת היא מעין רובין הוד קטן שמגן על החלשים. ואת זה אני מאוד לא רוצה לשנות ביקרה. אם את ביחסים טובים עם המורה להוראה מתקנת תספרי לה על התחושות של קטנטונת. מיכל

r66

New member
זה באמת קונפליקט, כדאי להסביר

לקטנטונת שרק היא מפסידה מזה. זה עדיין לא אומר שיפגמו היחסים החברתיים. המורה צריכה להציב לקטנטונת גבול בין השיעור לבין ההפסקה. הילדה הגדולה שלי, בשלב מסויים, תפסה תאוצה מבחינה חברתית. היא תלמידה חרוצה מסוג של תלמידה שכל מורה היתה רוצה. ופתאום התחילו להגיע הטלפונים שהילדה מצחקקת ומפטפטת בשיעור ומפריעה והמורה לא יודעת מה לעשות, זה הרי לא מתאים לילדה. בלית ברירה המורה הודיעה לה שאם היא ממשיכה בהתנהגות זאת היא מפרידה ומרחיקה אותה מהחברות. ואכן, בתי הועברה לשולחן ע"י בן מהכתה. והעניינים הסתדרו. טפו..טפו.. ר.

למעלה