מה עושים?

השקעה 222

New member
מה עושים?

אני כרגע בתהליך קניית דירה נוספת,
כוונתי היתה לשדרג את דירתי הנוכחית בחמש שנים הקרובות אך לאור הכוונות לעלות את מס הרכישה
אני יצטרך לשלם מס של 400K
אז זה לא יקרה,
מה עושים?
האם מצב זה לא יגרום לכאוס משום שלא יהיו עיסקאות הקבלנים יפחדו לבנות הרבה שלא בטוח שיצליחו למכור,
אף אחד לא יקנה דירה נוספת ,

פורום זה ידע הרבה "מה יהיה כש"

לאחרונה כולם סערו בעקבות מע"מ אפס ז"ל.
בין כוונה לביצוע יש מרחק רב.
אין צורך להתרגש מידי בנתיים.
דרך אגב, לא ברור מה "לא יקרה".
בהצלחה.

Kicker Girl

New member
יש לי תחושה שהפעם זה יעבור

בדרך כלל פקידי האוצר נותנים את הטון וקובעים את המדיניות, לא הפוליטיקאים שבאים, עושים קצת כותרות והולכים. כל צמרת האוצר התנגדה למע"מ 0 והשר הלך. כעת הרעיון בא מהפקידים ויש לי הרגשה שהוא יעבור. מספיק להיזכר שאותם פקידים החליטו לפני כמה לחסל את שיטת הליסינג כרכב מהעבודה והם אכן עשו זאת. יש מעט מאד אנשים אם בכלל שהיום משתלם להם לקחת רכב מהעבודה ומי שעדיין עושים זאת, עושים משיקולי נוחות (שמישהו אחר ידאג לטיפולים וכו') ולא מסיבות כלכליות.

להבנתי המס לא יחול על מי שמשפר דיור ומוכר את הדירה הישנה

אפשר לקנות דירה נוספת ולא לשלם מס בתנאי שמתחייבים למכור את השניה תוך זמן כלשהוא.
מי שרוצה דירה נוספת כדי להחזיק בה בתור השקעה, במקביל להחזקה בדירתו הנוכחית, יאלץ לשלם את המס.

קשה להאמין שאנשים ישלמו כזה מס רכישה גבוה, זה בעצם כמו להתחיל את ההשקעה מתשואה של מינוס 20% ולקוות שבמשך השנים שכר הדירה שנכנס יהיה גבוה משמעותית מריבית המשכנתא כך שלאט לאט ההפסד ייסגר ויהפוך לרווח. אבל מכיוון שבמשך השנים מחירי הדירות צפויים לרדת, זה המנדט שבשבילו כחלון נבחר, הרי שאף אחד לא יקנה דירה להשקעה.

shaulch

New member
הכוונה שלו היא שהוא שוקל כיום לקנות דירה נוספת

כלומר להפוך למשקיע וכך הוא כאשר ירצה לשדרג את דירה מגוריו יהיה חייב בתשלום מס רכישה הגבוה במקרה שאכן זה יעבור בכנסת.

למעלה