מה עושים?

Octopussy

New member
כדאי לעבוד עם יותר תבלינים ועשבי תיבול

נסי להוסיף (בלי לחשוש) עשב תיבול וגם כמון ו\או קארי לכל מאכל מבושל של ירקות ודגנים למיניהם (גם לאורז "הזוועתי") - והטעם צפוי להשתנות לטובה.
בהצלחה.

ladybug6

New member
מה באורז יצא זוועתי?

אולי יש דברים שנוכל לעזור לך לשפר אם תפרטי קצת מה לא טעים לך - התיבול (תפל? מלוח מדי? חריף מדי?), המרקם (עיסתי מדי? לא מספיק עשוי?), השילוב בין הטעמים, וכו'..
אורז זה דבר בסיסי ולדעתי כדאי שתלמדי איך להכין אותו טעים, ואז גם תוכלי להכין ממנו שלל וריאציות.

RSPA

New member
נסי להתמקד בדבר אחד עד שתהיי מרוצה ממנו

ואז לעבור לדבר אחר או לשילובים של פריטים שונים. למשל: הכיני אורז (לפי המתכון והדרך שנופר כתבה לך) אבל רק עם אורז ולא עם עדשים ודברים אחרים. ספרי לנו מה קורה וניתן לך עצות להמשך.
בינתיים, כשאני חושב על כך, אולי מה שאת צריכה זו הדרכה ויזואלית כל שהיא, עם סרטוני וידאו כדי שתוכלי פשוט ל"העתיק" את מה שאת רואה.
כרגע אני יכול לחשוב על סדרת הסרטונים של "מבשלים מחוץ לקופסה" שאמנם יש שם מתכונים שבחלקם פשוטים מאוד ובחלקם מעט מורכבים - אבל לא בלתי ניתנים ליישום. זה יכול להכניס אותך לתלם כלשהו. הציצי בהם וספרי לנו מה דעתך.

מבשלים מחוץ לקופסה >>> http://kamaza.com/new-cooking/

האלזה

New member
גם אני רוצה לענות באיחור קל

חשבתי קצת על ההודעה שלך וקיבלתי הרגשה שיכול להיות שיש לך איזשהו תסכול בנושא הזה של אוכל ובישול שהוא לא בהכרח קשור לטבעונות. למשל כתבת באחת ההודעות בשרשור הזה שאת לא מצליחה להכין אורז, אבל בעצם אורז זו לא מנה נישתית לטבעונים, זה אחד המאכלים הכי בסיסיים ונפוצים, בקרב כולם.
יכול להיות שבגלל שאת צמחונית מגיל צעיר, את מקשרת את הבעיה הזאת לצמחונות ולגישושים לטבעונות.
אני מכירה כמה אנשים (וגם טבעונים) שממש לא יכולים לסבול את המטבח, זה אפשרי. אם את לא יודעת להכין אוכל בסיסי, יש לך כמה אפשרויות:
1. לאכול ג'אנק כמו שאת עושה כיום- לא מומלץ
2. לקנות אוכל מוכן (שיקולים כספיים שלך)
3. ללמוד לבשל אוכל בסיסי.
כן, קראתי שכתבת שניסית 100 פעם להכין אורז ושתמיד זה לא הולך, אבל יכול להיות שעד היום לא היה לך מורה טוב או מישהו שיכוון אותך למתכונים קלים ופשוטים, אחרת אני לא רואה מצב שבו לא תצליחי לבשל אורז. אם את מעוניינת אני יכולה לעזור לך בזה באופן אישי.

בינתיים קבלי שני טיפים עצלנים לשבת:
1. לחתוך טופו לקוביות קטנות ולשמור במקרר בקופסא עם מי מלח. זה מעשיר כל סלט, טוסט ותבשיל ונחמד גם כנשנוש, קצת מזכיר בולגרית.
2. לטגן בצל קצוץ בסיר ולהוסיף לו אפונה יבשה, מים ומלח. להשאיר על אש קטנה למשך כשעה ויש לך מרק אפונה טעים ובסיסי.

אל ייאוש, מוזמנת להמשיך להתעייץ איתנו, אני בטוחה שהמצב הרבה יותר פתיר ממה שאת מדמיינת

ladybug6

New member
אלזי, בואי נעשה לה סדנה פרטית

אתן תבשלו ואני אטעם כדי לוודא שיצא טעים.
דיל?!

האלזה

New member
חרפושית אני מצטערת, את הרמת פה להנחתה

ואני חייבת לחלוק עם חברי הפורום את היציאה האחרונה שלך מאתמול:
"אני ממש לא טובה במטבח".
הבנתם? הכל חארטה! כל המתכונים בבלוגים, העיצות בפורום, תרומות למיטאאוטים. כל אחד יכול

(ויש לי עדה)

למעלה