גם אני רוצה לענות באיחור קל
חשבתי קצת על ההודעה שלך וקיבלתי הרגשה שיכול להיות שיש לך איזשהו תסכול בנושא הזה של אוכל ובישול שהוא לא בהכרח קשור לטבעונות. למשל כתבת באחת ההודעות בשרשור הזה שאת לא מצליחה להכין אורז, אבל בעצם אורז זו לא מנה נישתית לטבעונים, זה אחד המאכלים הכי בסיסיים ונפוצים, בקרב כולם.
יכול להיות שבגלל שאת צמחונית מגיל צעיר, את מקשרת את הבעיה הזאת לצמחונות ולגישושים לטבעונות.
אני מכירה כמה אנשים (וגם טבעונים) שממש לא יכולים לסבול את המטבח, זה אפשרי. אם את לא יודעת להכין אוכל בסיסי, יש לך כמה אפשרויות:
1. לאכול ג'אנק כמו שאת עושה כיום- לא מומלץ
2. לקנות אוכל מוכן (שיקולים כספיים שלך)
3. ללמוד לבשל אוכל בסיסי.
כן, קראתי שכתבת שניסית 100 פעם להכין אורז ושתמיד זה לא הולך, אבל יכול להיות שעד היום לא היה לך מורה טוב או מישהו שיכוון אותך למתכונים קלים ופשוטים, אחרת אני לא רואה מצב שבו לא תצליחי לבשל אורז. אם את מעוניינת אני יכולה לעזור לך בזה באופן אישי.
בינתיים קבלי שני טיפים עצלנים לשבת:
1. לחתוך טופו לקוביות קטנות ולשמור במקרר בקופסא עם מי מלח. זה מעשיר כל סלט, טוסט ותבשיל ונחמד גם כנשנוש, קצת מזכיר בולגרית.
2. לטגן בצל קצוץ בסיר ולהוסיף לו אפונה יבשה, מים ומלח. להשאיר על אש קטנה למשך כשעה ויש לך מרק אפונה טעים ובסיסי.
אל ייאוש, מוזמנת להמשיך להתעייץ איתנו, אני בטוחה שהמצב הרבה יותר פתיר ממה שאת מדמיינת