מה עושים?

SAME SAME7

New member
מה עושים?

היי!
אני צמחונית שנים רבות, מגיל מאוד צעיר
אבל אני לא מצליחה ליישם את קו התזונה. כי אני לא אוהבת את המטבח. לא מצליחה להיות פרקטית, אין לי סבלנות להכנות מיוחדות . ובעיקר מהתסכול שאני כן מנסה יוצא על הפנים.
לא מדובר בפינוק אני עושה דברים מורכבים וקשים בחיי אבל המטבח זה קושי שאני לא מצליחה להתגבר עליו.
אני מידיי יום רעבה, ואני מוזנת מג'אנק ..לחם בכל צורותיו , פיצה, פיצה, ספגטי, במבה, במבה, שימורים, חומוס
אני אוהבת ירקות ופירות ומנשנשת לעיתים . אני גם בסדר עם מרקים ומצליחה להכין תבשילים טעימים(זורקים הכל לסיר עם מים ויוצא לא רע)

אני נכנסת לפורמים חורשת מתכונים. עושה רשימת מאכלים מומלצים, הולכת לסופר, מפנה זמן, מוציאה הרבה כסף (יקר לאללה! שזו גם בעיה)... אבל כזה מגיע לעשייה אני נתקלת בקשיים- הקושי המרכזי הוא :
לא טעים לי!
סויה/חלב סויה/תחליפי גבינה, מעדנים וכל מוצר שנשמע מעניין של אלפרו, של טבע דלי של מי שלא יהיה - לא הולך. שלא לדבר על רטבים סויה וטריאקי .. איכס(כן מוזרה..)
ואז לפני כמה שנים שמעתי על הסייטן והבנתי שתבשיל כפרי של טבעול החתיכות שווארמה שם זה סייטן . אז אמרתי אכיל .. נאכל את זה!
קניתי מעובד לא מעובד/ במרינדה/ לא במרינדה/הכנתי לבד מרינדה - ולא טעים לי! (ניסיתי את כל הסוגים וכל החברות וכל המתכונים ברשת)

השורה התחתונה היא שאני כבר שנים מתה להיכנס לתזונה טבעונית אבל אני לא רואה איך? אני גם ככה על בטן ריקה רוב היום
כאילו נדמה לי שבשביל להיות טבעוני צריך לאהוב את המטבח (מעבר לגילוי הסבלנות ), צריך באמת להשקיע בזה , לנסות, ללמוד.
ואני ממש לא אוהבת להיות במטבח אבל בכל זאת מנסה המון וזה לא עובר. זה לא עניין של ההתחלה והתנסות בעולם הצמחונות- אני כבר בת 26 צמחונית כבר 13 שנים.

מישהו כמוני? אולי תתנו לי הצעות קלילות (חוץ מפיתה עם חומוס:)

anat281

New member
אהבתי את סגנון הכתיבה שלך :),

תרגישי נוח מאוד, גם אותי מתישים כל המתכונים האלו שמופיעים באינטרנט ואני דווקא מאוד אוהבת לבשל אבל את הסגנון הפשוט שלי, יצרתי לעצמי מתכונים מהירי הכנה ומאוד טעימים.
את צריכה פשוט לבשל לעצמך את מה שאת אוהבת ואם את עדיין לא יודעת מה בדיוק אז תעשי נסיונות אז שתמצאי את המזון שלך, את כבר תדעי בדיוק איזה אוכל את אוהבת ורגילה לאכול ואיזה תבלינים לשים באוכל ואיך לשלבם ביחד (גם זה לקח לי זמן ללמוד ורק מנסיונות למדתי), אז למשל, את אוהבת ירקות ופירות ? לא צריך לעמוד שעה במטבח, שימי ירקות מכל מיני סוגים שאת אוהבת בסיר או בתנור עם קצת תבלינים, קצת שמן זית, בצל או שום ונגמר הסיפור.
תעשי אורז עם עדשים (אני עושה ביחד באותו סיר ויוצא נפלא), שימי את שניהם ביחד בסיר, עם תבלינים מתאימים שאת אוהבת וזהו, את יכולה פעם עם עדשים, פעם עם אפונה למשל, כמו כן תעשי לך פסטה ברוטב עגבניות במקום פיצה.
אני מאוד מאמינה שאם לא אוהבים משהו אז סימן שזה לא טוב לאותו בן אדם כי הגוף משדר וכל אחד בנוי אחרת, אז אל תתעקשי, אם את סולדת מטופו אז אל תאכלי טופו, מאיזו שהיא סיבה יכול להיות שטופו לא טוב לך אז תאלתרי משהו אחר.
עזבי את כל המתכונים המסובכים ותבשלי בפשטות את מה שקורץ לך.
תאכלי גם שקדים ואגוזים אם את אוהבת כי הם מאוד בריאים ויש בהם חלבון.
לגבי היוקר, זה נכון, מאוד יקר ולפעמים זה צריך לבוא על חשבון משהו אחר, כל אחד וסדר העדיפויות שלו.
מקווה שתמשיכי בקו שלך ושלא תתייאשי ומאחלת לך המון בהצלחה !
מקווה שעזרתי

מסכימה עם המשיבה מעלי ומוסיפה

היי לך =]
אני גם מאוד סולדת מהמטבח, אגדיל ואומר "שונאת לבשל". לצערי אני עושה את זה לא מעט.
כמו הכותבת הקודמת גם אני מכינה מה שטעים לי ומנסה עד שיוצא.
המלצות- עדשים (במיוחד כתומות שלא מצריכות השרייה והבישול ממש קצר) ואורז מלא- די זול וסוגר פינות. את העדשים אני מבשלת ב"רוטב" עגבניות עם תבלינים שאני אוהבת.
פסטה (מעדיפה מקמח מלא אבל לא תמיד יוצא) ברוטב עגבניות.
ירקות מוקפצים עם אטריות אורז (וטופו, אבל את לא אוהבת...)- אני פשוט קונה סנפרוסט או מוקפאים אחרים וזורקת לסיר. גם אפונה וכאלה.
ואני אישית אוהבת סנדוויצ'ים עם ירקות קלויים, טחינה ועגבניות מיובשות וכו'.
וכמובן ירקות על כל צורותיהם, למשל בטוסטר אובן\תנור (לחתוך ולזרוק פנימה עם קצת שמן מלח ומה שבא).

חוץ מטופו שאני אוהבת בלי קשר לטבעונות, אני משתדלת פחות תחליפים ויותר אוכל...תלוי כמה זמן יש אבל עולם הקטניות עשיר.

ובהצלחה =]

catch 2 2

New member
הולכים על הכי פשוט

אני לא אוכל טופו, סייטן ותחליפים למיניהם. אפשר להכין מאכלים יפים וטעימים מחומרים פשוטים וזמינים. אני לא בטוח בכלל שצריך "לאהוב" את המטבח ולעמול שעות עם מתכונים מסובכים וארוכים רק בשביל לאכול משהו טעים ומזין. אני לא יודע באיזה ארוחה נמצא הקושי שלך או אם מדובר בחם או קר. אני למשל אוכל בצהריים סלט ענק, פרוסת לחם מקמח מלא עם חמאת בוטנים, פשתן טחון, נבט החיטה וזרעי צ'יה. קוביית שוקולד מריר לקינוח.
הסלט הענק מורכב מ: חסה, רוקולה, כעלי תרד, גרגיר הנחלים (כשיש להשיג), סלרי, מלפפון, עגבניות שרי, פלפל (רבע), פטריות, תפוז, שזיף, וענבים (בעונה). חופן שקדים, אגוזי המלך, פקאנים וחמוציות מיובשות. קצת שמן זית, לימון ומלח.
לפעמים אני מוסיף רבע או חצי אבוקדו.

בערב אני מכין משהו חם: עדשים, קינואה. אורז/ תפוחי אדמה/ בטטה. גזר, קייל, ברוקולי/ כרובית. קצת זיתים.

את יכולה להכין ברוקולי בחמש דקות: להרתיח מים, להוסיף קצת מלח, לשים את הברוקולי החתוך ל 5-6 דקות וזהו.
כרובית את יכולה להשאיר קצת יותר זמן, ביחד עם רסק עגבניות.

קייל- לחתוך את העלים להניח בקערה ביחד עם לימון שמן זית וקצת מלח. לעסות את העלים ולתת להם לנוח בזמן שהדברים האחרים מתבשלים.

אורז למשל- היום הכנתי אורז לבן עם ירקות חתוכים- גזר, פלפל ירוק ופלפל אדום. היתה גם בטטה בתנור. ממש פשוט אולי 10 דקות. לחמם לחום גבוה. לפרוס את הבטטה, קצת שמן זית ומלח ולתנור. יותר טעים אפילו בלי שמן זית ומלח אלא פשוט לעטוף את הבטטה בנייר כסף. כשאפשר לנעוץ בקלות מזלג בבטטה אז זה מוכן.

עדשים את צריכה להשרות לילה לפני ואז להרתיח מים בסיר ולחמם את העדשים עד שאין יותר מים. סיר אחד מספיק לחמישה ימים. קינואה ממש פשוט להכין, כנ"ל לגבי איטריות אורז.

גם ירקות מוקפצים עם קצת אגוזים (זרעי חמניה, גרעיני דלעת, קשיו ופיסטוק (לא קלוי) ) זו מנה פשוטה ומזינה.

את יכולה גם להכין בורגול וחיטה, תחפשי מתכונים פשוטים ברשת.

בסך הכל מדובר באוכל מאוד פשוט, זול ומזין.

לוקח לגוף זמן להתרגל, בעיקר אם את רגילה לאכול הרבה לחם שרק ממלא ולא משביע.

Taliland

New member
וואו, נשמע כאילו אני כתבתי את הפוסט

גם אני הייתי צמחונית המון שנים מגיל 15, אני בת 31 היום, ורק לפני 3 חודשים הפכתי לטבעונית. ושנים שרציתי והאמנתי שזו הדרך, וכבר היה לי ממש קשה לחיות עם הצביעות הזו שלי. מה שעושים: לאט לאט. גם אני עדיין בשלבי התאקלמות. למשל : את פיצה דו מינוס הטבעונית, חשבתי שיצאה בדיוק עבורי, אבל ממש לא הייתה לי טעימה, אז אני מזמינה פיצה ללא גבינה. רק עם רוטב עגבניות ותוספות. חוץ מזה אני אוכלת עכשיו הרבה פיתות עם חומוס, ומשום שגם אני חזק בפחמימות אני מנסה שלפחות הלחם יהיה לי בריא יותר ומקמח מלא. לאט לאט הגוף נגמל מכל המאכלים הישנים וטעמים חדשים מגיעים, וגם הטעם שלי קצת השתנה. דברים שלא היו לי טעימים פתאום יותר טעימים - לדוגמה: שוקולד מריר. לא סבלתי את זה. אין מה לעשות, ייתכן שיהיו שיחלקו עליי אבל אוכל טבעוני הרבה פחות טעים מאוכל עם ביצים וחלב. אני לא עושה את זה בשביל הטעם אלא מסיבות מוסריות. אל תת יאשי. מתישהו זה יקרה, הטבעונות, גם אם את לא מרגישה שעכשיו ומייד, בטח בקרוב.... אני עשיתי את הסוויץ בעקבות טוקבק באיזו כתבה, בטח גם לך זה יגיע בזמן שלך. בינתיים אני חיה מהרבה גאנק פוד, מדי פעם איזו ארוחה בריאה שאמא מכינה במיוחד, בולסת אגוזים ושקדים קצת כמו תרופה ולאט לאט הדברים יסתדרו (אני מאמינה). וכל מה שוויגן פרנדלי עושים ממש מבורך, והחיים בקרוב יהיו הרבה יותר קלים. בהצלחה!!!!

merav999

New member
ברוכה הבאה

2 הצעות זריזות:

"לא על החסה לבדה" - מתכונים שמצד אחד פשוטים וקל לעקוב אחריהם ומצד שני מאוד טעימים.
http://tivonim-blog.co.il/

סדנאות בישול - יש כל מיני סדנאות בישול טבעוניות יכול להיות שללכת לסדנא ילמד אותך גם מתכונים וגם כל מיני טריקים שאת יכולה ליישם במטבח :)
לאורי שביט למשל יש כל מיני סדנאות:
http://vegansontop.co.il/vegan-culinary-consultant/

לדעתי זה צריך להיות הפוך

קודם כל מחליטים שלא אוכלים חלב וביצים, ואחרי זה חושבים מה לאכול עכשיו. ככה זה היה אצלי (למרות שלא הייתי צמחוני לפני זה): לחלב סויה היה טעם מוזר, טופו היה טפל וכו'.
אבל אז קרו שני תהליכים במקביל. הראשון (והמהיר יחסית), שכחתי מכל הטעמים הישנים והתרגלתי לחדשים. עכשיו חלב סויה מרגיש לי טבעי ואת הטעם של חלב פרה אני בכלל לא זוכר. שנית, התחלנו להכין בבית מתכונים טבעונים. בהתחלה השקענו הרבה ויצאו מנות בינוניות, אבל עם הזמן למדנו להכין מתכונים פשוטים וטעימים, והיום אני כבר מרגיש שאני ממש לא צריך להתפשר על הנאה מאוכל בגלל הטבעונות.
לכן אני חושב, בניגוד אולי לגולשים אחרים בפורום, שלמרות שאוכל טבעוני זה אחלה דבר, כשלעצמו הוא לא ישכנע אף אחד לעבור לטבעונות. כנ"ל לגביך - אם אין לך בעיה לאכול חלב וביצים, שום מנה טבעונית לא תשכנע אותך לוותר עליהם. מקסימום תמצאי מנה שתאהבי ותכניסי לתפריט שלך, אבל שינוי עמוק לא יגיע משם (לדעתי).

SAME SAME7

New member
אני חושבת שמי שמתחיל עם צמחונות ..

וחי עם זה תקופה ומבין שהעולם לא כזה שונה מבלי בשר ומידיי יום אומר לעצמו .."ממחר טבעונות!"
וההחלטה של להפסיק עם מוצרי חלב וביצים היא כמובן קודמת להלכה למעשה. כמו בכל החלטה שאתה עושה(אין הגיון אחר)

אבל זה לא בהכרח קליל (לפחות לא לכולם)כפי שאתה מצייר את זה וקשה לבצע מחיקה של טעמים היו לי כמה וכמה ניסיונות כושלים בטבעונות כאשר הגדול החזיק חודשיים שבהם באמת העסקתי את עצמי בכל דבר רק בשביל לא להיות בבית ולחשוב על אוכל.
ואז קניתי המון המון דברים, ניסיתי הרבה . נתקלתי ב"לא טעים" , ירדתי 7 קילו ,אחרי תקופה סובלים מכאבי ראש חמורים וגילתי ששוב הB12 פח .
אני יודעת שבמקרה שלי ושל רבים קודם כל אני צריכה לדעת שיש לי הכלים להתמודד עם טבעונות לפניי שאני מחליטה כמו בכל בוקר "מהיום!" ואז הורסת את זה.

vegetalien

New member
מה הקשר ל- B12?

גם אם יהיה לך הכי טעים בעולם - תוסף יש לקחת, אחרת הפח עלול להיות לפחת.

אם ניסית כל כך הרבה ולא הצלחת

כנראה שאת עושה משהו לא נכון. נשמע לי שאם תמשיכי באותה דרך פשוט תמשיכי להיכשל. אז יש שתי אפשרויות: או שטבעונות זה "לא בשבילך", מה שקשה לי להאמין שזה נכון. או שאת צריכה לנסות גישה אחרת, ופה אני יכול להעיד מהניסיון שלי שאני ניסיתי גישה אחרת ולי זה עבד.
לגבי קליל או לא - זה הכל בראש. אני אישית באמת לא מבין למה אנשים עושים כזה עניין ממעבר לטבעונות, זה בסך הכל אוכל. דברים מסויימים מפסיקים להיות אוכל ודברים אחרים מחליפים אותם. אולי חלקם לא טעימים כמו "המקור", אולי חלקם דורשים קצת הסתגלות ואולי חלקם מתגלים עם הזמן. אבל כל עוד לא עושים את הויתור הזה בראש, לפחות בעולם בו אנחנו חיים כיום הניסיון הזה נידון לדעתי לכישלון. מספיק שתמצאי את עצמך רעבה באיזה אירוע, ביום-הולדת שמישהו הביא עוגה או שסתם בא לך משהו לנשנש באמצע הלילה, והפתרון המוכר והזמין יהיה שם ויהרוס לך את כל הניסיונות.
רק כדי להבהיר - כשאני אומר שצריך להחליט שחלב וביצים זה לא אוכל, אני לא מתכוון להחלטה 100% רציונלית. ברור לי שרציונלית את באמת רוצה להפסיק עם חלב וביצים. אבל ההחלטה צריכה להיות גם רגשית, צריך שתפסיקי במובן מסויים להתייחס לדברים האלו בתור אוכל, ואת זה אין לי מושג איך עושים, מעבר לחשיפה ומודעות לתעשיות האלו שאני מניח שכבר יש לך.
אגב לדעתי הויתור הגדול ביותר במעבר לטבעונות הוא לאו דווקא הבשר אלא החלב, שפשוטו כמשמעו כל התזונה המערבית פחות או יותר מבוססת עליו.
ודבר אחרון - אני מחזק את מה שוג'טליאן אמר - B12 מגיע מתוספים, אין לזה שום קשר למה שאת אוכלת בתור טבעונית.

ella100

New member
לא יודעת מתי תכנסי

,ואני צריכה לזוז-אז תחילה רציתי להציע לך לקנות אוכל מוכן
(למשל באבן גבירול יש מקום חמוד כזה)-אבל ,נראה לי
שהדבר שיהיה הכי נכון עבורך,זה להתחבר למישהיא מהפורום,
ובמפגש או בטלפון,לקבל הדרכה וטיפים איך ומה לבשל.
דברים בסיסיים,מגוונים,שתתאימי לטעם שלך.

לא כל אחד גאון במיטבח,אבל אני נתקלתי גם בהפתעות כמו:לא ידעתי
שיש לבשל אורז בסיר מכסה.

אוכל,גם בסיסי,הנו מגוון וטעים.
אוכל אינו מיועד,לפי טעמי,רק לסתום רעב-הוא צריך להיות טעים לך.
תלמדי יותר להשתמש בתבלינים,שילובים ביניהם,בירקות,שמרי בירה,
צורות הכנה שונות-קחי את מה שתתחברי אליו.
צריך גם לנסות-מגלים דברים מפתיעים.
לפעמים מה שנראה מסובך,מתברר,בהדרכה נכונה,יותר פשוט מהפשוט.

גם טוסטים עם גבינה טבעונית עם תוספות כמו של פיצה,עם לחם שאת אוהבת,הנו פתרון מצוין כשאין לך משהו מוכן או אין לך זמן.
ליד זה ירק וכוס קפה-מעולה.

תנסי לבדוק מי קרוב אלייך שתוכלי להעזר בו.בטוחה שיעזור לך מאד.

SAME SAME7

New member
באופן כללי בעייתית עם אוכל

אולי זו אנינות טעם שאני מרגישה את כל הדברים באוכל . חברים שלי יודעים שאני מתאכזבת סדרתית ממנות במסעדות. אני מאוד מקובעת במה שטעים לי(גבינות לחם וירקות:)שיוצא לי להיות אצל אמא שלי היא מכינה לי כל כך הרבה דברים טעימים שהיא למדה במיוחד עבורי.
ואז אני מנסה את זה בעצמי ויוצא זוועה...שזן הבעיה השנייה
כל כך הרבה חטפתי על הראש ש"אורז זה כזה בייסיק!"
אבל שלי לא טעים, לא לא הולך , מגעיל, דביק(בניסיון ה100)

אני מהצפון יש פה כמה וכמה מסעדות עם מנות טבעוניות ואני באמת חיה על מסעדות אבל כלכלית אני כבר לא עומדת במעמסה התקציבית הזו.
עניין הפיצה טבעונית עדיין לא ניסיתי. יש לך מתכון?

ella100

New member
ענין האנינות---לא אמור להיות קשור לטבעונות

כי אם כן-אז את מתווכחת עם עצמך.

גם אני מתאכזבת סדרתית ממנות במסעדות,
אבל זה כי אני חושבת שמסעדה צריכה להתאמץ להביא משהו
מאד טעים,גם אם לא "מגונדר".
אני מאד מרוצה כשאני נופלת על מרק טעים או סלט מוצלח.זה הרבה פחות מוצלח כשמניחים לי על הסלט טופו צרוב (סה טו)-אז נתנו לי טופו וזה הרגיש סוליה.

בצק פיצה--מביאה לך קישור למתכון נהדר שקיבלתי כאן בפורום +
התובנות והנסיונות שלי.
שווה לך לאמץ את המכלול.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=301&messageid=170781788

וממליצה לך להפתיע את עצמך ואת אמא עם המתכון הזה של השף השיכור.קראי את הוראותיו בתשומת לב.הבצק קלי קלות.:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=301&messageid=173130341

לגבי האורז ה"זוועתי"--מה כבר יכול להיות זוועתי באורז שאת מכינה
לפי הוראות של אמא שלך? איך זה יכול להיות?
בעצם-אולי יש לך צפיות לניראות מסויימת של אורז ,אם כן,אז חבל.
כי הטעם הוא החשוב.
אורז מלא יוצא דביק.אני לא אוהבת ולא מצפה שיצא לי אורז אחד אחד-
בזמן אחרון אני מעדיפה את האורז הבסמטי-המצחיק שהוא יוצא כזה
כאילו איטריות דקות.אם תתני לו ,בתום 20 הדקות בישול,לעמוד כמה דקות מבלי לפתוח את המכסה ואחרי שאת פותחת,קחי מזלג ובעדינות תעשי ריענון והפרדה בין איטריות האורז,בעיניי מעולה.
מכינה בצורה פשוטה-כוס אורז בסמטי,מטוגן כמה דקות בסיר
עם מעט שמן זית,מוסיפים מלח,פילפל שחור,מערבבים,מוסיפים בזהירות 2 כוסות וקצת מי ברז (בזהירות כי מים ושמן חם לא חברים).
מרגע רתיחה,מנמיחים לאש הכי נמוכה.20 דקות,לכבות האש.להמתין מספר דקות ולערבב בעדינות בעזרת מזלג.
אם גם על זה תגידי זוועתי-אני יודעת מה אציע לך.

בתיאבון.
ספרי אם ניסית ואיך יצא.

Anathema Device

New member
אם יוצא לך אורז דביק תנסי לעשות סושי

או פשטידה או קציצות
(דברים שצריכים את הדביקות).
או שתעברי לדגנים אחרים אם הם יוצאים לך יותר טעים.
או קטניות.

אמרת שאת אוהבת ירקות ופירות? יופי, תגדילי את האחוז שלהם בתזונה שלך (מאוד חשוב לבריאות בכל סוג של תזונה).
אמרת גם שיש תבשילים שאת מכינה שטעימים לך, לא?

ladybug6

New member
הצעות קלילות זה אחלה, אבל

חשבת אולי על כיוון קצת אחר - כמו סידור קבוע שפעם בשבוע את מזמינה אוכל ביתי ממקום שמוכר? זה אולי עולה קצת יותר מלבשל לבד, אבל מצד שני, אם בסוף את הולכת ואוכלת בחוץ או אוכלת זבל כל הזמן - זה בהחלט עדיף ושווה את זה..
אני לא יודעת איפה את גרה אבל בתל אביב יש הרבה מקומות שמוכרים אוכל טעים ודי ביתי במחירים סבירים (למשל קפה בירנבאום) ואפשר להעמיס משם תבנית פעם פעמיים בשבוע.

בקשר ל"לא טעים לי" - אני יכולה להבין אותך כי יש לי הסטוריה ארוכה של "איכסוש" ושל מלא דברים שאני לא אוהבת. היתה לי בעיה עם המון טעמים, מרקמים, ריחות, מראות.. וגם אני תקופה ארוכה הייתי חיה על סנדוויצ'ים ופסטות וסלטים פשוטים. אבל דווקא עם המעבר לטבעונות והרצון המחודש להזין את הגוף שלי בצורה יותר נכונה ובריאה, נפתח לי משהו במוח, והתחלתי לאהוב דברים חדשים. במקביל, הטעמים הישנים נשכחו בחלקם, ונכנסו טעמים חדשים, או טעמים ישנים שחוויתי בצורה חדשה.. פתאום סלק נראה לי כמו הדבר הכי טעים בעולם, טבולה זה עונג צרוף, כוסברה סתם ככה בסלט, אפילו הקינואה מצאה דרך לבטן שלי..! מצד שני, אני עדיין לא אוהבת סייטן, לא יכולה לסבול את הנקניקים הטבעוניים הקנויים, טופוטי דוחה אותי בפני עצמה, טופו זה סביר ורק במצבים מסוימים. שמיר זה דוחה, לכוסמת אני לא אתקרב לעולם, שומר זה איכסוש, רוזמרין אני מזהה מקילומטרים. אניס וקימל לא יכנסו למטבח שלי אפילו בטעות. אני לא מסוגלת לאכול חריף בכ-לל. טחינה אני לא מסוגלת לאכול יותר מכף, ואחרי רבע אבוקדו יש לי בחילה.
נראה לי שהבנת את העניין.. :) אני לא שונה ממך בהרבה. ועדיין, יש לי בלוג שלם של מאכלים מהממים שאני זוללת בלי להתבלבל. הסוד הוא לחזור לבסיס: לירקות, לדגנים, לקטניות. לא חייבים לקחת את זה צעד קדימה ולהתפלצן עם מתכונים מורכבים. אני כמעט כל יום נהנית מארוחה שחצי ממנה הוא ירקות אפויים או מאודים. בטטות, ברוקולי, כרובית, גזרים, קישואים, חצילים, גמבות, כרוב ניצנים, תפוחי אדמה, אפונה, שעועית ירוקה, פטריות... תמיד אותו עקרון - מערבבת בשמן זית, מלח גס, טיפה פלפל, פפריקה מתוקה, ולפעמים מוסיפה תערובת תיבול איטלקית יבשה כזאת כמו של פיצה. מכניסה לתנור על חום גבוה עד שהכל רך. לחילופין, אני לוקחת ירקות קפואים של סנפרוסט כאלה, שמה בקערה גדולה חסינת חום ולמיקרו לכמה דקות עד שהכל רך. מוציאה מהמיקרו, מוסיפה כף שמן, שן שום כתושה ומלח, וזוללת.
אורז לבן - מחממת 2 כפות שמן בסיר, מוסיפה כוס אורז ועוד חצי כוס עדשים כתומות, מתבלת במלח, כמון, פפריקה וכורכום, מטגנת עם התבלינים 2 דקות ומוסיפה 3 כוסות מים רותחים, מכסה ומעבירה לאש קטנה עד שהאורז מוכן.
סלט עדשים שחורות הכי פשוט בעולם - מבשלת עדשים שחורות קטנות כאלה, עד שהן רכות אבל נגיסות. מסננת ושוטפת במים. מוסיפה עגבניות שרי חתוכות, פרוסות דקיקות של סלרי, שמן זית, מלח, מיצלימון, כוסברה ונענע קצוצות.
מוקפץ הכי פשוט בעולם: מקפיצים ירקות עד שהם מתרככים במחבת, מוסיפים מלא שמן+סויה+צ'ילי מתוק+סילאן, מבשלים בנפרד ספגטי או אטריות כלשהן, מוסיפים פנימה, טועמים ומתקנים תיבול.
והרבה הרבה ירקות ופירות טריים, ואגוזים, לצד טחינה, אבוקדו, זיתים. אם כבר לחם - שיהיה עם דברים כמה שיותר מזינים.

ladybug6

New member
אופס, כתבתי 3 כוסות מים עם האורז

הכוונה היתה ל-2 כוסות*

SAME SAME7

New member
DAY ONE

אז תודה לכולכם על ההצעות ( באמת מקווה שילך לי)
היום הכנתי אורז עם עדשים אדומות שהוצע פה . אבל האורז שלי זוועת
לקחתי ת'עדשים והכנתי איתם מרק .. מרגיש טוב יותר.

נראה לי שאני אנסה לעשות לעצמי סדר יום עם מנות קבועות . אני עדיין מנסה לחשוב על המנות חח

למעלה