מה עושים ?

רמי אב

New member
מה עושים ?

האחיין שלי נהפך לצמחוני,
אבל מצד שני הוא מתלונן שחברים לכיתה שלו מתחילים להחרים אותו כי הוא נהפך לשונה מהם,והוא מתעקש להיות צמחוני,אבל זה כואב לי שמחרימים אותו כי אני פוחד שבסוף הוא יקבל מזה דיכאון וירצה להתאבד, אז איך אני יכול לשכנע אותו לחזור לאכול בשר ?
מבלי לריב איתו על זה ?

ladybug4NLP

Active member
בן כמה האחיין שלך ואיפה ההורים שזה נופל עליך?

או שבבעם אתה לקחת את התפקיד על עצמך ועל דעתך?

בבית הספר היסודי בדרך כלל ילדים לא ממש מתעניינים מה הילדים האחרים אוכלים, אלא אם זה לכוון הממתקים או פרוסה עם שוקולד.

גם האינטרקציה בחטיבה בתוך בית הספר לא סובבת סביב אוכל.
אז מתי זה קורה?
כשהולכים לשוטט בקניון?
העניין נשמע יותר ממוזר. מי אוכל מה זה הדבר האחרון שחבר'ה מתעסקים אתו, אל אם האחיין שלך עושה מזה עניין ומקים מהומות או מלגלג על אלה שלא הולכים בדרכו.

רוצה להיות צמחוני? לדעתי לא ממש בריא בגיל הטפש-עשרה אבל זו החלטה שלו, כל זמן שהוא עושה את זה בצנעה (ואני לא מתכוות לסוד כמובן)
לא פשוט לא לעשות מזה עניין.

אתה בטוח שמחרירמים אותו? ואם כן על רקע היותו צמחוני?
יש הורים, יש את האחיין, יועצת בית הספר, המורה, וכמובן חבריו של האחיין.

לא נכנסים כל כך מהר לדגאון וכמובן גם לא מתאבדים כל-כך מהר.
אל תכניס לעצמך ולו רעיונות לראש.

ומה אומר האחיין על המצב?

רמי אב

New member
אז כנראה שאתה לא מבין

לא לכל אדם יש את אותם תנאים בגוף, יש אנשים שהם יותר רגישים ויותר קל להם להכנס לדיכאון ולנסות להתאבד.

גרא.

New member
רמי אב ידידי,עבדתי עם מתבגרים 6 שנים

ברציפות,פגשתי את מירב הבעיות האפשריות.אם אני כמקצוען איני מבין שלא לכל אדם יש אותם תנאים בגוף.ויש אנדים שהם
יותר רגישים ויותר קל להם להכנס לדיכאון ולנסות להתאבד,אין לי מה לעשות בתחום.יש כמה קריטריונים לאבחנה אם ילד הוא
אובדני,לא אמנה אותם כאן,בעיקר משום שאתה לא תארת אם התנהגותו וחשיבתו אובדנית.אתה מסתכל עליו מנקודת המבט שלך.
אין לי ספק שהוא תופס את מצבו אחרת.אתה רשאי לפנות לפסיכולוג ביה"ס לספר לו על החששות שלך.

צמחונות

יש כמה שאלות שחשוב לשאול בנושא שאתה מעלה

1. מדוע אתה חושב שהילד יגיע למצב של דיכאון ואובדנות, האם יש סימנים לכך?
2. איפה ההורים שלו בעניין?
3. לפי מה שאמרת הילד ( בן כמה הוא?) רוצה להשאר צמחוני,
יתכן שהוא דווקא מנצל את השוני, כדי להרגיש מיוחד, שונה מאחרים?
נשמע מוזר שילדים יחרימו אותו בשל היותו צמחוני, אלא אם הוא מדגיש זאת.
4. האם החששות שלך נובעים מרקע גנטי( דכאונות במשפחה)?

חשוב לעקוב אחרי ההתנהגות של הילד, ורק במצב שמתחילים להתפתח סימנים דיכאוניים, אפשר להתחיל לדאוג.
אני אישית הייתי מחזקת את הילד על זה שיש לו דעה עצמאית ומשהו שחשוב לו והוא הולך איתו ומוכן להתמודד עם קשיים ( כמובן כל עוד הוא לא פוגע בעצמו בריאותית)

גרא.

New member
רמי אב,לא קל ללכת נגד הנורמה הקבוצתית

אם חבריו לכתה והוריהם,אינם צימחונים,אפשר לעשות פעולת הסברה לילדי הכתה והוריהם.
ישנו מרצה צימחוני העוסק בהסברה כזו,ד"ר צבי ברק,רצ"ב קישור.אפשר להזמינו להרצאה בנושא הצימחונות,
לערב שאלה ותשובות. יתכן שהרצאה כזו,תשנה את האקלים התומך באכילת בשר,לאקלים צימחוני,לטובת המתבגר הזה.
http://gishot.ravpage.co.il/zvibarak

רמי אב

New member
אני לא עשיר בכסף

האם הוא מרצה בחינם ?
ואם בבית הספר לא יתנו לו להרצות כדי שזה לא יגיע לטענת הבית ספר להטפה לצמחונות ?
מה עושים ?

גרא.

New member
רמי אב,יתכן שהוא מרצה בחינם,שאל אותו ותדע.הוא

יוכל להגיע לבית הספר,אם המנהל,יאשר את ההרצאה הזו.זו לא תהיההטפה
לצימחונות,אלא אני מניח,הסבר,והתייחסות למאכלים צמחוניים. בכל מקרה,אם יהיה
מרצה,שעושה את זה עכשיו בבתי ספר ברחבי הארץ.אפשר לשאול אותו בהרצאה,הכל.
כדאי שתחדל לדבר על התאבדות,זה לא רלוונטי ואתה נכנס לחינם ללחץ.

ladybug4NLP

Active member
רמי-עוד לא ענית בן כמה האחיין

והאם ההורים מעורבים
וכן האם ייתכן שהאחיין מוחרם על רקע אחר והצמחונות רק תואנה למשהו אחר?

גרא.

New member
רמי אב,לצערי המרצה מבקש להתעשר מהרצאתו,

הוא הודיע לי שהוא רוצה 6750 ש"ח.לעניות דעתי מחיר מופרז ביותר.

רמי אב

New member
הוא התייעץ עם זה עם הפסיכולוגית בבית הספר שלו

אבל הוא לא מסכים עם הדעה שלה,
היא אומרת להיות כמו כולם,אם כל התלמידים שלא אוכלים בשר אז שהוא יכבד אותם וגם יאכל בשר.
אני לא מסכים עם המושג להיות כמו כולם, ואם החברים שלו בעד לעבור על החוק בטענה שהחוק זה לא הכל בחיים,אז האם הוא גם חייב מבחינת הנורמה להיות עבריין ? איפה זכות הבחירה של מה הגיוני ?
חבל שאי אפשר לסנן אתרי אינטרנט לא רק לפי רמת אלימות ואו פורנוגרפיה, אלא גם לפי רמת צמחונות ואו טבעונות,
האחיין טוען שמה שתרם לו רבות להפוך לצמחוני זה צפיה בסרטון ההרצאה הלא מצונזר ביו טיוב של נראה לי גארי יורופאסקי.
והמצב של עכשיו מאוד מפריע להורים של האחיין שלי, כי עכשיו יש להם הצעה הוצאה כספית גדולה לא רק לקנות אוכל בשרי שהם לא מוכנים לוותר עליו, אלא לקנות לו גם אוכל צמחוני ותחליף לבשר שזה עולה להם עוד כסף,והם לא אנשים עשירים בכסף, אז מה עושים ? האם יש גוף שיכול לעזור להם מבחינה כלכלית ? האם זה בטוח שהמועצה לשלום הילד תוכל לעזור בזה מבחינה כלכלית ?
שאלה 2, מאיזה גיל עדיף מבחינה בריאותי גופנית ונפשית להיות צמחוני ואו טבעוני ?

אתה לא חושב שאתה קצת, ממש קצת קצת

מגזים? נראה לך שהמועצה לשלום הילד מממנת את זה? יש ילדים שאין להם מה לאכול, שזרוקים מוזנחים ומלוכלכים וגם בשבילם אין כסף. יש ילדים שסובלים ממחלות קשות וצריכים תרופות וטיפולים שעולים הון תועפות. אז נראה לך שהמועצה תממן את זה? איזה ילד שהחליט שבא לו לאכול סלט במקום המבורגר?

תיקח אותו לדיאטנית, תעשה לו תפריט וזהו. במידת הצורך קונים תוסף ויטמין B12 כמה כבר עולה 50 שקל? יש באינטרנט מבצעים על ויטמינים אפשר לקנות סטוקים בגרושים. כמה כבר עולה חסה?

זה גיל ההתבגרות אחד הולך ושותה בירה אחד לוקח סמים אחד פורץ למכוניות אחד עושה מין מזדמן בלי בקרה האחיין שלך החליט להיות טבעוני. אתה צריך להגיד תודה ולנשק את המזוזה על זה.

היסחפות טוטאלית.

מה זה חרם?

אין לו חברים בכלל בכלל? לפני הצמחונות היו לו חברים?

זה מפריע לו?

כתבתי לך וגם גרא ואחרים הציעו ללכת לכיוון של גיבוש כיתתי, אפשר לדבר גם עם המורה והיועצת לקבוע פגישה ולדון ולנסות למצוא ביחד דרכים. אם הוא ילד גדול אי אפשר להגיד לו מה לאכול וזאת בחירה שלו. הוא ילד חזק עם עקרונות ומוכן "ללכת עם האמת שלו" גם אם זה אומר להיות קצת שונה זה הילד. זה לא נעשה שונה בגיל מבוגר יותר, אולי לא עושים חרם אבל גם בגיל מבוגר אנשים נוטים להסתכל בצורה עקומה על מי שאוכל שונה ומתלבש שונה ומתנהג שונה. ויש אנשים שמוכנים ללכת נגד הזרם בשביל מה שהם מאמינים. במקום כל הזמן לחפש את האובדנות והפגמים תחזק את הילד תעלה לו את הביטחון העצמי. וזהו. אפשר להיות טבעונים ובריאים לגמרי, אפילו יותר מאנשים שאוכלים בשר. תעשה לו כל כמה זמן בדיקת דם של B12 וברזל, קח אותו לדיאטנית ותשלימו עם זה. תאמין לי שיש דברים הרבה יותר גרועים בחיים. תיכנס לפרופורציות כי נראה לי שלך זה מפריע יותר ממה שלו.

מסכימה 100%.

גם עם המשפט האחרון.

sharpantie

New member
בגיל הנעורים

צמחונות לפעמים היא התנסות זמנית שחולפת. אם הילד נעשה צמחוני בגלל
העניין של צער בעלי חיים והתנגדות לכל מה שקשור להתעללות בבעלי חיים,
הסיכוי שזה ישתנה הוא לא גדול. לדעתי עליך להרפות מהעניין, לא לנסות לשכנע אותו
לחזור לאכול בשר כי זה עלול לעורר בו התנגדות גדולה יותר ותחושה שלא מבינים
אותו ולא מתיחסים אליו ברצינות.

ommerl

New member
להפוך אותו לקרניבור..

לפני הכל אדגיש- אני אוכל בשר ואין לי כוונה להטיף לצמחונות או משהו כזה אבל- אם הוא משלים את מה שהוא צריך ממקורות אחרים של מזון- אין שוב סיבה להפוך אותו לאוכל בשר.

הוא עשה החלטה ומתעקש עליה וזה ראוי להערכה. במיוחד שזו החלטה שמבוססת על המוסר שלו ושונה ממה שקבוצת הגיל שלו עושה. זה דווקא מסוג הדברים שצריך לעודד. הוא רוצה להיות מוסרי והוא חושב על מוסר. כל הכבוד לו!

אם אתה רוצה שהוא לא יפגע נפשית מקבוצת הגיל שלו הדרך היא לתת לו את הכלים להתמודד החרם ולא לשכנע אותו ללכת נגד המוסר האישי שלו.

יהיה לו פי חמש יותר קשה אם הוא יצטרך להתמודד איתם מצד אחד ואיתך מהצד השני כשאתה מנסה לשכנע אותו לעשות משהו שמנוגד למוסר האישי שלו.
אגב- לפעמים ניסיון לשכנע בן אדם יוצר אפקט רומיאו יוליה- מקבע אותו חזק יותר בעמדה הראשונית שלו.

בכל מקרה, יהיה לו יותר קל להתמודד עם חברים שלו אם תתמוך בו ותחזק אותו ותעזור לו לעבור את החרם הזה ולהיות חזק.

בנוסף לדעתי, אם תנסה לשכנע אותו לאכול בשר כדי שלא יהיה חרם אתה מעביר לו שני מסרים שאני לא בטוח שאתה רוצה להעביר לו:
א- שחרם זה ממש ממש נורא
ב- שעדיף לוותר על הדרך המוסרית שלך כדי ללכת עם הזרם ולפעול על פי הנורמה (ורק שלא יהיה חרם..)

עדיף שהמסר שלך אליו יהיה:
א- חרם זה לא נורא. החברים יתבגרו והחרם יעבור וישכח.
ב- ללכת בדרך המוסרית שלך זה נהדר ומיוחד.
ג- לעשות זאת בצנעה בגלל שהחברים לא יודעים עדיין לקבל את השונה.

וכמובן שחשוב מאוד מאוד שהוא יקפיד להשלים את מה שהוא צריך ממקורות אחרים של מזון. אבל זו אחריות שלו ושל המטפלים העיקריים שלו.

ובעניין ההשלמה התזונתית:

זו באמת הייתה הערה חשובה.
המרכיב העיקרי שחסר בתזונה צמחונית לעומת תזונה מהחי הוא: ויטמין B12.
אם הבחור לא אוכל בשר, וגם לא ביצים ומוצרי חלב, אז הוא חייב לקחת B12 בתוסף.

ככלל, אפשר לחיות היטב גם עם תזונה צמחונית. אבל על מנת שלא ייווצרו חסרים תזונתיים, כדאי מאוד לעשות את זה בהדרכה של דיאטנ/ית קליני/ת.

למעלה