מה עושים?

יפעת 7379

New member
חדשה

היי אני חדשה פה,
אני בת 33 וגילו אצלי לא מזמן אנדרומטריוזיס קשה ואני צריכה לעבור הפריה.
אני עברתי צילום רחם לפני שבועיים וחצי ומאז אני מדממת ביום ראשון שעבר קיבלתי זריקה של דקפפטיל והיא רק הגבירה את הדם ויש לי כאבי מחזור מטורפים,אני מטופלת אצל ד"ר מורי שכטר שאומר שיש לי 2 אופציות או לקחת הורמונים להפסקת הדימום ואז זה יבטל את כול מה שעשיתי עד עכשיו (חודשיים לקיחת גלולות והזריקה להקטנת הציסטות) או לחכות בסבלנות,הסבלנות שלי מתחילה להתפקע כי זה כבר המון זמן ואני סובלת מאוד אני לא יודעת כבר מה לעשות.
חברה שלי אמרה לי לפנות פה אולי מישהי יודעת/עברה/יכולה להגיד לי משהו מעודד על זה שזה בסדר וזה הגיוני וזה ייגמר.
תודה מראש,
יפעת.

יפעת 7379

New member
מה עושים?

אני לא יודעת כבר מה לעשות עם עצמי אני לא ישנה בלילות מרוב כאבים ואני לוקחת משככי כאבים בלי הפסקה, אני כבר מיואשת ...

יפעת 7379

New member
לנסות להביא ילד או קודם לטפל במחלה?

אני מגיל מאוד קטן סובלת מכאבי מחזור הייתי אצל המון רופאים שדחפו לי גלולות ולא באמת הקשיבו ומגיל 16 מחליפים לי כול פעם סוגים של גלולות עד שהתייאשתי ולא דיברתי על זה יותר.
כשהפסקתי את הגלולות כי רציתי להכנס להריון לא קיבלתי פתאום הרבה זמן מחזור אז פניתי לרופא נשים חדש כי לא מצאתי אף פעם רופא שהיה לי טוב באמת והוא עשה לי בדיקות דם והפנה אותי למורי שכטר על בסיס שיש לי בעיות בביוץ.
מורי שכטר התחיל לטפל בי דרך איקקלומין שכניראה הגביר מאוד את המחלה ואז בכול אולטרסאונד שעשיתי היה כתוב חשש לאנדרו' ואז עשיתי הזרעה בפעם הראשונה וחודש בקושי הצלחתי ללכת עד שבסוף קיבלתי אנטיביוטיקה. באולטרסאונד האחרון אמרה לי מי שעשתה לי שאני צריכה לעשות אולטרסאונד אצל מומחה כי לא ניראה לה מה שהיא רואה...
אז הוא התחיל לעשות לי אולטרסאונד וראה שהמצב שלי גרוע ושלח אותי לצילום רחם שגילה שהחצוצרות שלי חסומות ואני צריכה הפריה ועכשיו אני מדממת ממנו כבר שבועיים וחצי ורוצה למות אני כול הזמן עם משככי כאבים שעוזרים לי יותר פסיכולוגית מפיזית מרחמת מאוד על בעלי כי אני עצבנית כול הזמן וכול הזמן בוכה ובעיקר מיואשת. בסך הכול רציתי ילד. היום כשאימי שמעה אותי סבלנותה פקעה והיא מחפשת לי רופא אחר ואני לא יודעת אם ללכת לרופא שמתמחה בפריון או לרופא שמתמחה באנדרומטריוזיס האם אם אני אעבור את הניתוח זה יעזור לי? עדיף לי קודם לטפל במחלה ואז לנסות להביא ילדים? אין לי רופא לאנדרו' מורי שכטר הוא הרופא היחיד שאני מטופלת אצלו.
תודה לך על התגובה,לפחות מישהו מתייחס אלי אני מרגישה שאף אחד לא מבין את מה שאני עוברת וזה מאוד קשה,כן מרחמים ואומרים שמזדהים איתי אבל אף אחד לא מבין באמת.

זואילי

New member
יפעת יקרה, ליבי איתך

ראשית, אין צורך לפתוח בכל פעם הודעה חדשה. פשוט תשרשרי תגובתך להודעה שלי (או להודעות נוספות שיגיבו לך).

צריך לעשות קצת סדר..

תקבעי תור למרפאת אנדומטריוזיס. את חייבת רופא אנדו מלווה. הוא לא רופא פריון כן? אבל אם יש אנדו - אז יש לזה רופא ומרפאה.

מציעה לך לעזוב בידידות את ד"ר שכטר. תעברי לרופא פוריות אחר (במקביל ובלי קשר לרופא אנדו, את צריכה להבין את ההבדל בין כל תחום). ממליצה לפנות לד"ר אליצור או לפרופ' שיף. בפרטי. ורופא פריון, במצבך עכשיו - אך ורק פרטי.

רק אחרי שתהי אצל רופא אנדו והוא יעריך את מצבך - אז הוא יתן לך המלצה אם להכנס עכשיו לטיפולים או לניתוח.
זכרי - הריון עדיף על בטן נקייה...
בטן מחורבת וחיי סבל - לעבור ככה הריון ואז להתמסר לגידול תינוק - כשאת בקושי מתפקדת - זה לא ממש פיתרון. וזה בטח לא יועיל לתינוק.

קחי בחשבון - שכל מה שייעצו לך - את עם חצוצרות חסומות.
ואם החצוצרות האלה מפרישות נוזל דלקתי - אז הן יכולות להפריע להשתרשות העוברים.
עם מצב כ"כ עדין כמו שלך, עם כאבי תופת ועם כזו הקרבה של הגוף - תתני לעצמך דד ליינז של טיפולים. כי יכול מאוד להיות שהכל לשווא אם החצוצרות מהוות גורם מפריע.
ועל כן צריך לשקול עם מומחה האנדו - האם להסירן.

בקיצור, את חייבת ללכת לייעוץ אצל הרופאים הנכונים. ויפה שעה אחת קודם.

יפעת 7379

New member
תודה רבה

קודם כול תודה רבה, באמת את מקסימה וזה עוזר לי מאוד,
אם אפשר לשאול מי את ? ואיך את יודעת כול כך הרבה ?
אני כבר מתחילה לברר על רופאים אחרים ואני אלך באופן פרטי.

זואילי

New member
חחח

מי אני?
אנדואית... שגולשת כאן כמה שנים.
כל מה שאני יודעת זה מנסיון אישי. של 5 שנים בהן אני אנדואית מדופלמת,
ומהכירותי חברות אנדואיות.
מהיכרות של הרבה רופאים, גם אנדו וגם פריון.
מלמידה אינסופית על האנדו וכל מה שקשור למחלה.

שיהיה בהצלחה, ותרגישי טוב

פז08

New member
יפעתוש

מצטערת לשמוע שאת כל כך סובלת....
אני חושבת ששווה לך לגשת בהקדם למומחה באנדו' ולהתייעץ איתו.
לקבל הערכה של המצב שלך מאדם שהוא מומחה לאנדו' ולהתייעץ ביחד איתו מה מומלץ קודם- טיפול באנדו', או פריון. אני חושבת שזה מאוד תלוי במצב שלך..... אם יש עדות למוקדים רבים או במיקום משמעותי, אזי שווה לשקול טיפול קודם באנדו', כי צריך לזכור שהורמונים בהחלט יכולים להחמיר את המצב... נשמע גם שאת מאוד סובלת וזו סיבה טובה בפני עצמה.
טיפול כמו ניתוח, יכול בהחלט להיטיב עם המצב אבל צריך לזכור שהוא לא תמיד מצליח, ולא תמיד מעלה סיכויים להרות.
שווה להתייעץ עם מומחה בתחום, לעשות רשימת רווחים מול הפסדים עבור כל אחת מהאופציות- טיפול באנדו' קודם מול טיפולי פריון קודם, ואז לראות מי האופציה שנראית יותר כדאית......
זה ללא ספק לא פשוט כשמדובר בגוף שלך ובעתיד שלך.
כתבת שאת בת 33- זה לא מאוד מבוגר........
אני בהחלט הייתי מתייעצת קודם עם מומחה אנדו'.
יש באזור המרכז מספר מומחים מאוד טובים בתחום-
ד"ר שינמן, ד"ר סוריאנו, ד"ר חמני, בחיפה יש את ד"ר קאופמן.....
אם יש לך עוד שאלות, אשמח לענות...
בינתיים שולחת לך
ומקווה שתרגישי טוב בהקדם...

יפעת 7379

New member
טיפול

הייתי אתמול אצל הרופא שלי הוא עשה לי אולטרסאונד והציסטות קטנו בחצי שזה סימן טוב שהטיפול שלו מצליח,הוא אמר לי להפסיק את הגלולות שאני לוקחת (טוען שנתן לי לקחת אותם בשבילי בשביל לא לקבל מחזור ולא לסבול אבל אם אני מדממת והגוף שלי משתולל כי הגלולות אומרות לו משהו אחר והוא מדמם מהצילום רחם והזריקה אמרה לו משהו אחר) אז הפסקתי אתמול מקווה שמחר אני כבר אקבל מחזור אסבול עוד שבוע ואז הסבל הזה שנמשך כבר שלושה שבועות יחגוג חודש ויגמר.
יש למישהי הצעה על משככי כאבים חזקים שיכולים לעזור לי כי כבר שום דבר לא עוזר מחר יש לי תור במרפאת כאב ירקחו לי משהו הומאופטי.
קבעתי גם תור ליום ראשון אצל ד"ר מתי זולטי שהוא מומחה לאנדרו' הוא עובד במרכז לאנדרו' בתל השומר מישהי מכירה אותו?
ובעיקר תודה על התמיכה באמת זה מחמם את הלב אני לא יכולה להסביר בכלל כמה ... זה פעם ראשונה שאני בפורום בחיים שלי מעולם לא נכנסתי גם לפה רק בעיקבות חברה שגם יש לה בעיות פוריות לא אנדרו' משהו אחר והיא בפורום פוריות ואמרה שזה עוזר לה ומחזק אותה נפשית כמה שהיא צודקת...

יפעת 7379

New member
מפגש

אם יהיה מפגש אני אשמח להגיע ולפגוש אותכן בנות יקרות,שלא נדע עוד סבל ...

liats80

New member
היי יפעת

קודם כל אני שמחה שהלכת שוב לרופא.
כמו שכתבתי לך במייל, דימום ארוך שכזה לאחר צילום רחם לא נשמע לי תקין ומחייב בדיקה. אז טוב שבדקת.
לגבי משככי כאבים - זה גם משהו שאת צריכה להתייעץ לגביו עם הרופא שלך. לכל אחת מתאים משהו אחר וממילא רוב המשככים ה"חזקים" יותר דורשים מרשם.
תנסי לדבר איתו בטלפון ושיפקסס לך מרשם.
זולטי הוא רופא ששמו מוכר כאן בפורום. את יכולה לעשות חיפוש עם השם שלו פה.
אני לא יודעת אם הוא באמת מומחה לאנדו (כלומר עבר התמחות מסודרת), אבל הוא בהחלט רופא שמבין ויודע מה זה אנדו.
את יכולה לנסות לשלוח מסר לkikona126. היא נטופלת שלו ובטח תדע לספר לך יותר. לפי מיטב ידיעתי היא מרוצה מהטיפול אצלו.
מקווה שהמחזור יעבור בשקט יחסי ושבדימום הזה יפסק סופסוף.

יפעת 7379

New member
עישון

רציתי נורא להפסיק לעשן כי תכננתי הריון אני מעשנת מגיל 14 ומאז שגילו לי אני לא מצליחה בכלל לחשוב על זה ומעשנת ברמה מטורפת גם דברים אחרים כי שום דבר אחר לא מקל את הכאבים ...
אני מוטרפת קיבלתי נרות של אביטרן שאמורים להיות חזקים מאוד והם עוזרים אבל רק לכמה שעות ומותר לי רק אחד ביום ככה שבשאר היום אני ניטרפת,יש לי הקרנה על רגל שמאל ואני צולעת איימים (לא מספיק ששברתי את הרגל הזאת פעמיים ויש לי ברזלים ופלטינה ?!) כאבי שרירים תמידיים וגוף שביר קשורים למחלה? (שברתי גם את היד בעברי ותמיד בצד שמאל וגם ההקרנה של הכאבים בצד שמאל זה קשור אתן חושבות?? ) מחר נלך למרפאת כאב אולי הם יציעו משהו יותר טוב...
שיהיה לכולן ערב שקט ללא כאבים ...

liats80

New member
היי

היי יפעת,
לגבי גוף "שביר" - אני לא יודעת. לא שמעתי על קשר שכזה.
אבל - כאבים והקרנה לרגל זה משהו מוכר באנדו.
שמחה שמחר את כבר במרפאת כאב. תיהי כמה וישירה לגבי הכאבים שלך ואיך הם משפיעים על חיי היום יום וגם לגבי מה ניסית עד היום (כולל עישון מכל מיני סוגים).
ככל שתתני להם יותר אינפורמציה יהיה להם קל יותר להתאים לך את הקוקטייל הנכון עבורך.

פז08

New member
יפעתוש......

אני מצטערת לשמוע שאת כל כך סובלת... מקווה שאת אחרי מרפאת כאב ושמצאו משהו שנותן מזור לכאבייך....
כפי שליאת כתבה לך, אנחנו לא נוהגות להמליץ על טיפול תרופתי כזה או אחר, כי זה מאוד אינדבידואלי ותמיד צריך להתייעץ עם רופא, כל אחת לגופה....
לגבי ד"ר זולטי אני יודעת שעבד בעבר בתל השומר במרפאת אנדומטריוזיס ומקבל במכבי, ובהחלט מבין בתחום.....
שמחה שקבעת תור, אני חושבת שחשוב שמומחה יבדוק אותך....
לגבי מפגש, ננסה לארגן מפגש בעתיד הקרוב, גם אני מאוד אשמח לפגוש עוד בנות חדשות וגם את הוותיקות...

יפעת 7379

New member
כאבים

היי בנות,
מה שלומכן? מקווה שיותר טוב ממני... אני הייתי במרפאת כאב ונתנו לי כול מני טיפות אבל זה תהליך ולא עוזר באופן מיידי אני עדיין לוקחת כול דבר שאני יכולה מסביב ועדיין מתחרפנת לא אכלתי כלום כבר כמה ימים אני לא יכולה לחשוב בכלל על אוכל.הרופאה המקסימה שהייתי אצלה במרפאת כאב אמרה לי בשום אופן לא להתחיל עדיין עם הפריות כמו שאני נראית היא אמרה שהורמונים זה הדבר האחרון שאני צריכה ושהגוף צריך קודם להבריא משהו כמו חצי שנה (מה שזואילי אמרה לי אבל לא כול כך רציתי לקבל נורא בא לי ילד עכשיו והמחלה הזאת היכתה בי משום מקום למרות שסופסוף יש לי שם למה שאני סובלת ממנו כבר שנים... )ושאם הרופא ביום ראשון יציע לי ניתוח אז זה כדאי זהו אני גוססת פה לאיטי ניראית כמו צל של עצמי לא ישנה ולא אוכלת ממש תולה תקוות למחר מקווה שלא לחינם...
שיהיה שבוע טוב שולחת לכולכן חיבוקים לימים טובים יותר ...

יפעת 7379

New member
ניתוח

אז הייתי אצל ד"ר מתי זולטי,יש לי גידול מאוד גדול ואני צריכה לבדוק שהוא לא הגיע למעי ולשלפוחית,הוא היה מופתע שככה אני סובלת כול כך הרבה שנים ולא בדקתי את זה,הוריד בפני את הכובע על כוח הסבל שלי והרי תמיד אמרו לי שאין לי כוח סבל בכלל... זהו עוד שבוע הולכת לפתוח תיק בתל השומר קצת לחוצה מכול הסיפור אבל לפחות אני מטפלת עכשיו בדבר הנכון סופסוף. איזה מזל שלא התחלתי הפריות הוא אמר שהגוף שלי פשוט היה מתמוטט לא הייתי יכולה לספוג הורמונים עכשיו.
לפחות הדימום שלי הפסיק כאשר חגגתי חודש לקיומו... וקצת התחלתי להפחית במשככי כאבים מרגישה שקצת חזרתי לחיים,גם הרבה בזכותכן אז רציתי להגיד תודה הייתי די אבודה עד שהגעתי לפורום הזה...
זהו,לחיים טובים יותר ללא כאבים
יפעת

זואילי

New member
הי יפעת

האם אובחנת בניתוח?
איך עלו על האנדו? ומי רופא האנדו שלך?

מה אומר שכטר על הדימום מאז הצילום? אצל מי עשית את הצילום?

לדקאפפטיל יש מה שנקרא FLARE - שזה עלייה בהורמונים - ורק אחרי זה מתקבל הדיכוי שאותו רוצים/צריכים.
לכן כנראה את סובלת עכשיו מאוד מכאבים.

מה עם משככים? אם את סובלת מאוד - קודם כל תקחי מה שמותר לך.
אח"כ - תקבעי תור, לא היום, אלא אתמול... למרפאת כאב ותשבי עם רופא שיתן לך פרוטוקול משככים.

ד"ר שכטר הוא רופא פריון ידוע, מוכר ומוצלח. אבל הוא לא מתייחס לאנדו. את מטופלת ככל המטופלות.
ואת לא...
במצב כמו שאת מתארת - כדאי לשקול ללכת לרופא פריון שקצת יותר מתייחס לאישה הספציפית שמולו.

יקירה - את רוצה להרות.
האם בסבל כזה נראה לך שהגוף יעמוד בזה?

קיבלת דקאפפטיל, אני מניחה שזה דקא ארוך (זריקה אחת ח"פ) - תני לה להשפיע.
תקבלי החלטה אם ללכת עכשיו לסבב IVF כי עוד לפנייך גירוי הורמונלי לעבור. ובבטן כ"כ כאובה - את צריכה לחשוב היטב אם זה שווה את זה.
תלכי למרפאת כאב לקבל טיפול.
תחזרי לרופא אנדו - דחוף. ותקבלי ממנו ייעוץ והמלצות.

צר לי יקירה - אני כנראה לא אומרת לך מה שאת רוצה לשמוע.
אני רואה כאן אישה שסובלת כ"כ עד כדי לא להצליח לחשוב.
הסבל שלך לא ייגמר ללא טיפול. הוא כנראה גם יחריף עם הסטימולציה.
אנדומטריוזיס זו מחלה כרונית ואין לה מרפא.
אבל אפשר ללמוד לחיות איתה.
ואפשר גם (לפעמים) לקבל מזור לכאבים.
ואז אפשר להיות אמא. כשאת במצב טוב יותר ממה שאת מתארת עכשיו.

למעלה