מה עושים?

y22sh

New member
מה עושים?

שלום, בזמן האחרון אשתי ואני רבים המון, וכל מריבה היא מושכת על משהו של כמה ימים+ עד יותר משבוע. בריב האחרון, מסופף שבוע שעבר, היא החליטה שהיא לא מדברת איתי בכלל ולא עושה שום דבר שקשור אלי (לדוג' - אם יש כביסה לתלות היא תלה את הכל למעט את שלי) ושום דבר שבקשתי (למרות שיכולה להיות לכך השפעה כלכלית). היינו כל השבת אצל ההורים והיא לא דיברה איתי בכלל. ביום ראשון ניסיתי להשלים איתה אבל היא לא רוצה. היום היא ממש איבדה את העשתונות. בעקבות מריבה היא התחילה לזרוק את הבגדים שלי על הריצפה, לקחה כלים ושברה אותם על הריצפה, איימה שתקרע לי מסמכים שהבאיתי מחוץ לארץ לצרכי לימודים (הייתי חודש בחו"ל בשבילם) ואיימה שלא תתן לי להיכנס הביתה אם אצא. השאלה היא מה עושים? כמה אפשר כבר להבליג? תודה

משהו שם

נורא מתסכל אותה. אתה לא מדבר על הסיבה לכעס, אבל הוא כנראה לא כעס חד-פעמי אלא גוש חוסם של הרגשה מצטברת. משהו שכנראה יש לך בו חלק ביג טיים. יש לי תחושה שאתה מאויים מהכעס הזה, רוצה בעיקר להשקיט אותו, אבל לא לפתור את הבעיה שעוררה אותו. מה שעושים זה מתארגנים, מבקשים לשוחח, באופן בוגר ואמיץ, ולהבהיר מה כל כך מכעיס <אם אתה ממש לא יודע ואין לך מושג>, לא להתרגש בשום שלב מפרץ הרגשות אלא פשוט להקשיב לתוכן. לדלות מתוכו את הטענות. לשאול מה ההצעות שלה לפתור את המצב. וכשיש לך ביד גם הסיבה למצוקה שלה וגם דרכים אופרטיביות לפתרון - לנהל איתה משא ומתן לגבי האפשרויות לפתרון המתיישבות על דעתך. אם אתה יודע ויש לך מושג מה מקפיץ אותה שמיימה, ועדיין לא מצאת/מוצא לנכון לפתור את זה בדרכי שלום - תצטרך להיכנס לכוננות ספיגה חבר. משם או שתכנע או שתמשיך לחטוף. ככל שתקדים להציע דרך בוגרת לפתרון המשבר כך יוטב לשניכם.

y22sh

New member
תגובה

זה לא משהו חד-פעמי זה כבר הרבה זמן המריבות האלו, הפעם פשוט הייתי חייב לכתוב או משהו בגלל שזה חורג מכל דבר נורמלי (לשבור כלים וכד'). מה שטוב זה שאני בקרוב לא אהיה בבית לפרק זמן של כמה שבועות, אולי המצב ירגע. אני אנסה לשוחח, לא נראה לי שיצא מזה משהו מועיל.

chenby

New member
אם תבוא בגישה הזו

בטח שזה לא יהיה מועיל. תבוא בגישה אחרת. שים בצד את איך שאתה מרגיש לגי ההתנהגות שלה - ופשוט תברר איתה מה עובר עליה- תהיה בהקשבה, תבדוק איתה מה היא צריכה בשביל להוציא את הכעס הזה ולהחזיר את השמחה. ויש מצב שהיא תתלהם ותאשים, רוב הסיכויים שזה לא בגלל משהו שעשית, בטח שלא משהו שעשית היום.. אלו דברים שנובעים מתוך פרשנויות שלה שהצטברו עד לכדי פיצוץ.. כל פעם שהיא מאשימה, תגיד לה ברוך - במקום להאשים, תגידי מה היית רוצה שיהיה. ואתה אותו הדבר, הייתי רוצה שלא נדבר בהאשמות אלא נחזור להיות באותו הצד, להיות אחד בעד השנייה ונמצא ביחד פתרונות. זה הופך את כל החוויה. ובמקום האשמה- מתחילים לתקשר. וחשובה פה תקשורת מאוד. וחשובה שתהיה תקשורת בונה ומעצימה אז תבוא לשם מהתרגשות כי אתה בא ליצור שינוי, אם אתה חושב שלא ייצא מזה משהו מועיל - זה כבר שם אותך במקום לא מועיל לקראת השיחה. וכך תהיה התוצאה שלה.

אייבורי

New member
תשמע

תפסיק לעשות שרירים של גוליית גם אישתך יודעת שאין לך מילה בבית אז תעשה מה שהיא אומרת ותפסיק לעצבן אותה.

אסור להבליג.

כאשר אנחנו מבליגים אנו פוגעים בעצמנו. כדי שתחיו בשלום ולא במלחמה עליכם לעצור, אל לצאת יחדיו לבת קפה או כל מקום אחר שתבחרו והעיקר שלא תהיה לשניכם האפשרות להרים קול או להתרגז באופן קיצוני שיפחיד את הצד האחר או ימשך את מצב הויכוחים שבבית. לפני הפגישה תכננו ודברו על הרעיון של לקיים אותה. לכו אליה במטרה להגיע לעמק השווה, זאת אומרת חשבו טוב טוב, כל אחד בנפרד, עם האמת שלו, מה הוא באמת רוצה מהחיים שלו. דברו עם "הנשמה" האני, תת המודע שלכם, מה סדר העדיפויות שלו , מהו אותו נצוץ שהפגיש וקרב אתכם עד שהחלטתם שאתם במלחמה. מה גרם לכם להתאהב זה בזו, ומה השתנה מאז. ומה יכול להשתנות אם תנקטו כל צעד שיש באפשרותכם לחשוב עלו בלבד שלכם ולדמיין אך זה יכול להשפיע עליכם. אחרי שכל אחד יעשה את חשבון הנשמה שלו וידע באמת שלו מה חשוב לו, ואך ורק לו ולא על חשבון אי הנוחות או הרצון של השני, אפשר ללכת למסעדה ולנהל דיון פורה כשכל אחד יוצא בהרגשה טובה ושקל לו על הנשמה. גישור-זה דרך חיים, כולם יוצאים מרוצים. הבחירה האמיתית בחיים היא היכן אני רוצה לחיות בגן עדן או גיהינום בגן עדן win win ובגיהינום lose lose הבחירה בידיך! מקווה שתטיב לבחור. מוזמן לבקר באתר שלי. בהצלחה

עוד שפן

מה קורה פה בזמן האחרון? הסופות הביאו גשם של חיות מחמד קטנות ופרוותיות מאירופה
? אתה מפחד שהיא תינעל אותך בחוץ, אתה מפחד שהיא תשבור כלים, אתה מפחד שהיא תיקרע לך מסמכים - למעשה, מספיק שהיא שולחת אלייך מבט מאיים וכבר אתה מתכווץ בפינה, רועד מפחד. הגליל מתפוצץ עכשיו בירוק, חום וכחול - תארוז מזוודה קטנה, קח שבוע חופש באיזה צימר במטולה ותן לשניכם זמן להתמודד עם הפחדים שלכם, כל אחד לעצמו.

czar

New member
פחחחחחחחח

תתעלם ממנה ותתחיל לקחת את עצמך בידיים. יכולה להזיק למסמכים, תוציא אותם מהבית. זוקרת על הרצפה תרים בשקט ותתעלם, לא מדברת אל תדבר וכל, אבל כל ערב צא לבלות עם חברים עד מאוחר בלילה גם אם המשמעות היא שהיא תשים מפתח מהצד השני. היא כועסת ואיבדה שליטה, מחפשת קצת תשומת לב, או שתרד לרצפה או שתחנוך לנערה עפי דרכה. תמשיך להיות סמרטוט היא תמשיך להתנהג אליך בהתאם. קרא את החתימה שלי מטה.

מלחמה מבאה למלחמה

אני לא מבינה את כל אלה שמצעים לפתור את המצב בלהשיב מלחמה. הלללוווו !!!!, עד היכן אנחנו צריכים להגיע כדי להבין שמישהו צריך לשנות גישה כדי לעצור את גלגל הרוע? מתי נבין שהבחירה בחיי גן עדן או גיהינום היא בידינו פה ועכשיו? גן עדן win win גהינום lose lose הבחירה לחיות בגיהינום בדרך כלל נשלטת על ידי התת מודע, האני הנסתר, האני המכוסה באותן שמיכת, קליפות שספגנו מהאני הקולקטיבי של החברה אליה גדלנו והאני האישי של מי ש"חינכו" וגידלו אותנו (ברוב המקרים הורינו). התפיסה שאומרת לנתק את האני האמיתי מהמקור ממנו בא, דהיינו ,ה"נשמה". לשים דמות מתעתעת כחוצץ. זה כמו לחיות את החיים של האחר. להמשיך בבניית השמיכות, הקליפות, והשרשתן והנחלתן ביתר שאת לדור הבא, לילדינו. גם זו אבולוציה. כל הסיפור שלנו פה בכדור זה אבולוציה. אבולוציה של "גוף" דהיינו מי שאנחנו מבחינה גנטית עד כמה התפתחנו ונתפתח. וישנה האבולוציה הקולקטיבית, אבולוציה של תפיסות חיים ורעיונות . אנחנו רואים כיצד הדור החדש חריף וחכם יותר מאיתנו, כיצד אנחנו יותר מפותחים מהדור הקודם. גם זו אבולוציה (המודעות הקולקטיבית). ולא משנה מה תבחר. האבולוציה לא עוצרת את מה שהיא באה לעשות. זה תפקידה. להתרבות (יצר המין), להתפתח וללמוד (יצר ה"דת"), ולהתקיים (יצר ההישרדות) בדיוק כמו שאנחנו לא עוצרים. האבולוציה מתרחשת גם בגן עדן וגם בגיהינום. היא תמיד מתרחשת. כשאנחנו חים בגיהינום אנחנו בוחרים במשוואה היחידה שמתקיימת שם lose lose משמע, גם אני אפסיד וגם אתה. פעם אני אפסיד ופעם אתה. כדי שאני ארוויח אני צריך לתת לאחר להפסיד ולסבול. למעשה פה מתוסף אלמנט נוסף, הגלגל, פעם אנחנו המרוויחים ופעם המפסידים. לא פלא שאף אחד לא מרוצה. כולנו נעשים חולים (מנטאלית ופיזית) ולא מבינים למה. תתעוררו, לא רק בעל הבעיה, גם אתם נותני עצות שמציעים להשיב מלחמה.

מלחמה מביאה מלחמה אהבה מביאה אהבה

לא צריך להתבלבל בגלל שיוצרי האלוהים רוצים לבלבל אותנו, לחשוב שטוב הוא רע ורע הוא טוב. זו לא דרכה של הנשמה. רע מביא רע יותר רע טוב מביא טוב יותר טוב הבחירה בידינו.

אייבורי

New member
איוולת

אנשים מביאים מלחמה. ודבר שני, מספיק שאחד מביא אותה והיא כבר שם. ממליץ לראות סרט שנקרא אידיוקרסי <לא סרט טוב אבל הרעיון חביב> וזה לא עניין של רוע, אלא עניין של הרצון לשליטה\עוצמה למען הדיוק, הצלחתי למצוא בהודעות שלך בליל קישקוש ניו אייג' חסר כל הבנה בהליכי בני האדם

chenby

New member
זהו רצונם

כשהם משוכנעים שזו הדרך היחידה, ובעיקר כשהם מאמינים למחשבות שלהם על איך המציאות צריכה להיות. אני מבטיחה לך שכל אדם כפעל בצורה מסויימת, אם נתבונן לרגע לאילו מחשבות הוא האמין באותו רגע, ניווכח, שלא היתה לו שום דרך אחרת לפעול. הוא האמין למחשבה.

אייבורי

New member
מלחמה היא כלי

הרצון שלהם לקבוע\לשלוט\להחליט או הרצון לעוצמה המלחמה היא כלי בדיוק כמו ששלום הוא כלי

czar

New member
כמה פעמים שמעת אותי כותב את זה כאן?

מעט מאד כאן, היא בחרה להבנתי בדרך הברוטליות כשיטה ושיתחיל לתת לה להבין שהוא לא סמרטוט. המלחמה נמצאת עכשו בשטחו ולצערי צריך להבנתי להעביר את ההתמודדות אליה למגרש ובכלים שלה. לא רואה כאן דבר אחרת למרות שאני תמיד מעדיף את הפשרנות.

מיזוגן

New member
עברת את נקודת האל-חזור

לא השכלת להחזיק את האישה שלך קצר ועכשיו אתה משלם את המחיר. אתה מצטרף לעוד רשימה ארוכה של גברים נאורים שהחינוך החילוני-שמאלני-שיינקינאי-ליברלי-פמיניסטי הפך אותם למה שתיאר מדען הטילים. תסתכל על המקרה של גואל רצון ותלמד ממנו. נשים צריכות גבר שמשליט חוקים ומשמעת, גם הפולניות שבהן. אתה לעומת זאת התעסקת בלכבות שריפות והרגלת אותה לשירותי הכבאות שלך. עכשיו היא מוציאה עליך את כל העצבים, גם כאלה שלא קשורים אלייך. הדרך היחידה שלך להפוך תפקידים היא דרך מוסרית אך לא חוקית במדינתנו, לכן יש לך שתי אפשרויות: להמשיך להיות שק איגרוף נאור או לקום וללכת ולמצוא לך אישה שתחנך אותה מיד בתחילת הקשר.

למעלה