מה עושים?

מה עושים?

הגדולה שלי (15) כל יום באה הביתה ו"אמא, אין מה לאכול". האמת היא שהיא צודקת, כי בשבועיים האחרונים הם חיים על אוכל ביתי קנוי והשלמות. אני בטירוף מערכות ולא מספיקה להיכנס למטבח ליותר משתי דקות
אתמול, כשישבתי איתה, ניסיתי לדלות ממנה מה היא רוצה לאכול, כדי שאוכל להכין לה מראש, ואז התחילה הסאגה של "אני לא יודעת", "אני צריכה לחשוב על זה", "אין לי מושג מה אני ארצה לאכול במהלך השבוע". ניסיתי להסביר שכדי להכין אוכל, אני צריכה לקנות דברים וכדי לקנות את הדברים הנכונים, אני צריכה לדעת מראש מה היא רוצה. לא עזר. בקיצור, אני עכשיו במצב שלא קניתי שום דבר כי היא לא אמרה ומצד שני, אני רוצה להכין דברים שיהיה להם אוכל במהלך השבוע. מה עושים???

את יודעת מה היא כן אוהבת בדרך כלל?

אפשר להכין מראש ולהקפיא. דברים שאכלה בעבר ואהבה, את אומרת שהמצב ככה הוא רק שבועיים, זה לא הרבה זמן לשנות העדפות לאוכל... את יכולה להכין שניצלים או חזה עוף בתנור ולהקפיא, קציצות הודו ברוטב, בולונז ואז רק צריך להכין תוספות שזה ממש מהיר.

זהו, שלא, כי זה משתנה כל שני וחמישי

דברים שעד עכשיו היא אהבה - פתאום היא לא רוצה לגעת. אני מבינה אותה, היא בגיל ההתבגרות, הכל משתנה לה, גם הטעמים.

שירי ל

New member
אצלי תמיד עובד

סיר מרק עוף עם אטריות ושקדי מרק- מספיק לכמה ימים, שתי דקות במיקרו וזה מרגיע עד שמכינים את האוכל או עד שאת מגיעה. רוצה עוד רעיונות?

שירי ל

New member
תני כיוונים מה היא אוהבת -

אפשר למשל לבשל לה ספגטי ובקופסא נפרדת רוטב בולונז ולהשאיר ליד גם צנצנת פסטו שתבחר לה מה היא רוצה לשים על הפסטה שניצלים אני חושבת שתמיד הולך אצל גדולים קטנים ומתבגרים... תפו"א מבושל -אפשר לבשל מראש ולחצות באמצע היא יכולה לשים על זה רוטב ולהכניס למיגרו שיפודי פרגיות אני זוכרת שבגיל הזה (הורי היו תמיד קרייריסטים שחוזרים מאוחר הביתה) חיכה לנו סיר סלואו קוקר ריחני ומהביל על השיש אי אפשר היה לעמוד בריח כשנכנסנו הביתה יכול להיות שזה פיתרון בשבילכן פיתרון נוסף - אולי ללכת ביום שישי לשוק אוכל נחמד ולקנות קצת מנות מוכנות הביתה שהיא תבחר זה בכל זאת בישול ביתי ויתן לך קצת כיוונים לגבי החשקים שלה ועוד דבר שעבד אצלינו המון זמן - להעביר את הארוחה העיקרית לערב. שתאכל כשהיא באה מבית הספר חביתה וסלט או שתכין לה טוסט מושקע, צלחת מרק וכו' ובערב תאכלו את הארוחה הבשרית.

שירי ל

New member
עוד רעיון =

לקבוע איתה לשבת איזה שעה תפתחו ספרי בישול ושהיא תגיד מה מתחשק לה

מרגוש

New member
מה זה סלואו קוקר?

אפשר לקבל מתכון. אני הכנתי היום מרק ירקות עם גריסים ואפילו הקטן אכל מזה. נמאס לי להכין כול הזמן אותו הדבר אז חזרתי לאוכל חורף בקטן.

שירי ל

New member
סלואו קוקר = סיר בישול איטי

סיר חשמלי שמבשל על אש קטנה קטנה כמו פלטת שבת אפשר לשים בפנים תבשילים, קדרות, בשרים - את שמה את המרכיבים בבוקר ועד הצהריים כשהילדים חוזרים יש תבשיל חם ומריח כל תבשילי הקדרה מתאימים, כל סוגי המרקים, כל מה שהוא נזיד- בין מרק לתבשיל יש לסיר הזה מנגנוני בטיחות מפני שריפה וליתר ביטחון אפשר להפעיל אותו בפעמים הראשונות כשנמצאים בבית כדי ללמוד לעבוד איתו

הילהל

New member
נשמע כמו יופי של מתנה לחורף

כמה עולה דבר כזה? יש גודל מומלץ לתבשיל למשפחה? יש לך פירמה מומלצת?

שירי ל

New member
זה באמת דבר נפלא

אצלי הוא כל החורף על השיש כל הזמן עובד
זה סיפור לא יקר, מכשיר מאוד פשוט אין מה להשקיע בפירמה יקרה בד"כ לפני החגים מוכרים אותם בסופרים במבצעים הנה מה שעלה בזאפ בחיפוש ראשוני http://www.zap.co.il/models2.aspx?Sog=H-CookingPots&DB52092=129951&DB52123=52124 אני מכינה איתו גם חמין בשבת וג'חנונים

שירי ל

New member
אגב לא כדאי להתעסק עם אלה שהסיר לא נשלף

מאוד קשה לנקות אותם הסיר הנשלף נכנס למדיח ויוצא נקי וחדש בכל זאת מבשלים בזה אוכל...

הילהל

New member
אני חושבת שאלך על זה לעצמי לחורף

בעיקר מכיוון שהיכולת לבשל בבית השכור הזה מאוד נמוכה ולא נוחה אני אזכיר לך שתתני כאן כמה מתכונים שווים במיוחד

שירי ל

New member
כל מתכון של בישול ארוך מתאים

כל מתכוני הקדרה המרקים תבשילים עם הרבה נוזלים וכמובן שאני אשמח לשתף במתכונים שאהובים אצלי

שירי ל

New member
מרק גולש

קוביות של בשר - אני אוהבת כתף מס' 5 - חתוכות ל-2 ס"מ. לחמם מעט שמן בסיר, לקמח את הבשר ולטגן עד שהבשר משחים. לגרד כל הזמן את תחתית הסיר עם כף עץ להוסיף פפריקה, אבקת מרק עוף, קופסא קטנה רסק עגבניות ובצל גדול, מים עד כדי כיסוי ולהרתיח. לשים בסלואו קוקר ולהוסיף תפוחי אדמה חתוכים לרבעים למי שאוהב אפשר להכין מראש בצקניות הונגריות - כוס קמח, ביצה אחת אבקת מרק עוף ואח"כ מוסיפים מים עד שהמרקם כמו של פנקייקס מרתיחים מים עם מלח, יצקים מהבצק למים כף אחרי כף הם מוכנים כשהם צפים, מסננים ולמחרת מכניסים למרק החם לפני ההגשה

כל מה שאמרת נשמע מעולה

פרט להעברת הארוחה העיקרית לערב, כי הן מתעמלות 3 פעמים בשבוע עד 8-9 ועד שהן חוזרות הביתה, לא ממש מתאים להן ארוחה ממש כבדה. הסלאואו קוקר נשמע רעיון מעולה.

למעלה