מה עושים???

מה עושים???

אני שונא את אבא שלי הוא מתנהג מגעיל וכל דבר שבו אני שונא כמו אהבה בטירוף רק בשנאה הוא מתנהג לא יפה לסביבה שלי ושלו.מה עושים זה נורא כואב לי.אני לא רוצה לאהוב אותו,אבל איך מתמודדים?

נשמה, תראה..

זה מצוי המון, היום.. גם אם אביך נראה לך מיושן, לוקה בחסר בתרבות אנושית, איננו מבין אותך בכלום, מתנהג אליך בצורה מזוויעה... אולי תתפלא, אך דווקא עם אבות כאלה, אפשר להסתדר הכי טוב.. לפני הכל, תראה שאתה מכבד אותו,. זה קשה בטירוף, בפרט עם כל המעשים שלו, ועם כל הרגשות שלך כלפיו.. אך, אלו החיים, דורשים עבודה עצמית... זה יהיה קשה תצטרך להיות סבלן, תן לו כבוד ואהבה, אפילו שזה מהשפה ולחוץ.. בהתחלה הוא יהיה מבולבל, וגם לך יהיה מאוד קשה.. אך, תוך תקופה של כחודש, הכל יתהפך.. גם בליבך, תלמד להכיר את הצד הטוב שבו, וגם הוא בליבו יקשר אליך, בפרט אם הוא לא מהאנשים האהובים והמכובדים בברנזה החברתית/הקהילתית/השכונתית.. לדעתי, תנסה את זה, זה קשה ,ודורש כוחות .. אך, לך על זה.

אוקי, עם כל זאת

אהבה, ופירגון.. זו הדרך הכי טובה.. כל אדם, בטבעו, כשתבוא אליו בצורה אוהבת, מיד השנאה ביניכם תעלם.. תתמודד בדרך הזו, היא הטובה והיחידה..

תנסה...

לדבר איתו על זה. תסביר לו שההתנהגות שלו מפריעה לך. תדבר בכבוד... ואולי זה יעזור במשהו! בהצלחה!

גבירתי.

טרם שמעת את הצד של האבא, ואני בטוח שגם לו, יש בטן מלאה על הבן.. כך, ששיחה כזו יכולה להתפתח, לויכוח והחלפת האשמות, גרידא..

לא הבנת נכון את דבריו...

הוא דיבר על ההתנהגות הכללית של אביו ולא אליו ספציפית. ולכן אני חושבת שאין שום בעיה שיבוא לאביו ובדרך מכובדת ועדינה יעיר לו על כך.

אי הבנה

אנחנו לא רבים רק כשהוא מתנהג לא יפה וזה קורה הרבה אני מתעצבן ומעיר לו איתי הוא דווקא כן בסדר וזה יותר מפריע לי,כאילו,מה נסגר איתו הוא מתנהג יפה או לא,הוא לא יודע מה הוא רוצה מעצמו נראה לי.

נyרההה 16

New member
אתה לא לבד.

גם אבא שלי לא רב איתי, אפילו הוא מתנהג אלי יפה, אבל זה שהוא רב עם אמא שלי או עם אחותי זה יוצר הרבה מתח.

אבא זה אבא!

`כבד את אביך ואת אמך`, לא כתוב `כבד את הוריך`, אלא מפורט גם אב, גם אם! גם אם אינם יחד.. לא כתוב `ואהבת את אביך`, אלא כבד! בא וראה עד כמה חכמה יש בתורה, בניסוחיה. ילד זקוק לקשר רגשי עם אביו, ילד אינו יכול להיות מנותק לחלוטין מאבא! אבל ילד עלול לשנוא את אביו! עשיית המשהו בשביל האבא, כיבוד האב, מעניקה לבן הרחוק את התחושה `קשה לי, אני חש מנותק, אבל אני שיך`. ככל שיבנה הבן את אישיותו, ככל שישלוט בעצמו יותר, כיבוד האב יהיה המנוחה שלו מהרגשות המטרידים כלפי אביו.

למעלה