מה עושים???

שומר 23

New member
ברור

זה מה שקצת הפליא אותי איך היא קיבלה את הענין של השמחה כל כך פשוט זה יותר מוסר פחות קל ליישום.

נ ל ח מ ת

New member
קיבלתי את הרעיון

בקלות. לא את הייסום. כמו שאתה אומר צריך למצוא מטרה ואליה ללכת, אז אם זאת המטרה להיות תמיד שמח- אז זה ממש נותן כח ללכת אל זה.

שומר 23

New member
להיות שמח דבר כמעט הכי חשוב בחיים..

ופה בא ה``אבל``.. זוהי מטרה משנית כי השמחה היא אם אתה הולך במסלול שבחרת‎ לך, חשבי על זה אם את בבאסה איך תשמחי, ע``י המחשבה שאת צריכה לשמוח? משא``כ במסלול חיים את אומרת חזרנו ואז מחמת החזרה את שמחה (בערך)

נ ל ח מ ת

New member
ברור

לא התכוונתי שזאת תהיה המטרה העיקרית(שע``ז כבר דיברנו קודם..) אבל אם משלבים את זה במטרה העיקרית- יותר קל להגיע אליה

חושב19

New member
א. תקרא שוב תתגובה שכתבתי.

פרטתי קצת במה לשמוח. לא עם בירה קרה וסרט.. ב. שמחה היא לא מטרה מישנית. היא חלק מהמטרה וחלק מהדרך למטרה. ושמחה זה דבר שלא בא לבד, אלא צריך לעבוד עליו.. ומנסיון, יש זמנים שאתה בבאסה רצינית, ואם באמת תישתדל, תוכל לעבוד על שמחה ולצאת מזה..

שומר 23

New member
נכון שהיא חלק מהמטרה..

כי הקב``ה רוצה שנהיה שמחים השאלה איך נהיים שמחים? תאמין לי אני שמח רוב הזמן יותר מהממוצע יש בזה מן ההרגל אבל כשאתה בבאסה זה לא עוזר לנסות לשמוח.. ולכן אמרתי שבכדי להיות שמח צריך כמה דברים נוספים..

חושב19

New member
כי היא התחילה ליישם!

אז היא ראתה תתגובה ומיד הגיבה שהיא שמחה..

שבע יפול צדיק.....

העיקר זה הקם, או אז גם הנפילות נהפכים להיות חלק מהעליה.

הכוח אצלך

את צודקת שרק אלוקים יודע עד כמה את רוצה להתחזק ואל תשכחי את הפסוק שבע יפול צדיק וקם כל נפילה הקימה ממנה מזנקת פי מאה כמו קפיץ וזה מה שנקרא ירידה לצורך עליה תחשבי שכל התגברות שלך מביאה אותך למקום הרבה יותר גבוה מאיפה שהיית לפני הנפילה וגם שהסיעתא דישמיא חזקה יותר וכמובן כמו שחושב אמר שבשמחה.

למעלה