מה עושים?

inventor

New member
מה עושים?

שלום אני מפיקה דף פרסום שיופיע בכמה איזורים (לאוכלוסיה מאד ממוקדת - החלוקה עולה לי הרבה כסף כל דף) והנה לקוח חזר בו ממש יומיים לפני שאנו סוגרים את המכירות. פירוט: היה לי סוכן שעזר לי (אנו בקשר טוב) , שהחתים בעל אולם על הסכם ובו בעל האולם מתחייב לקחת שורה שלמה ב3 איזורים שבהם יתפרסם הדף , מחיר העיסקה אחרי הנחה 10,000 ש"ח , העיסקה נחתמה לפני אמצע יולי , ובה כתוב שעל הלקוח לספק גרפיקה עד 1/8 ושההדפסה נעשית במהלך אוגוסט. בעל האולם נתן מקדמה צק' על המע"מ (כדי להראות רצינות ושנשמור לו את המקום הטוב) וחתם על כך שלאחר שיראה את הדפים שיצאו מההדפסה יתן 2 צקים נוספים ובהם היתרה היום 2/8 התקשרנו כדי לבקש גרפיקה (אני עוזרת בהכנת הגרפיקה - אבל אני זקוקה לתוכן תמונות וכדומה ) ופתאום הלקוח אומר לי שהוא התחרט והוא רוצה לקחת רק איזור אחד. וזאת לאחר ששמרנו לו את המקום הטוב ביותר בדף, ניסיתי להסביר לו שאם הוא היה רוצה לבטל את העיסקה הוא היה צריך להיזכר יותר מוקדם , כשהיה לי זמן למצוא לקוחות ועכשיו אני חייבת לצאת עם הדף אך הוא קשה עורף , ומדבר לא יפה . ואמר שהסוכן שלי אמר שהוא יבוא אליו שבוע אחרי זה שיחליט סופית, והוא יכול להתחרט אם הוא רוצה. זה מאד לא נשמע סביר וביררתי והסוכן שלי אמר שלא נברא ולא קרה . מה לעשות? אני לא יכולה להרשות לעצמי לוותר על העיסקה הזו חשבתי להציע לו מתנה את האיזור הרביעי מתנה שהוא איזור גדול מאד וזו מתנה בשווי אלפי שקלים, אבל לא נראה לי שהוא יסכים. בכל אופן לפני שאציע לו את המתנה , רציתי להתייעץ בכמה דברים (תודה על הסבלנות) 1. מה אני עושה עם הגרפיקה - גם אם אקח אותו לבית משפט הרי אני צריכה או ליתר דיוק רוצה לפרסם אותו- השאלה היא מה לעשות כשאין לי מושג מה הוא רוצה לכתוב ואיך יראה אני גם מעדיפה שיהיה משהו שם - שורה ראשונה בדף - וגם בבית המשפט יהיה לי מה להראות השאלה היא אם אפרסם את מספר הטלפון שלו והשם למרות שלא אישר גרפיקה האם אינני מסתבכת בזכויות הפרט 2. במידה ואכן אצטרך להגיש תביעה קטנה (בדף ההסכם רשום שכל תביעה תבורר בבית משפט לתביעות קטנות בעכו- מאחר ואנו מהגליל - אך הוא מראשל"צ) האם אין בעיה זבה שנגיש בעכו? כמה עליי לבקש , מין הסתם אצטרך להוסיף כסף על הוצאות נסיעה של העד שלי ויום עבודה שלו (העד שלי התקבל להיות שחקן בטלנובלה - מה יהיה אם הוא יהיה בצילומים) כמה אפשר לבקש על טרטורים? 3. האם יש צעדים שניתן לנקוט בהם והם אינם משפטיים? תודה מיכל

ממה שהבנתי

מכל מה שכתבת, האדם הפר את ההסכם עמו ולכן יש לך עילת תביעה נגדו. את בודאי לא רשאית לפרסם שום דבר הקשור לעסק שלו ללא רשותו. אם התביעה היא בסכום הנמוך מ 17,800 ש"ח אפשר להגיש אותה לבית משפט לתביעות קטנות. את שכר העדים והוצאות משפט יפסוק בית המשפט. נראה לי שהדבר היחיד שניתן לעשות זה להודיע לו בפקס שהוא הפר את ההסכם ושאם לא יחזור בו וימציא הנדרש בתוך 24 שעות, תתבעי אותו על הנזקים שנגרמו.

למעלה