מה עושים?

מה עושים?

פניתי כאן ולעוד פורום...אני מקווה שתוכלו לעזור לי. קיבלתי כתובת מסן ממישהו לא מוכר ואישרתי, מאחר שרוב הפעמים זה רק חברים. אך מהר מאוד גיליתי שאני לא מכירה את האדם, שמשתמש בכינויים כמו Sexlover אני לא נערה טיפשה ומעולם לא הייתי כזאת. אבל זהותו סיקרנה אותי, רציתי לדעת מי זה. תחילה הוא כתב כמו מישהו צעיר...צעיר מדי. חשדתי שנפלתי קורבן לילד בן ה14 שרוצה שילך לו עם בת 16. המשכתי לדבר איתו..הוא כל הזמן החמיא לי ורצה תמונות...אבל לא הסכמתי עד שאראה את פניו. במסן הוא טען תחילה שהוא בן 28, אח"כ 29 בכלל (תודה לאל לרישומי ההיסטוריה) ובמצלמת אינטרנט הבנתי שמדובר בכלל באדם בן 45+ מה שגרם לי להלם מבוכה, ובעיקר גועל. הוא בגיל של אבא שלי. רציתי להבין, מה לעזאזל בנאדם בן 45+ מתחבר בכינויים כאלה, שם תמונות אירוטיות ומבקש ממני, קטינה בת 16 תמונות עם גוף... ורוצה אפילו לפגוש אותי. הוא כתב בצורה משונה וביקש תמונות חושפניות וכשטענתי שאין לי והתחמקתי הוא לחץ בעדינות. עם ההיגיון הבריא שלי הייתי פשוט חוסמת את הנבלה הזה. אבל אני חוששת לעשרות בנות אחרות שהוא אולי מדבר איתן ומצליח להיפגש איתן ואלוהים יודע מה. לאן אני פונה במקרה כזה? אשמח לעצות. תודה מראש, קטנה מהחיים.

e-magine

New member
אני אתייחס רק לדבר אחד

אם את חוששת, כמו שאת אומרת, המקום אליו את יכולה וצריכה לפנות הוא משפרת ישראל. היות ותחנות משטרה הם לא המקום הכי נחמד ולא תמיד מתייחסים ברצינות, כדאי שתגיעי לשם עןם האחד ההורים. במידה והמשטרה לא תתיחס ברצינות לתלונה (כי אין תקציב, אין כח אדם ולפעמים גם אין רצון) ניתן לפנות גם למועצה לשלום הילד, שיתכן ותמריץ במשפטרה לפתוח בחקירה. אני מקווה שלא נגרם לך נזק, אבל אם כן, אני מציע שתכנסי לאחד מפורומי התמיכה הרבים שבתפוז ותשוחחי על הנושא. מעבר לכך, אולי מה שקרה לא כל כך רע, בלי להיכנס לשיפוט ערכי ולכל מיני עניינים שלא מעניין הפורום הזה, כדאי שתדעי מעכשיו שני דברים: 1. שלבני האדם יש דחפים מיניים והעדפות מיניות מאד מגוונות. 2. הדחפים המיניים לא נפסקים בגיל 45 ובני אדם לא הופכים מיצורים מיניים ליצורים א-מיניים בגיל 45 וגם לא בגיל הרבה יותר מבוגר.

אני יודעת

אני יודעת שלאנשים יש דחפים מיניים מעבר לגיל הזה, אבל זה עדיין לא בסדר. ואם יש לו דחף מיני לבנות בנות 15-12, ומטה? צריך לראות איפה הגבול..חשבתי שבשביל זה יש את החוק. יש לאנשים הרבה דחפים בחיים, זה לא אומר שזה מותר או שצריך לקבל את זה. אני יודעת שקיימת מחלקה במשטרה שמטפלת בדיוק בעניינים האלה...אני רק לא יודעת איך פונים אלייה ישירות?

e-magine

New member
מתקשרים ל 100 ושואלים

או מחפשים באתר 144 החדש את תחנת המשטרה הקרובה למקום מגורייך ושואלים. לא כל אדם גר על יד היחידה הארצית לחקירת פשעי מחשב ולא חובה להגיע לשם, אבל בכל תחנה אמור להיות לפחות שוטר אחד שמסוגל לקבל תלונה על עבירות מחשב ולהעבירה הלאה.

מנסיון

כשנתקלתי פעם בחשש להתאבדות בקונפרנס שאני מנהל, התקשרתי אחרי חיפושים רבים ל-03-6801936 (מרכז שליטה תל אביב) ומשם העבירו אותי ליחידה המתאימה בקלות.

סליחה על הנאיביות

אבל ממה שכתבת לא הבנתי מה בדיוק היה לא חוקי במה שהוא עשה. בכל מקרה, אם אכן יש לך יסוד סביר להניח שהוא עושה עשה או יעשה משהו לא חוקי, היחידה לפשעי מחשב היא הכתובת שלך. רצוי שתגיעי עם רישום של זמני השיחות שלך איתו, פרטים מזהים וכולי. מה שכן, את כותבת ש"הייתי חוסמת.." ואני מניח שזה אומר שאת עדיין לא חסמת אותו ואת עדיין זמינה לקשר שלו אלייך. במקרה הזה הדבר הכי חשוב שאני מציע לך זה לשתף מישהו מבוגר בעניין. זה לא חייבים להיות ההורים שלך, אבל תמצאי מישהו אמין כדי שיהיה מישהו חוץ ממך שידע על מה שקורה ושייתן לך נקודת התייחסות נוספת ורשת ביטחון. בקיצור, אם את ממשיכה להיות איתו באיזה שהוא קשר תדאגי לא לשמור את הקשר הזה לעצמך ותעדכני לפחות עוד מישהו אחד שיידע מה קורה שם. תשמרי על עצמך ואל תישארי לבד עם מה שקורה בינך לבינו.

ציפי81

New member
או שאתה נאיבי, או שאתה אחד מאלה...

ורק עכשיו פורסם על מישהו שעשה בדיוק את אותו הדבר ב-ICQ, והספיק לפגוע בהרבה ילדים/נערים/ילדות/נערות לפני שהמשטרה תפסה אותו. אולי מדובר באותו אחד, אולי במישהו כמוהו - האינטרנט מפוצץ בסוטים. בכל מקרה, את חייבת:
לספר על כך להורייך.
להתקשר מייד למשטרה.
לנתק איתו כל קשר. האמיני לי, שום דבר טוב לא יצא מקשר עם אחד כזה... תתרחקי ממנו מייד.

אני אחד מאלה

עכשיו אני פשוט עושה עבודות שירות ומייעץ לצעירות איך להמנע מסוטים כמוני.
תודה על האבחנה העמוקה ועל האאוטינג. ובנימה קצת יותר רצינית. א. כדאי שתקראי את התגובה שכתבתי לה קצת יותר לעומק. ב. אני הייתי נזהר לכנות "אחד מאלה" (בהקשר של פוסט שמדבר על סוטה ברשת) מישהו שאת לא מכירה.

e-magine

New member
אימרת הפתיחה שלך לא במקום.

אני מציע לך לחזור בך ומייד.

e-magine

New member
האם הוא עשה משהו לא חוקי?

ראה, העניין לא כל כך פשוט. אין לנו את הכלים לקבוע מה הוא עשה ומה לא עשה כי אין לנו את הלוג המדובר וגם לא שמענו את גרסתו. הגיעה לכאן נערה שאומרת שלפי המידע המצוי בידיה, גבר מבוגר בגיל אביה יצר עמה קשר בתוכנת מסרים מיידית, ניהל עמה שיחות כשהוא מתחזה לגבר הרבה יותר צעיר ממה שהוא התיימר מאוחר יותר להיות וניסה לשכנע את הנערה הזאת לשלוח לו קבצי צילום שלה וגם להיפגש עמו. אתה יכול מצד אחד להגיד שכל מה שאנחנו יודעים זה שזה מה שהנערה מספרת. אתה יכול להגיד שיכול להיות שזה בכלל לא היה גבר מבוגר אלא כמו שהיא חשדה בהתחלה, נער בן 14 ומצד שני זה אכן יכול להיות גבר בן 47, גבר בן 67, או אישה בת 37. את העובדות איננו יודעים. מסכים איתך שאדם שמבקש מקטין/ה קבצי תמונה "רגילים" (כלומר ללא תוכן מיני) ומבקש להיפגש, לכאורה לא ביצע שום עבירה פלילית, אבל יהיה יותר נכון לומר שאינך יודע, מכיוון שזה בהחלט יכול להיות שמדובר על פעולןות הכנה וניסיון לבצע פשע, ואלה כן עבירות פליליות. אציין גם שבארה"ב קיים סעיף חוק הקובע במפורש כי אדם המנסה לפטות קטין להיפגש עמו, עובר עבירה פלילית גם אם לא הציע לקטין הצעות מיניות. מדוב5ר בעצם על הקמת גדר על מנת להילחם בתופעה חמורה ביותר שלא ניתן היה להילחם בה בצורה יעילה, בכלים שעמדו קודם לרשות מערכות המשפט והאכיפה. זה כמו שבארה"ב קיים חוק האוסר על בגיר להיכנס לתוך גן שעשועים לילדים, אם הוא לא מגיע למקום עם קטין. ההנחה שהחוק קובע היא בעצם שלאדם בגיר אין מה לחפש בגן משחקים לילדים אם הוא לא מגיע לשם עם ילד (שבד"כ יהיה ילד הנתון להשגחתו). נכון, תמיד אפשר לומר שקביעת כללים נוקשים מידי לא טוב ושיש מבוגרים שבפעולתם באינטרנט מושיטים תמיכה והכוונה לקטינים, ואולם את הדבר הזה רצוי שיבצעו מבוגרים באיזושהי מסגרת התנדבותית מסודרת, לאחר שקיבלו הדרכה מקצועית וקיים איזשהו פיקוח מקצועי על פעילותם. מעבר לכך, איני רואה תומך נפשי שיבקש מקטין תמונות וילחץ עליו להיפגש באופן פרטי. הייתי אומר שבלי להיות ציניקן קיצוני, אך בהיותי אדם בוגר עם ניסיון מסויים וידע מסויים באינטרנט ובעולם בכלל, הסיפור שהנערה הזאת סיפרה הוא סיפור שמעלה חשד לכוונות רעות מצד אותו גולש. כל זאת כמובן בהסתייגות, שכן כאמור איננו יודעים מה באמת קרה שם ולא שמענו את גרסתו. קרה לא אחת שהופצו גם סיפורי סרק. הכל יכול להיות. מבחינתי, כל הדיון תאורתי. ניתוח מקרה היפוטטי.

בוא נעזוב לרגע את עניין החוקיות

אני חושב ששנינו מסכימים שמה שהאדם הזה עושה הוא חריג. אתה ואני וכל מי שאני מכיר לא היו עושים דברים כאלו. ולכן גם אם זה חוקי, ברור לכולנו שזה מאוד חריג ולא מקובל. מה שאני מנסה להגיד כאן (וכבר כמה שנים) זה שצריך שניים לטנגו. מה שיוצר את ההבדל בין הפוטנציאל שלו לפגוע לבין פגיעה אמיתית זו הבחור / בחורה שמולו. היא יכולה לשחק אותה נאיבית ולהגיד "אני בסדר ומודעת למה שאני עושה אבל מה אם הוא יתקשר לבחורות אחרות" או שהיא יכולה להבין שבעצם זה שהיא נשארת איתו בקשר היא מסתכנת בליפול לרשת שלו ואחת הדרכים היחידות להבטיח את עצמה מנפילה כזו היא לדאוג שלפחות היא לא תהיה לבד ויהיו עוד אנשים שידעו על מה שקורה. הנושא הזה הוא בעייתי, כי לרוב לא קורה שום דבר לא חוקי עד ש"פתאום" היחסים עוברים לצד הנצלני / אסור. וה"פתאום" הזה הוא תמיד מפתיע ותמיד לא צפוי, לפחות לצד הנפגע. זה נושא כואב וכואב עוד יותר שההיסטריה שהוא מעורר היא לא ממש תחליף למודעות ולא באמת עוזרת למי שצריכה להתמודד עם הנושא. קשה מאוד לסכם את כל מה שלמדתי כשהייתי משתתף פעיל בפורום של נפגעי תקיפה מינית, אבל לדעתי היה עדיף להפנות את האנרגיה לחינוך והסברה של בני נוער איך להמנע ולצאת ממצבים כאלו במקום לעשות עליהום על ה"סוטים"/"פוגעים" כי ה"סוטים" הם בסך הכל פונקציה של הקלות שבה אפשר לפתות את אותם בני נוער. ברגע שהפיתוי יהפוך להיות לקשה יותר, ברגע שבני נוער יבינו שה"חשאיות" היא האוייב שלהם והדרך הפשוטה ביותר לסיים מקרים כאלו היא לערב אדם נוסף. אותם "סוטים" יסתפקו בלפנטז במקום בלממש את הפנטזיות שלהם. אבל כמו שראינו זה הרבה יותר קל להטיח האשמות היסטריות בסגנון "אולי גם אתה כזה" מאשר לחשוב ברצינות מה אפשר לעשות כדי לצמצם את התופעה הזו בטווח הארוך.

למעלה