מה עושים?

מה עושים? ../images/Emo7.gif

מתוקה לא מוכנה לעשות כלום בביתה ספר אבל ממש כלום. לא עוזר שהיום הלכה עם ווקמן גם אז לא עשתה כלום חוץ מהלקשיב למוסיקה. כאשר שואלים אותה למה היא אומרת שהחומר משמעמם לה. בדיקה קצרה מגלה שהיא באמת יודעת בעל פה חשבון ועברית אבל בקריאה היא די חלשה. יש לה 15 מילים שהיא יודעת לקרוא וזהו. מעבר לזה היא לא מוכנה להתקדם. אני חושבת שהיא צריכה סייעת דחוף רק לה בבית הספר. אבל אומרים שאין תקציב. אז אני כבר לא יודעת מה לעשות עוד שלא עשיתי ולא חשבתי עליו. ובבקשה אל תגידו לי שאני צריכה לעבוד איתה בבית כי אני לא מוכנה להיות המורה שלה. וגם המורה לא חושבת שאני צריכה לעבוד איתה בבית. אני באמת עושה כמה דפים איתה כל שבוע אבל זה לא הפתרון.

ayagu

New member
האם מתוקה נמצאת במסגרת

המתאימה לה? מדוע לא ניסיתם לשלב את מתוקה בחינוך הרגיל יחד עם סייעת. אני לא חושבת שאת צריכה להיות המורה שלה. אבל על המורה להרכיב לה תל"א כלומר תכנית הייחודית רק לה. מעבר לזה אולי האוירה בכיתה לא מאפשרת למתוקה ללמוד ולהתרכז? האם קיימות באזור מגורכם מסגרות נוספות היכולות להתאים למתוקה? חוץ מזה אעיון נוסף! אם מתוקה מתחברת למוסיקה ואוהבת מוסיקה אולי אפשר לנסות ללמד אותה בשילוב המוסיקה ועל מוסיקה. בהצלחה.

כבר כתבתי על זה פעם

אני חושבת שלא אבל אני לא מוכנהל העביר אותה לבית הספר המיוחד. מספיק לי שהיא בכיתה טיפולית בבית ספר רגיל. תל"א אין לה ואני גם לא חושבת שהמורה יודעת שהיא אמורה להכין לכל ילד תוכנית לו לעצמו. אבל הקושי העיקרי מתחיל בזה שמתוקה לא מוכנה לשתף פעולה בבית הספר והיא לוקחת תרופה כל יום. וכמו שכתבתי יש סייעת אחת לכל הכיתה והמועצה לא מוכנה להקצות סייעת רק לה שכן אין להם תקציב.

../images/Emo105.gif מקפיצה.

זה נורא חשוב לי ואף אחד לא יודע לענות לי. מה עושים. בית הספר כבר נושף לי בעורף. אנחנו מטופלים ברווחה וגם הם נושפים לי בעורף. ועכשיו יש איום מעל הראש שאם אני לא עומדת במשימה הזו אז אולי להעביר את הילדה למשפחה אומנת לכמה שעות. הם חושבים שמה לא עושים איתה בבית יעשו שם. אני מאד מתנגדת. אז אנא אני בצרות. נמאס לי לבכות כל יום. היום יש לי ביקור בית שלהם של הרווחה וגם חמותי תהיה איתי למגר להם את התופעה שנקראת משפח´ X ולהפסיק להציק לנו ואולי רק אולי לסגור את התיק הזה שם. הם כל הזמן אומרים שאני יכולה לחסל אותם מתי שאני רוצה. בינתיים זה לא נראה ככה. אוף.

r66

New member
נכון, כבר כתבת על זה.

מצוקתך מאוד נוגעת לליבי והלוואי והייתי יכולה לעזור. נראה לי ש"המקצועניים" שלנו נכנסים פחות ופחות וזהבה עם ה"תולעת". אולי הכתה זקוקה לסייעת, אבל מאיתנו דרשו מישהו שישב צמוד לאהוב ויתרכז אך ורק בו. בתחילה זאת הייתה אני, עד שהתחלתי לריב איתו, אח"כ ישבה איתו מישהי מבוגרת מהישוב שיש לה גם הכשרה לזה. ואחרי זה הריטאלין ומורה חזקה מאוד שמכירה היטב את הקשיים. אולי יש לך קרוב משפחה שהיא אוהבת, לפני צבא שיתרום/תתרום קצת מזמנו? אני מכירה קרובה שישבה עם אחד הבנים של חמותה וזה עזר. אולי תעברו אלינו?? סתם. מאוד רוצה לעזור.....!!!!!! רינה

מה שהכי כואב לי זה הרווחה. ../images/Emo7.gif

שחושבת שאני אמא "חרא" ובגלל זה הם כבר חושבים על אומנה לילדה בהתחלה לכמה שעות כל יום כדי שיהיה לי שקט. כן ממש שקט. הם רק לא יודעים שאני אשב עם דמעות ולב מתכווץ עד שיחזירו אותה מהאומנה. והם עוד מוסיפים מלח על הפצעים הפתוחים אם האומנה תלך טוב אז אולי ישקלו גם שתשאר שם לתמיד כולל לילה ואני אוכל לראות רק לביקורים כפי שבית המשפט יחליט. הם החליטו לטפס עלי רציני מאז שאבא שלה עשה איתה תאונה ופצע אותה רציני. אני כבר לא יודעת מה לעשות. רק מלכתוב את הצרות שלי והדמעות שוב חונקות אותי.

michal shahar

New member
את יכולה לספר לנו קצת יותר פרטים?

מדוע החליטו שיש בעיה בבית? מיכל

zivadina

New member
לאמא של דפנה.

משהו לא ברור לי, וסליחה אם אפגע בך, אבל השאלות והתהיות שלי באות כדי לתמוך ולא כדי להציק. אם את לא עובדת, מה הבעיה שתשבי איתה בכתה? אם יש לך זמן, למה שלא תעבדי איתה בבית על שעורי הבית? תתקני אותי אם אני טועה, ואני מתנצלת שוב מראש, אבל האם ייתכן שבאים לבדוק את הבית שלך כי חושבים שאת לא לוקחת מספיק אחריות על הילדה? אינני יודעת מקרוב מה הבעיה, אבל אם היה מדובר בילד שלי, הייתי עומדת על הראש כדי לעזור לו לתפקד בכתה. לפני שאת דורשת מהמורה ומבית הספר לעזור לילדה, את צריכה לעשות בעצמך כל מה שאפשר. זאת הילדה שלך. את אחראית עליה עד גיל 18 בפני החוק. ותדעי לך שכאשר בית הספר רואה שאת לוקחת אחריות על הילדה, יש הרבה יותר נכונות לעזור לך. ראיתי שיש להם סעיף כזה בו צריך לציין אם המורים משתפים פעולה. לפני הכל, תראי שאת לוקחת אחריות ומוכנה לעשות הכל כדי שהילדה תצליח בבית הספר. ושוב, התנצלות אם לא הבנתי היטב את המצב. אולי תנסי להסביר יותר. בהצלחה. זיוה

אני יושבת עם הילדה ועובדת איתה

פעמיים בשבוע יותר מזה אין לנו מתי כי יש עוד ילדים בבית. אבא שלה מנסה וגם הוא יושבת איתה עוד פעם אחת. בנוסף אנחנו נותנים לה מורה טיפולית מקצועית בבית וזה עוד 4 שעות שבועיות. בסך הכל יוצא שיושבים עם הילדה 10 שעות בשבוע כדי שהיא תעשה מטלות של בית הספר. זה עובד נהדר בבית. היא עושה ומתרגלת והכל. אבל בבית הספר היא לא מוכנה לשבת ולו גם דקה אחת ליד השולחן שלה ולעשות משהו. אני לא יכולה לשבת איתה כל יום בכיתה כי יש לי גם תינוקת בבית. אני נותנת לה כל מה שאני יכולה. אתמול לדוגמא היא חזרה מבית הספר והלכה לישון. היא ישנה עד כמעט 6 וחצי בערב. אז מתחילה שגרה של מקלחות וארוחת ערב והשכבה לישון אז מתי אפשר לשבת איתה. בד"כ זה יוצא בימים קבועים בשעות קבועות אבל מה עושים אם בשעות האלה הילדה לא מוכנה גם בבית. הם נורא מבינים אותי ברווחה ונותנים לי עוד שעה עכשיו בשבוע עזרה שתבוא מישהי ותהיה איתה. אבל המישהי הזו לא תעבוד איתה על שיעורים ועבודות לבית הספר שאינה עושה אלא תשחק איתה. נכון שחשוב גם לשחק אבל אני מצטערת כשאתה עומד למבחן ברשויות חשוב לי יותר קידום הילדה בשיעורים ולא משחקים. הבית שלי מנוהל למופת. תמיד יש אוכל. ביגוד נקי והכל. ועדיין הם מעצבנים אותי ברווחה. ועכשיו הם מארגנים לנו פגישה (הם קוראים לזה ועדה) להחליט מה לעשות עם הילדה כמו שכתבתי כחרב מתהפכת מעל הראש שלי עומד הקטע של משפחה אומנת. לא רוצה. לא רוצה את הרווחה יותר. היום חמותי איתי במלחמה. גם לוועדה היא באה איתנו ונראה מה יהיה הלאה.

zivadina

New member
לאמא של דפנה שלום.

אולי הילדה במצב נפשי שיותר חשוב לה משחקים מאשר לימודים? עשיתם בדיקה פסיכולוגית? ילד לא יכול להתרכז בלמידה אם יש לו בעיות אחרות שמעסיקות אותו. (גם אנחנו כך, לא?) אל תחשבי מהכוון הלימודי. הוא פחות חשוב מהבריאות הנפשית של הילדה. אם היא לא רוצה ללכת לבית הספר, צריך לטפל קודם בזה. אולי בית הספר לא נעים לה? תנסי לבדוק אם הבעיה היא בילדה או בבית הספר. ואם צריך, אל תהססי להעביר לבית ספר שיהיה לה בו יותר נעים, אפילו אם תלמד פחות. יש מלא אנשים מוכשרים שלא היו מסוגלים ללמוד בילדותם והשלימו את הכל בבגרותם. חייבים לתת לילדה חויות נעימות מבית הספר, כדי שלא תישנא ללמוד בבגרותה. תבדקי את האוירה בכתה שלה ובבית הספר בהסתר, תוך שיחה עם הורים אחרים, ורק אחרי שתהיי בטוחה שהבעיה היא בבית הספר ולא בילדה, אז תציעי שינויים. צריך לפעול בזהירות כדי לא לקלקל את היחסים עם האנשים שאת נזקקת להם, במיוחד אם שאר הילדים שלך לומדים שם.

קיבלתי ועניתי מקוה שקיבלת את

התשובות שלי ואשמח להיות איתך גם בקשר טלפוני. אני מרגישה שאני ממש זקוקה לחברה אחת טובה בתוך הים השחור שלי.

thevil

New member
אני תמיד אומרת שהכי חשוב

שיצא ממנו בן-אדם. ללמוד אפשר גם בגיל 70 אבל את חוויות הילדות ואת כללי החיים לומדים וחווים בגיל צעיר

לאמא של דפנה ../images/Emo24.gif

בסד שלום אולי תבדקי עם הילדה אולי קשה לה בבית הספר , כי אם היא צריכה חנוך מיוחד אז חבל על הילדה לכי עם מה שמתאים לה ולא לכם כי אין בזה שום בושה לי יש 3 ילדים בחינוך מיוחד וגם אם את צריכה לה מורה צמודה שם את יכולה לדרוש זאת והם בדרך כלל נענים ,וגם הם יודעים מה דרישות שיש לילדה והם יכולים לעזור לה יותר מי כתה טיפולית שלא תמיד מתאימה לילדה, ובזה גם שרות רווחה רואים שאת מנסה לעזור לילדה ולא ניגדה או ניגד דעתם מניסיון של חברים שהיה אותא בעיה וכיום הילדה טוב לה ומאושרת , כי היא מצאה את הפינה שלה וגם הם ירדו ממנה , תביני אולי קשה לה והיא לא יכולה להסביר לך נסי תודה עליזה

למעלה