מה עושים

ShirShir

New member
היי ליאת../images/Emo70.gif

שכחתי לציין שירושלים היא לא אופציה מבחינתי, מצטערת. אני חושבת בעיקר על חיפה או ת"א ואם היה בב"ש אז גם. אני חוששת להסתמך על להתחיל מקצוע אחר ואז אולי לעבור. קצת ריסקי,לא? ובכלל, לא חבל על הזמן, ההשקעה והכסף?

ShirShir

New member
מה עושים../images/Emo35.gif

אני מקטרת בנוגע ללימודי תואר ראשון בריפוי בעיסוק ו/או קלינאות תקשורת. יש לי ממוצע בגרויות 95 ופסיכומטרי 600 ואני מאוווד רוצה ללמוד ולעסוק באחד מהתחומים הנ"ל. עם ממוצע 95 עליי להוציא יותר מ-720 בפסיכומטרי............. אני מאוד רוצה ללמוד את התחום ומאמינה שאוכל לשפר את הפסיכומטרי אבל לא ב- 120+ דק'..... זה ממש מוגזם. למה זה ככה? מה עושים??? תודה מראש למגיבים/ות.

YOLU

New member
נקודות למחשבה

ראשית, לא ברור מדברייך האם לשני החוגים דרוש ממוצע ציונים כה גבוה. עד כמה שזכור לי לריפוי בעיסוק הממוצע הדרוש הוא נמוך יותר. האם הדרישות זהות בכל האוניברסיטאות? בכל מקרה, ידוע לי כי ישנו חוג לקלינאות תקשורת במכללת הדסה בירושלים. אולי שם הדרישות הן יותר נמוכות מאשר באוניברסיטה. לאחרונה נפתח גם בחיפה חוג לאחר שנים רבות של "בלעדיות" לאוניברסיטת תל- אביב. חוצמזה, אולי כדאי לך לשקול להתחיל ללמוד בחוג אחר (עבודה סוציאלית, לדוגמא) ולנסות לעבור לאחר שנה. יתכן כי הנתונים שיילקחו בחשבון יהיו ציונייך בשנה זו (בהנחה שתשמרי על ממוצע ציונים גבוה) במקום או בנוסף לתעודת הבגרות והפסיכומטרי. שווה לברר את זה. לי ידוע על בנות שהתחילו בחוג אחר ולאחר שנה עברו לריפוי בעיסוק. מקווה שעזרתי קצת. בהצלחה!!! נ.ב. ריפוי בעיסוק וקלינאות תקשורת הם שני תחומים שונים, גם אם משיקים. אולי כדאי לך לברר קצת יותר על כל אחד מהם ואולי אף לבקר בקליניקות, על מנת לגבש החלטה מי משניהם את מעדיפה. זה עשוי לסייע לך להתקדם בהגשמת המטרה.

ShirShir

New member
תודה YOLU,

קודם כל, כמו שאמרתי לליאת מההודעה הקודמת: "אני חוששת להסתמך על להתחיל מקצוע אחר ואז אולי לעבור. קצת ריסקי,לא? ובכלל, לא חבל על הזמן, ההשקעה והכסף?" לגבי המקצועות: אכן הדרישות לקלינאות קצת יותר גבוהים מהריפוי בעיסוק, אבל לא בהרבה. מבחינתי זה לא כ"כ משנה כי שניהם רחוקים מהנתונים שיש לי, מסתבר. ובכל מקרה לשניהם דרישות הקבלה קצת מוגזמות ובהחלט גבוהות בכל המוסדות - בעצם בכל האוניברסיטאות כי אין את התחומים במוסדות לימוד אחרים. ביררתי והתעמקתי רבות בשני התחומים וגם ביקרתי במוסדות העוסקים בזה, נחשפתי לעניין. הייתי נעולה בעבר על ריפוי בעיסוק אבל נחשפתי מחדש לקלינאות תקשורת והוקסמתי. נטייתי המובהקת היא לקלינאות תקשורת. אז מה אתם אומרים?

YOLU

New member
אז ככה...

מממ... כל ענין נתוני הקבלה תלוי אך ורק בהיצע וביקוש. בשנים האחרונות הביקוש לחוגים הללו עלה ולכן גם הדרישות. הרי לימודי פילוסופיה הינם מהקשים שיש באוניברסיטה ובכל זאת נתוני הקבלה לחוג לפילוסופיה הינם מינימלים כיוון שאין נהירה ללימודים אלה. כך שאין מדובר ב"דרישות מוגזמות". בכל מקרה, מהנתונים שאת מתארת קצת קשה להתקדם הלאה. אני הייתי שוקל בכל זאת להתחיל בחוג אחר. האפשרות הנוספת היא לעשות שוב פסיכומטרי וזה לא פחות ריסקי ובודאי שהרבה, אבל הרבה יותר מבאס... לדעתי, אם תתחילי ללמוד בחוג שמקורב לתחום (סיעוד, עבודה סוציאלית- מקצועות פרה- רפואיים) זה יעלה את סיכוייך להתקבל למה שרצית וגם יחסוך לך אחר כך קורסים מסויימים בריפוי בעיסוק/ קלינאות תקשורת, כיוון שיש קורסי בסיס חופפים (מבוא לפסיכולוגיה וכד'). ומי יודע, אולי תגלי שייעודך בחיים הוא להיות פקידת סעד או מיילדת... לגבי השקעת הזמן והכסף- זה נכון אבל צריך לוותר על משהו כדי להתקדם הלאה. בנוסף, זה לא בזבוז כי תרכשי ידע שאולי ישמש אותך בהמשך וגם- חיים סטודנטיאלים הם לא כל- כך רעים ואפילו די חביבים.

ShirShir

New member
YOLU, מה אני אגיד לך......

חיזקת אותי מאוד!! באמת!! המווון תודה על הסבלנות והמענה המהיר! אתה צודק, מי יודע לאן יובילו החיים, אני אשתדל לזרום עם האילוצים... להיות אסרטיבית אבל לא להילחם בממסד האפור והמרובע
או בכל דבר אחר שאינו בר שינוי כ"כ (כמו דרישות הקבלה של האוניברסיטאות). אגב, מה למדת/לומד? והיכן? (אם אתה מרשה לי להתעניין בשאלה אישית משהו)

למעלה