מה עושים??

אלדד26

New member
חשבתי וחשבתי, ועלתה לי מחשבה.

אז אחרי שקראתי את כל השרשור, הרשי לי להיכנס כאן ולהביע גם את דעתי שלי. בגדול, אפשר לתאר את המצב שלך באופן מאוד פשוט. הכרת מישהו שעשה לך את זה בהרבה מאוד מובנים. אבל בגלל שלא היית מוכנה להתפשר (וזה טוב מאוד) על המובנים שהפריעו לך - לא יכולתם להיות ביחד. אבל תשימי לב לסיבות שבגללן את רוצה לחזור: 1. את רוצה להרגיש שאת מזיזה למישהו. 2. את חושבת שאי אפשר להשיג "נסיך". 3. את יודעת שזה מיצה את עצמו עד עפר. 4. את לא ממש בטוחה בכלל שאת רוצה אותו. ויכולתי להמשיך. הפואנטה פשוטה, אקווה. זה לא הוא. זו את. זה בכלל לא קשור אליו. הוא יכל להיות גם מישהו אחר - ואת עדיין היית מרגישה אותו דבר בדיוק. כי אם תשימי לב, כל הדברים נגמרים ומתחילים בך! אין פה אותו. המקומות היחידים בהם התייחסת באמת אליו בשרשור הזה היו המקומות בהם ציינת חסרונות/יתרונות בקשר ביניכם. אבל בעצם, בכל קשר יהיו חסרונות ויתרונות. נכון? עכשיו תראי, אני יכול לומר לך חד וחלק: אפשרי למצוא מישהו "שעונה על הדרישות שלך" ב-90 אחוז. אפשר גם יותר מ - 90 אחוז. אם הקטנת את רשימת המכולת שלך למינימום שעליו את לא מוכנה להתפשר, את חייבת למצוא מישהו שיהיה 100 אחוז, ולא אחוז אחד פחות, כי כל אחוז אחד פחות היום, זה סבל בעוד 20 שנה. כי אם את לא סופר סתגלנית, שיודעת להבליג ולאכול בשקט את מה שהיא לא סובלת - את פשוט תהיי אומללה, כשיום אחד החסרון שלו יתחיל לגדול בעינייך. שימי לב: אמרתי "אפשרי". זה לא קל. את יכולה לסרוק המון אופציות עד שבסוף פתאום תתעוררי ותמצאי את זה שבאמת יענה לך על כל הדרישות. אבל זה קיים. אני יודע את זה בוודאות מוחלטת. עכשיו תראי... כל השרשור הזה מלא בזעקות של "אני לא באמת יודעת". אני אומר, במצבים שיש בהם ספק לגבי הקשר, אז אין באמת ספק. לא צריך להיות קשר. פשוט ככה. אני מאמין - ויודע - שכשמגיע קשר נכון באמת, כשמגיע קשר שלא מבוסס על אשליות אלא על משהו אמיתי, נכון, רציונלי ורגשי ביחד - אז אין שום ספק. אין. פשוט אין. אז אל תתייאשי. תמשיכי לנסות חדשים. אל תתרפקי על העבר, כי כל מה שאת יכולה לקבל מהעבר זה אומללות; את חיה בהווה, ואת תחיי את העתיד, ולעבר אין לך סיכוי לחזור. חבל על הזמן שלך. ועוד משהו... דיברו פה כבר על "האקס(ית) המיתולוגי(ת)". אז אצלך זה מאוד בולט; אמרת שאת משווה אחרים אליו. את יודעת ואני יודע שזו לא הדרך. זה פשוט לא טוב לעשות את זה. אז למה בעצם? תחשבי על זה קצת. תשבי ותחשבי על זה ברצינות. כשאת אומרת שהרגש מנצח את ההגיון, יש לי דבר אחד לומר... את לא נתת להגיון את המקום הראוי לו. ויש לו מקום ראוי. יודעת מה? היום אני יודע שצריך לתת להגיון את כל המקום הראוי, כי מסתבר שכשמגיע משהו אמיתי - ההגיון מחייך אל הרגש, שניהם עושים סולחה, ואין שום דבר שמפריע לאף אחד מהם. אז תני להגיון שלך טיפה זמן. את אומרת שהרגש מנצח? זה בגלל שלא ישבת באמת וחשבת על ההגיון שבדבר. לא באמת התעמקת באותם חדשים. קודם את צריכה להוציא אותו מהראש - ואח"כ השאר יגיע. תחשבי על זה.

אקווה

New member
אלדדי...

אתה מרשה לי לקרוא לך ככה, נכון?
קראתי את הודעתך באופן מעמיק (כי אתה כבר יודע שאני די מחזיקה מהדעות שלך, כמו כולם... - מי זה קורא לי חנפנית, הא?? :) )ובאחת ההודעות שלי במהלך השרשור הבלתי-נגמר הזה (כן, כמו הקשר שלי "איתו"), גם אמרתי שאני יודעת שכל הקטע הזה מאוד אגואיסטי, משום שהוא מתעסק אך ורק במה שאני מרגישה ורוצה, או לפחות חושבת שאני רוצה. אבל זה אך טבעי כשרק אני כאן מביעה את הרגש שלי, כי בזביל זה אני עושה את זה - בשביל להתעסק בעצמי... ובכן - עם הרבה דברים שכתבת אני מסכימה. כמו למשל העניין שכל פשרה על דבר עקרוני עכשיו היא סבל בעוד 20 שנה (ולדעתי א]ילו הרבה פחות זמן). אבל - מה שלא נכון הוא, שלא נתתי להגיון את המשקל המתאים וכן נושא ההתעמקות בקשרים החדשים שהיו לי. אין ספק שבקשר בריא חייב להיות מקום חשוב מאוד להגיון, כי רק עם ההתאהבות לא קונים במכולת וגם לא מקימים זוגיות (עוד מישהו שונא את המילה הזאת כמוני?) יציבה בישראל. אבל - אולי הבעיה היא כן אצלי - אולי אני מצפה למשהו שאי אפשר לקבל? אולי הדרישות שלי גבוהות מדי יחסית למה שאני יכולה להציע? (למרות שפעם היה לי קשר טוב כזה, שהייתי מייחלת לו עכשיו, אבל הייתי צעירה וזו היתה אהבה ראשונה והכל היה שונה. ואגב - גם את הקשר הזה אני הייתי זו שסיימה, מה שמחזק את השאלה - אולי אני לא בסדר?). איך אפשר לדעת את זה בכלל? הוצאתי אותו מהראש עד לאחרונה. לא התעסקתי בקשר, ניסיתי לזרום עם מה שכן היה. ומה שהיה לא הצליח. לא רק בגללי, גם בגללם, אבל הרי זה לא באמת משנה. אולי אני צריכה קצת לבד בכלל, בלי מערכות יחסים, אבל אני יודעת שאני מאוד רוצה אחת כזו, ושתהיה טובה. זה כנראה לא יהיה איתו. או שאולי כן?... אני ממש מתנצלת שאני מלאה את הפורום בחיבוטי-חיבוטים שכאלה, אני פשוט באמת לא יודעת מה לעשות עם כל זה.. ואלדד - זה נשמע שאתה מאושר עכשיו...אז אני רק רוצה לאחל המון המון
ושתמשיך להיות כזה תומך... אקווה.

אלדד26

New member
אהממממ

קודם כל, תודה רבה
ולענייננו - בואי נבדוק, אוקיי? תארי את כל הדרישות שלך מבן זוגך. הגישה של "אולי אני דורשת יותר ממה שיש לי להציע" לא ממש מקובלת עליי, אלא אם הדרישות שלך מוגזמות בטירוף. אז בואי נשמע מה הדרישות שלך, ואני אספר לך אם אני אפילו מכיר אנשים כאלו. לגבי הקשר הראשון - בלי לדעת את הסיפור, לצאת מתוך נקודת הנחה שהבעיה היא בך זה פתרון קל מדי. שווה לבדוק באמת מה היה ואיך היה, והאם מישהי אחרת הייתה נוהגת כמוך או אחרת, ומה הייתה כנראה התוצאה של ההתנהגות השונה משלך. בכל אופן - שוב - אל תתעמקי בעבר כל כך הרבה... ואל תתנצלי, מטרת הפורום היא בדיוק ההתחבטויות האלו, ולמזלנו הטוב יש גם קצת מאלו בפורום שאני אחד האחראיים המרכזיים לזיבולו בשטויות שלא קשורות לכלום.

אקווה

New member
הדרישות שלי....

מסתכמות בדרישה כללית אחת - שיהיו קשובים אלי ולצרכים שלי. שיבינו אותי. לכאורה זה לא נשמע הרבה אמנם, אבל קודם כל - אני יודעת שלבחורים לפעמים נורא קשה להבין מה אנחנו צריכות,ואותי נראה לי שעל אחת כמה וכמה, משום שלפעמים אני בעצמי לא בדיוק יודעת מה אני רוצה ומה בדיוק חסר לי... אני צריכה שידעו להוציא אותי מאיזה בעסה רגעית במילה, בחיוך, במבט, לא יכנסו איתי ראש בראש ויגידו לי כמה זה לא בסדר להיות בבעסה... זו דוגמה ספציפית, קטנה, אבל היא אומרת כל כך הרבה בשבילי... זה נראה לך מוגזם?

אלדד26

New member
לא, בכלל לא

ואני מכיר מספיק גברים קשובים. לצערי הם הומואים או תפוסים, אבל זה לא רלוונטי
וברצינות, מן הסתם יש לך עוד דרישות, אבל את הדרישה המרכזית הזו את תמצאי בלי בעיות. למעשה, כמעט כל גבר שבאמת יאהב אותך יהיה קשוב אלייך ולצרכייך. ולגבי הדבר האחרון שאמרת - הדבר האינסטינקטיבי שאנשים אומרים כשמישהו מבואס הוא "למה אתה מבואס? אין לך שום סיבה להיות מבואס". וזו, כמובן, טעות, כי הוא חושב שיש לו את כל הסיבות בעולם להיות מבואס, הרי... הדרך הכי טובה היא להסיח את הדעת מהבאסה. לגרום לו לחשוב על הדברים הטובים שיש סביבו. ולגבי בן זוג... השיטה שלי היא תמיד חיוך, חיבוק וגילויי אהבה קטנים שרק יזכירו לה ש...
My tea´s gone cold I´m wondering why I got out of bed at all The morning rain clouds out my window And I can´t see at all And even if I could it´d all be grey But your picture on my wall It reminds me That it´s not so bad, it´s not so bad...​

אקווה, אם תרשי לי

יש הבדל בין לדעת את הדרך לבין ללכת בדרך. אקווה יודעת את הדרך, היא יודעת מה נכון לעשות. היא מתקשה ליישם.

yupy9

New member
בנות...בנות...

אני כ"כ מבינה על מה אתן מדברות וליבי איתכן... גם לי כמוכן היתה אהבה גדולה שנמשכה שלוש שנים- רק שאצלי הזוגיות כמעט שלא היתה מלווה במריבות- נהפוך הוא , באמת היה נפלא, הוא היה החבר הכי טוב איש מאוד ברמה, אך גם הוא היה מין גאון מטורף (ולא שלא ידעתי את זה לאורך כל הדרך אך העדפתי להתעלם...) ואז כשהבנתי שזה הולך ונעשה ממש רציני (הוא היציע שאני אעבור לגור איתו) בבת אחת זה היכה בי שזה הזמן לפנות את מקומו של הרגש (שכבודו במקומו מונח) ולעשות מעשה. וכן, קמתי ועזבתי. שלוש שנים אח"כ, עדיין מחפשת, ממשיכה להכיר, לצאת לבליינד-דייטים (ותוך כדי לא "מתפרפרת", או מתפתה- אם זה לא זה- חותכת אחרי פגישה אחת...) ואני לא צריכה להסביר איך היתה הרגשתי- שמשהו כבר ממש לא בסדר איתי, שכ"כ הרבה זמן לא היה לי אף אחד, שאף אחד לא מספיק טוב בשבילי... (וכמובן פה ושם מחשבות על האקס ועל מה שיכול היה להיות- ואולי הוא השתנה ואולי היום זה יכול היה להיות אחרת...?) ואז ביום בהיר אחד, בלי כל התראה מראש, היכרתי את מי שעמלתי לעצב את דמותו בראשי במשך כשלוש שנים- בידיעה ברורה שאין סיכוי שאחד כזה קיים שלא לדבר על כך שיופיע בחיי... אבל כן, הלא יאמן קרה, ואחרי היכרות קצרה יחסית אני כבר יכולה לומר שפתאום זה מחדד לי כ"כ הרבה נקודות לגבי הזוגיות הקודמת- כמה *חשבתי* שמה שהיה לי עם אותו אקס היה קרוב לשלמות- וכמה שלא ידעתי כמה היתי רחוקה מן האמת... ונכון לרגע זה אני הכי מאושרת שאני יכולה להיות. אז בנות, התעודדו! אין דבר יותר רע מלהיות קטן-אמונה! אז שיהיה ב-ה-צ-ל-ח-ה! ותמיד תסתכלו *רק* קדימה

כזה כאילו

קראתי את המצוקה שלך, את הנקודות זכות והחובה ועושה רושם שהמסכן לא יודע מה את רוצה ממנו. אם הוא חסכן לכי את לעבוד, הרוויחי את דמי הכיס שלך. אז רומנטיקן הוא לא, אני משערת שידעת כמעט מהתחלה וזה מה יש אבל מה זה לעומת אותו ראש, אותם תחומי עניין והגדול מכולם שבגדול בכלל צריך להוציא אותך מהבעסה זה הצחוקים המשותפים ואת זה הוא יודע לעשות בגדול. אז...חליק אקווה אם את אוהבת אותו אל תפילי עליו אפשרויות שאת יכולה להעניק לעצמך כמו יום פינוק, חסרות דרכים שאנחנו הנשים יודעות? ו...תחשבי שכל מערכת יחסים אחרי תקופה ארוכה מאבדת קצת מהריגושים והרומנטיקה, צאי מהשיעמום והעסיקי את עצמך וקבלי ת´איש שלך כפי שהוא. מחזיקה לך אצבעות, כוומן לוומן.

אלדד26

New member
רק הערה קטנה -

"קצת חסכן", לדעתי, מתייחס ל"קמצן", כמו ש"לא מאוד רזה" מתייחס ל"פרה עצומת מימדים", או "לא ממש גבוה" מתייחס ל"גמד שבקושי אפשר לראות כשפותחים את הדלת" (כמוני
). זה פשוט לא נעים לומר על האדם שאוהבים שהוא קמצן. מה זה חסכן? גם אני חוסך כסף כל חודש. כשטורחים לציין את זה כמגרעה... תביני לבד

virtual angel

New member
../images/Emo99.gif../images/Emo7.gif מבינה ומחבקת ../images/Emo24.gif

בתור אחת שנתנה לגבר חלומותיה ללכת כי לא הלך, אני לא ממש יודעת מה לומר לך.. אבל אם יש לו מישהי אחרת כבר, אני חושבת שהתשובה ברורה. הוא כבר המשיך הלאה, ואני מקווה שתמצאי לך
אחר שיהפוך לנסיך האמיתי.

למעלה