מה עושים ש

מה עושים ש

כבר אין כח להתמודד עם החיים והכל נראה שחור ולא ניתן לשינוי? פיתאום בימים האחרונים הבנתי למה אנשים שמתאבדים, אני פשוט מבינה אותם. למה לחיות ולסבול?!עדיף להעלם..

Bakbook1

New member
שלום לך.

במצבים דכאוניים כשלך, אנשים נוטים להסתכל על חצי-הכוס הריקה ולראות את כל העולם בגוונים אפרוריים. במצב כזה, לא תמיד חושבים בצורה רציונאלית והגיונית. נראה כאילו הכל בלתי אפשרי וחסר טעם וכך ישאר... למזלך, מדובר בטעות מחשבתית. בהרבה מן המקרים, בהחלט יש מה לעשות ואפשר לבצע שינוי חזק בחיים. השינוי המיוחל הזה, תלוי בעיקר בך ובכח רצון שלך. אם את לא מצליחה לבד, את יכולה לפסיכולוג או כל גורם מקצועי אחר שיוכל לעזור לך. אני אומר לך את כל זה מנסיון. גם אני חשבתי שאבוד, גם אני חשבתי שהכל שחור וחסר טעם ובל שינוי. עכשיו, אני יכול להגיד לך בבירור שטעיתי.
יש מקרים, שאין מה לעשות. אבל בהרבה מקרים, וגם בכאלה הקשים ביותר אפשר לעשות הרבה.

היי, תודה על התגובה..

חח גם אני דיברתי כמוך לפני כמה ימים...אבל שזה קורה לך ופוגע בך אתה רחוק מלדבר ככה. כלפי חוץ נראה שלא חסר לי כלום בחיים. אבל תכלס קשה לי ויותר מיזה אני מרגישה מבפנים מתההה,אכולה,נשרפתתת אגב,בחיים לא הייתי אצל פסיכולוג וגם לא אהיה. יותר מלחפור לך הם לא עושים כלום..לא מאמינה בהם! אם זה לא היה פורום הייתי מפרטת לך יותר והיית מבין למה אני מדברת ככה

ozhaous

New member
שלום שלום ושוב שלום

נעים מאוד אני עוז אני רק יכל להגיד לך שאם את הולכת לפסיכולוג ואת מרגישה שהוא לא עוזר לך!! יש פסיכיאטר שהוא מבין יותר מפסיכולוג ואז אפשר גם לשלב טיפול תרופתי וטיפול פסיכולוגי ועוד דבר עצם זה שאת הולכת לפסיכולוג פתרת 70 אחוז מן הבעיה שיהיה המון בהצלחה ואל תשכחי אין רחמים יש תוצאות
תגיבי בבקשה אני רוצה לשמוע מה הדעה שלך בעניין!!

היי עוז../images/Emo70.gif

דעתי היא שגם פסיכאטר לא יעזור.. זה לא בשבילי וכנ״ל תרופות וכדורים למינהם הדבר היחיד שאפשר לעשות זה לחכות שהתקופה המגעילה הזו תעבור ומשו ישתנה ..

יש עוד דברים שניתן לעשות בטיפול מלבד לחפור

וגם יש עוד דברים שניתן לעשות עם העבר מלבד לנבור בו. מצרפת לך קישור לטור שכתבתי על דברים שניתן לעשות עם העבר חוץ מלחפור.

גרא.

New member
לידת צ'אט,תחושת האין אונים,וחוסר היכול

להתמודד עם החיים,כשהכל נראה שחור,ללא מוצא.חוזרת ופוקדת אנשים לא מעטים במעגלי החיים שלהם. זו אינה עילה או סבה להתאבד,שכן התאבדות אינה פתרון לשום דבר,והיא לא רוורסבילית.אלא פנייה ברגעי מצוקה כאלה לדמויות טיפוליות שאפשר לשתף אותן,להייעץ,לקבל תמיכה ,אמפטיה,חום והכוונה מה לעשות. אי אפשר לפסול טוטאלית את אנשי בריאות הנפש ,אלא העוסקים בכך.ומי שעושה כך,מושפע בדרך כלל מדעות קדומות,וסטריוטיפים שליליים,שאין להם במציאות.לא אומר לך את הקלישאה "החיים יפים",וחבל לבזבז אותם, אלא ,עזבי את ההתנגדויות הלא הגיוניות שלך לפסיכולוגים/פסיכיאטרים,נסי לפנות,לשוחח,לשתף,יתכן מאד שתרגישי עד מהרה חזקה יותר להתמודד עם קשיי המציאות,ותמונת חייך תשתנה.

היי גרא, תודה על התגובה!

אנילא חושבת שכל איש מקצוע כלשהו יכול לשנות מצב קיים, הוא אולי יכול לדבר על זה לתת לבנא לפרוק תבעיות שלו(אני לא צריכה את זה) לא יותר מיזה... זו המציאות וצריך להתמודד איתה ולעבור סבל בדרך כי אין מה לעשות.. אני יתן לך דוגמא, בנא שנולד למשפחה שמורכבת מאנשים אממ איך נאמר את זה, קצת(הרבה) בהמתיים/אנוכיים אין לו מה לעשות אלא רק לבלוע את זה . זה מה יש!

קשה מאד לשנות בני משפחה, אבל בהחלט אפשר

להשפיע על אחד או יותר מהתחומים הבאים: א. עד כמה אנחנו בקשר עם המשפחה ומה טיב הקשר ב. עד כמה בני המשפחה משפיעים עלינו ג. מידת התלות בבני המשפחה ד. איזה מקום המשפחה אליה נולדנו תופסת בחיינו ה. כמה כלים יש לנו להתמודד עם בני משפחה ה. חיזוק תחומים אחרים בחיים שיכולים להוות נחמה/פיצוי/תמיכה/איזון. את התורה כולה אפשר לתמצת בעיני ללשנות את מה שאפשר לשנות, להשלים עם מה שאי אפשר לשנות ולדעת להבחין בין השניים. טיפול יכול לסייע בכל אחד מהחלקים.

למעלה