מה עושים עם ריגרסיה???

מה עושים עם ריגרסיה???

בני בן התשע נוטל סטרטרה מזה מס' חודשים, עד כה התרופה שינתה את חיינו לבלי הכר, מילד פעיל, אקטיבי, ואימפולסיבי הוא הפך לרגוע, מרוכז, נעים ושקט. ממש ההפך ממה שהכרנו עד כה, את השינוי לטובה הרגשנו גם בבית ובעיקר בבית הספר, שם הבעיות היו הכי קשות בשנה שעברה. לאחרונה חלה ריגרסיה בבית הספר ולמרות נטילת הכדור הוא "חזר" להתפרצויות ולדפוסי ההתנהגות שאיפיינו אותו בשנה שעברה, ושוב בית הספר חזר ל"ככב" בחיינו באופן פעיל יתר על המידה..... ברצווני לציין שההתרדרות היא רק בבית הספר ולא כוללת את הבית. מה עושים????????

מניסיון שלנו עם סטרטרה יש לעדכן

מינון לפי שינויי משקל,לא להתייאש גם לנו היו ירידות והשיפור הוא הדרגתית(כשבועיים) אבל מסתדר.. שבת שלום.

irist2

New member
סטרטרה??

שלום האם אפשר בבקשה לכתוב את שם התרופה באנגלית? תןדה

zivadina

New member
רגרסיה

צריך לבדוק אם קרה משהו בבית הספר, כמו בעיות חברתיות, בריונות, מורה חדש, ועוד. רק בסוף הייתי בודקת אם הוא עלה במשקל, דבר שמצריך את הגדלת המינון. העברתי את שאלתך לשרשור לד"ר אדר.

תודה על המענה המהיר,

אכן הוא התחיל את הטיפול עם מינון נמוך יותר ממה שהוא נזקק לו אבל מזה חודשיים הוא נוטל את המינון המתאים למשקל גופו, כך שאני מניחה שלא מדובר במינון. לגבי התנהגות בבית הספר, עד כמה שידוע לנו לא חל כל שינוי. בתחילת השנה עד אחרי סוכות הוא התנהג למופת ואפילו עודכנו ע"י הבית ספר שהוא מדהים. בשבועיים האחרונים חלה ירידה ולא ממש ברור לנו מדוע, כל שאלה שאנו מפנים אליו אנו נענים בתשובה "לא יודע", "אין לי מושג למה זה קרה" וכו'... מדובר באותם מורים כולל המחנכת שלימדו אותו בשנה שעברה, יש לציין שמדובר בתלמיד מצטיין ועדיין רמת הלימודים שלו לא השתנתה, גם חברתית הוא מאוד מקובל. אבל נמאס לנו מהטלפונים היומיומיים מבית הספר שאני חייבת לציין עושה את המקסימום בשיתוף הפעולה בינינו.

zivadina

New member
שינוי בהתנהגות

כמובן שזה לא אחראי לאבחן דרך האינטרנט, אבל היות שאינני אשת מקצוע, אני יכולה להתעלם מהכללים. קודם כל, מי קבע מהו המינון המתאים למשקלו? אגלה לך סוד: אין דבר כזה! יש טווח מינונים שמתאים למשקל מסוים, אבל צריך לנסות אותו על הילד כדי לדעת מה מתאים לו, היות שכל גוף מגיב אחרת. שנית, ייתכן שהחידוש של תחילת שנת הלימודים עבר, הוא נכנס לשיגרה, ואז מתחילה הירידה. שלישית, כנראה שהוא ילד מאוד אינטליגנטי, ולכן אין לו ירידה בלימודים, למרות הירידה בהתנהגות. אני הייתי מציעה לבקש מן הרופא המטפל לשחק קצת במינון, רצוי בעזרת ריטלין רגיל, כדי לראות מה עוזר, ואחר כך לתרגם לריטלין ארוך טווח. לסיום, כדאי מאוד שתעקבי אחרי תשובתו של ד"ר אדר לשאלתך בשרשור.

אנחנו מטופלים במכון אורלנסקי,

הפסיכיאטרית קבעה את המינון, בתחילה היתה הטבה משמעותית, אבל לאחרונה חלה ריגרסיה, איני שוללת את החזרה לשיגרה ומאחר ומדובר בילד מחונן הזקוק לגרויים רבים, הוא משתעמם ומציק לסובבים אותו, יחד עם זאת הוא חייב להבין שיש גבולות, כפי שבבית הוא מתנהג כמו מלאך אני רוצה ללמד אותו שיש כללים בכל מקום אליו יגיע, לצערי, הוא אינו רואה בבית הספר מסגרת, ומכאן תסכולי, איך מלמדים אותו להתאפק בבית הספר, הוא אינו מיישם את כל הכילים שנתנו לו על מנת לא להגיע למצב של "שברו את הכילים" כמו קריאת ספר, או פתירת תשבצים או יציאה להתאוורוות, אני חייבת לציין שבית הספר עושה את הכל על מנת להיטיב, ומאוד תומך בנו. אסור לנו לעשות ניסויים בריטלין כי הוא הגיב גרוע מאוד לריטלין בזמן שהוא לקח אותו ולכן עברנו לסטרטרה, ושוב תודה על ההתייחסות.

merav250

New member
גם לנו זה קרה

בני בן ה- 7 כבר שנה ו- 4 חודשים על סטרטרה וראינו את התופעות שאת מדברת עליהן כבר מספר פעמים. פעם אחת זה אכן היה קשור למשקל - הילד עלה 3 ק"ג - הוא פשוט החל לאכול לאחר שנת צום עם ריטלין וקונצרטה. צריך לדעת לאזו סטרטרה לפי משקל גוף וזה לא קל - חובה להתייעץ עם רופא. אנו הגענו למצב שלתת לו כדור פעמיים ביום ישפיע בצורה טובה יותר מאשר פעם ביום. היום הוא מקבל מינון של 28 מ"ג מחולק לשני כדורים של 14 מ"ג. מקבל ב- 7 בבוקר וב- 15:30 אחה"צ. שוקל 23 ק"ג. ומי עושה את החלוקה למינונים - שור טבצ'ניק מתל-אביב. יש שם בחורה מקסימה בשם אינה במעבדה. עולה 60 ש"ח להכנה ושווה כל שקל. מאז שעברנו לחלוקה הזו - 6 חודשים - הדברים נראים אחרת לחלוטים ולטובה. שאלתי את הפסיכיאטר שלנו האם לגוף יש טולרנס לתרופה - אין מחקרים על כך, אבל מהיכרותו עם תרופות שונות - הוא חושב שיש משהו בדבר. אם תרצי מידע נוסף, תשלחי במפורום או דרך המסר. מרב

ואוווו, תודה על הדברים,

אכן, הפסיכיאטרית שלנו העלתה לו את המינון, וכפי שכתבתי היתה הטבה, אני מניחה שלא נעמוד בחלוקה לשני כדורים בגלל המחיר, זה פשוט יהיה כפול, וכן, שור טבצ'ניק עושים עבודת קודש בעניין המינונים. לא ממש הצלחתי להבין כמה זה עולה לכם, אל תשכחי שאתם מקבלים מינון נמוך משלנו ולכן זה זול יותר. לצערי גם ביתי תאלץ להתחיל בקרוב ליטול סטרטרה ומכאן יוצא שבערך אלפיים ש"ח ילכו לכדורים. אני חייבת לציין ששניהם לא יכולים לקחת רטלין על כל צורותיו.

פריז21

New member
../images/Emo184.gifהמלצה על פסיכיאטר

אני רוצה לבחון אפשרות לתת לבן של סטרטרה. הוא כרגע במעקב במרפאה במכבי אבל אין להם נסיון עם התרופה. למי כדאי ללכת? במידה ולא נהוג להמליץ בפורום אשמח אם תוכלו להמליץ לי במסרים תודה!

zivadina

New member
אמהות הסטרטרה-את עזרתכן, בבקשה

לשאלתה של פריז21. אגב, אם הילד צעיר וללא בעיות התנהגות חמורות, אפשר נוירולוג.

פריז21

New member
הילד עם בעיות התנהגות קלות

לא אלים אבל עם נטיה להסתבך בגלל קושי בקריאה של קודים חברתיים וקושי בויסות רגשי (מתלהב/מתעצבן בצורה מוגזמת). הוא בן 7. עוד בעיה היא - לקות למידה שיש לו (מקשה ברכישת הקריאה). אני יודעת שאין הרבה רופאים שצברו נסיון עם התרופה אבל מאוד חשובה לי הנגישות- כלומר, שאפשר יהיה לשאול שאלות ולא להסתמך על תור של פעם ב... (לא אכפת לי ללכת לרופא באופן פרטי). האם נירולוג יכול גם לרשום תרופות? חשבתי שרק פסיכיאטר
מאוד חשוב לי לקבל עצות

zivadina

New member
למה את רוצה לעבור לסטרטרה?

זאת תרופה מאוד יקרה שמחייבת נטילה רצופה כל יום ללא הפסקה, ואת ההשפעה רואים רק אחרי כ-3 שבועות. בדרך כלל מפנים לסטרטרה ילדים שלא מגיבים טוב לתכשירי הרטלין השונים. בשונה מהסטרטרה, בריטלין אפשר לשחק במינונים ולא חייבים לתת כל יום. אני מציעה לך לפנות לפתרון הזה רק לאחר שמיצית אל כל האפשרויות עם ריטלין לסוגיו.

למה דווקא סטרטה???

תרופה מאוד מאוד יקרה, אם ראית את ההתכתבות שלי קודם לכן ראית שמדובר בכאלף ש"ח בחודש, אנחנו הגענו לסטרטרה רק לאחר שריטלין אצל בנינו גרם לתגובות קשות מאוד ולא היתה ברירה אלא להחליף. זו לא היתה העדיפות הראשונה שלנו, לגבי מקומות אבחון יש מכונים פרטיים ושל הקופות החולים השונות בהם ניתן לאבחן, כמו כן, פנייה לנוירולוג גם יכולה לעזור.

קצת על סטרטה מנסיון אישי,

זוהי תרופה חדשה בשוק, נמצאת בשימוש בעולם רק כ- שלוש שנים בלבד. אני לא הייתי ממהרת להתחיל את השימוש בה, ולו בגלל שהיא עדיין נמצאת בשלבי מחקר, לי אישית אין ממש מושג איך זה ישפיע על ילדיי בעתיד הרחוק, כגון, גיל ההתבגרות, מערכת הגדילה וכו.... ואני לא יכולה להגיד שאיני מוטרדת מכך. אבל יחד עם זאת אין מילים בפי לתאר את השינוי המבורך שחל בבני עם התחלת נטילת תרופה זו, אמנם לא רואים את השיפור מיידית, אלא רק כחודש עד שישיה שבועות לאחר התחלת השימוש בתרופה, אבל עבור בנינו זו היתה ממש הצלה. הוא הפך למרוכז יותר, רגוע יותר, פחות מתוסכל ולכן פחות התפרצויות של כעס ואגרסיות. מקווה שעזרתי, בהצלחה.

פריז21

New member
למה סטרטרה...

הבן שלי לא מגיב טוב לריטלין ולנגזרותיו (טיקים, ריבאונדים קשים מאוד) כרגע הוא מטופל באדרל. אני לא מרגישה שהוא ממצה את היכולות שלו וזה גורם גם לבעיות. בכיתה הוא עדיין חולמני ואיטי. הוא לא יוצא לשחק עם הילדים החוצה למרות שמטבעו הוא מאוד אוהב פעילות גופנית. אחה"צ, כשהוא מקבל אדרל, יש ריבאונד קשה (אם כי קליל בהשוואה לריטלין). לא פעם קרה שהוא נתקף בזעם/בכי/השתוללות . זה קורה גם בבית של חברים (שגם כך אין מי יודע מה הרבה) . אם אני לא נותנת לו אדרל אחה"צ הוא לא מסוגל בכלל להתרכז בשיעורים. חשבתי שאולי תרופה שלא ממריצה תתן מענה טוב יותר לצרכים שלו. אני באמת פוחדת מהקטע שזו תרופה חדשה. אבל גם האדרל קיים רק 6 שנים וזה לא הרבה. באחת התגובות שלו לשרשור בשבת, התייחס ד"ר אדר ללקות למידה ולתרופות. האם יש תרופה שיותר תתאים לילדים שנוסף על האבחון של ADHD יש להם לקות למידה? אשמח אם השאלה שלי תופנה לרופא. ושוב, אשמח מאוד לשמוע על רופאים שיש להם נסיון עם סטרטרה. הבן שלי לא צריך אבחון אלא בחינת החלפת התרופה ומעקב. תודה!

נראה לי שענית בעצמך,

לא ברור כמה זמן הוא מטופל בריטלין, ובאדרל, אבל אני יכולה להגיד לך מנסיון אישי שריטלין עבור בנינו היה נוראי, ממש גרם לו ולנו לטראומה, יקירתי רק את יודעת בפנים מה טוב לבנך באמת, רופאים יגידו וימליצו, אבל אם את חשה שהריטלין לא ממש עוזר ואולי אף גורם לנזק יש מקום לשקול החלפת תרופה, רק רופא פסיכיאטר אני מניחה יכול לקבל החלטה כזו ואני הייתי ממהרת להתייעץ. לאור התיאורים שאת מתארת, אין ספק שהוא במצוקה.... גם בני תחת ריטלין היה אימפולסיבי ואנרגטי יותר אפילו ממה שהיה קודם לכן, התרופה מאוד המריצה אותו ולא עזר החלפת המינון. זה הפך ממש להטרדה מצידו את כל הסובבים אותו, מה גם שהוא לא ממש הבין מה קורה לו ולמה הוא "מתחרפן". אם הפסקת הריטלין הוא נרגע מעט והשיפור המשמעותי בחייו היה עם התחלת השימוש בסטרטרה.

למעלה