מה עושים עם מרתף?

מה עושים עם מרתף?

שלום אביבה! אני גרה בבית הורי, כשחדרי נמצא במרתף. יש בו חלון שמשקיף ל"חצר אנגלית", נמוכה מהאדמה, כך שברוב הזמן החדר חשוך למדי. מאחר ויש תחושה "כבדה" בחדר, של אנרגיות נמוכות,החלטתי לעשות רידקורציה כללית בחדר, בתקווה שעיצוב נכון יפתור את הבעיה. מעבר לקניית רהיטים חדשים, צביעת החדר וכו', אני שוקלת להוריד שני קירות גבס, כפי שניתן לראות בתרשים המצורף להודעה. האם תוכלו להדריך אותי בעיצוב החדר? האם השינוי אותו אני רוצה לעשות מומלץ? מהם הצבעים המומלצים? מקווה שכיסיתי את כל הפרטים הנחוצים... תודה מראש, בטרפליי.

בוקר טוב בטרפליי

במקומות שנמצאים באדמה, תמיד תהיה תחושה כבדה... כדי להחליש את האדמה כדאי להתמש באלמנט העץ כלומר צבע ירוק (בהיר בהרי פסטלי), גוונים הבירים בכלל, ודברים שעומדים במאונך. שימוש בתאורה טובה ונכונה גם כן ישפר. אני מבינה שהצורך בשיפוץ שאת רוצה לעשות נובע מהתחושה שיש במקום. אם זה אכן כך, פתיחת הקיר לא תשנה אותה. חשיבה זו, שנפוצה בארץ, שפתיחת קירות ויצירת מרחב "מעורב" של מטבח סלון נניח, נותנת יותר אוויר, אינה נכונה. הקיר שאת רוצה להוסיף בסיום המדרגות הוא מחשבה נכונה אולם יש לחשוב טוב היכן לשים אותו. ממש בקצה המדרגות יצור חסימה. כדאי גם לחשוב על כל המדרגות שמובילות למקום הזה... יש להן משמעות גדולה. במקום כזה,יש לעשות פנג שוי בצורה מאוד עדינה וזהירה. מכאן לא אוכל להמליץ על העיצוב ממש יום נעים

תודה על התשובה המהירה ועוד שאלה..

אמרת שכדאי לחשוב על כל המדרגות המובילות למקום... למה הכוונה? מה עלי לעשות איתן?

זה תלוי...

מה האורך הרוחב העומק מה המרחק מהמדרגות ועד לדלת ועוד... למה הן מתחברות למעלה ועוד... כדאי לחשוב על איך "מרימים" את הירידה. אין יוצרים אוירה קלילה למרות שיורדים לתוך האדמה. אלה כיווני מחשבה שכשתבחרי מה לעשות, הם אמורים להנחות אותך.

למעלה