מה עושים עם לקוח?

S h a y 9 9 9

New member
מה עושים עם לקוח?

שנתתם לו את הנשמה , שפירפרתם בשבילו במחלקות אחרות רק כדי לפתור לו את הבעייה והוא עדיין לא מרוצה ועדיין נותן לך הרגשה שאתה לא מספיק בסדר... בכלל שווה להשקיע ככה?

אני הייתי מעבירה אותו הלאה

למישהו יותר בכיר ממני. יש לקוחות שלא כל אחד כשיר להתמודד איתם, וצריך מישהו עם נסיון של שנים וסמכות (שמרשימה בדרך כלל לקוחות) כדי לפתור את הבעיה.

שמש50

New member
לקוח צחוף

אני היתי זורק אותו מכל המדרגות, ואז הוא היה חוזר עם ראש מורכן, כי זו דרכו של האדם

לשמחתנו הרבה

לא מקובל לעשות דברים כאלו ללקוחות, מה גם שזה לא מועיל לעסקים.

KFIRB

New member
זה מתסכל...אך יש אמת מאחורי זה....

לפעמים באמת מדובר בסתם פלצן כמה זה באחוזים ? אולי 3-5% אם לא פחות מזה...לרוב אם זה קורה... זה קורה בגלל ש... פשוט הלקוח לא אמין שזה קורה לו.. שיש מישהו שסגר עימו מעגל!!! זה קשה להאמין שלאחר שהוא המתין הרבה זמן בתור.. ולאחר ששוחח עם המון נציגים בוריים הוא הגיע אלייך וטיפלת בו... הייתי מנסה לתת לו את התמיכה האמפטית והשירותית שהוא זקוק לה!!! הייתי מנסה לדחות את הטיפול לאחר סיום הטיפול וביצוע שיחת משוב. ואולי עם כל המאמץ... לא הבנת את הצורך האמיתי שלו בדר"כ הצורך הסמוי שבגללו הוא פנה.... בדר"כ כשאנשים הולכים לרופא הם מספרים את הבעיות הקלות ובמידה וטופלו היטב ממשיכים עם הבעיות האמיתיות באמת (תמסונת היד על הדלת...) בגלל זה כדאי לבצע מברר טוב (לא שאני תמיד מצליח) ולבדוק צרכים נוספים בסיום השיחה.... וכן אם לאחר כל זה הוא רוצה טיפול בכיר כנראה שיש סיבה לכך שהוא לא רוצה לשתף אותך בזה...והאמת זוהי זכותו!!!(דבר שהיה קשה לי לקבלו אך היום אני מבין ומקבלו!!)

nbw1

New member
אני לא מסכים איתך

וזה בלשון המעטה. ברוב, אם לא בכל החברות למנהל אין שום סמכות שלנציג אין, ולקוח מבקש את המנהל כי הוא חושב ברוב בורותו ועליבותו שהמנהל יתן לו את הבלתי אפשרי. זה פשוט - כאשר לקוח מבקש דבר מסוים - ישנן שתי תשובות אפשריות: כן ולא. הלקוח הישראלי הממוצע (ישראלסקי פרימיטיבסקי) מוכן לקבל רק "כן", ו"לא" זה בלתי מתקבל על הדעת, ולכן הוא מבקש את המנהל (ולא בגלל שיש לו צורך נוסף, או שהוא לא מרגיש בנוח עם הנציג) כי הוא משוכנע שאם הוא יעשה שרירים בטלפון יקרו אחד משני דברים: א. הנציג יבהל ויתן לו מה שהוא רוצה. (וזה קורה במקומות מסוימים ובעיקר אצל נציגים חדשים) ב. המנהל ידבר איתו וייתן לו מה שהוא רוצה. (וזה לצערנו קורה במספר מקומות כמו במקום העבודה הקודם שלי - שלפעמים המנהל היה נותן מה שנציג לא נתן וזה פסול מאוד) לשמחתי, במקום העבודה שלי כרגע שיחת מנהל הינה פשוט שיחת הבהרה עם הלקוח לגבי נהלים - ואם הלקוח עדיין זקוק למשהו מהמוקד - הוא יוחזר לנציג.

KFIRB

New member
סיפוור יפה שקורה כמעט בכל מקום....

כשאתה נכנס לחנות ואף אחד לא מתייחס אליך או כאשר אתה מקבל שירות לקוי ממוסד מסויים(נניח קופת חולים) האם לא תרצה להלין טענותיך בפני אחראי, שיוכל להפעיל סמכויות וטפל בפנייתך על הצד הטוב ביותר.??? גם בקופת החולים , לפקידה יש את אותן סמכויות שיש למנהלת האדמסטרטיבית אך היא לרוב תחשוש מסיבות כאלו ואחרות להשתמש בהן!!! כשאבא שלי נדרש לקבל אישור למרשם מיוחד ממנהלת המרפאה , הוא פנה לשירות המזכירות הרפואית שיפנו בשמו למנהלת המרפאה שאינה מכירה אותו, הפקידה אמרה אוטומטית "תבוא מחר". ואנחנו מדברים על תרופה כרונית שנתנה לו ע"פ המלצת רןפא מומחה לאחר ביצוע ניתוח...למה? כי הרופאה לא נמצאת ג\כרגע ותהיה רק מחר.... והיא כמו נציג השירות קיוותה לסיים את "הטיפול"ולעבור ללקוח הבא... טאבא שלי כמו הלקוחות "המעצבנים," "הבוריים " "עלובים" כפי שתארת אותם , ביקש מאותה פקידה שתמשיך לטפלו והיא כ"נציגת הארגון" הסבירה שוב ושוב כי אין ביכולתה לסייע לו... כשהסביר לה בתקיפות אך באדיבות שהוא לא זז מדלפק השירות עד שהיא לא מאשרת לו את המרשם (אתה כנציג חסר אמפטיה היית קורא לו "לקוח נודניק," "לקוח אדיוט")וביקש שתבדוק מול אחד הרופאים האחרים... היא בדקה והרופא סירב....היא פשוט פנתה למנהלת האדרמסטרטיבית של המרפאה, והאחרונה יצרה קשר עם "ראש הממשלה"-הרופאה המנהלת את המרפאה והיא אשרה טלפונית את המרשם... אז כן, כאן אומנם מדובר בעניין רפואי אך אנחנו מתעסקים ביום יום עם בעיות ופניות לא פחות חשובות בנושאים כספיים , נושאים שירותים ותחזוקת מוצרים... לקוח בד"כ מבקש מנהל כי היה מאוכזב מהשירות שקיבל לפניך... תחשוב על זה... זה יעזור לך להבין את המצוקה והקושי של לקוחות המבקשים מנהל...אין מדובר בלקוחות הדורשים מה שלא ניתן לתת (יש כאלו ואכן לא זכאים למנהל) אך במקרה של שרשור זה נכתב על לקוח שנעשו עבורו כל המאמצים אך משהו בשרשרת השירות היה תקול והוא לא סומך על אף אחד פרט ל"מנהל"...נכון שברוב המקומות יבצע את השיחה הזאת נציג בכיר, שבמקרה יש לו את כל הסמכויות והאפשרויות לברר שבדר"כ אין לנציגים...

nbw1

New member
האמת שלא

זה יעזור לי להבין ש: א. הנציגה הראשונית הייתה גרועה מאוד, ולא ידעה כיצד לתת שירות טוב, וזה רע מאוד במיוחד שמדובר בנושאים רפואיים. ב. המוסד הנ"ל הינו בעל חלוקת סמכויות לקויה, שלא מאפשר לנציגה לתת את השירות כראוי, שהרי אם המנהלת נתנה בסופו של דבר את השירות הדבר מציג את הנציגה באור רע מאוד. שיחת מנהל צריכה להיות כלי "משמעתי", ולא דרך לקבל שירות שנציג רגיל לא מסוגל לתת - חבל שזה לא מתקיים ככה בכל המקומות. ואגב, אשמח אם לא תכנה אותי בכינוי גנאי, הייתי מעדיף לשמור כל שרשור כאן ברמה המקצועית ולא האישית, אם אתה רוצה להתנצח עם מישהו, אני מציע שתמצא לך איזה ריב בפאב השכונתי או בחוף הים.

KFIRB

New member
חלילה וחס להתנצח

אני ראשית מתנצלאם נפעת או ראית בכך התנצחות... פשוט מרגיזה אותי הגישה האטומה (ולא רק אליך אישית..) שלא רואה את הלקוח כאדם מהצד השני.... בוא ניקח את הדוגמא של קופ"ח, כי דוגמא טובה, לא כל החברות כמו החברה שלך עם עניין "לחנך" ולהטמיע "משמעת " אצל הלקוחות.... קופ"ח לצערינו כפופה לנהלי המחוז שכפופים לנהלי הקופה שכפופים למנהל רפואי מחוזי וארצי שכפופים להוראות הרוקח הראשי במשרד הבריאות ולמנהל הרפואי במשרד הבריאות וכפופים לנהליו של המשרד.... לאותה פקידה (או נציגה פרונטלית ) אין את כל הסמכויות שיש למנהלת המרפאה (הרופאה) מתוך טעמים מובנים שהיא אינה רופאה, ומן הסתם לא מפריעים למנהל הבכיר באמת (במוקד הטלפוני זה ייקרא ר"צ, מנהל מוקד , מנהל מרחב) כך סתם, היא הייתה צריכה גיבוי של מנהלת האישית שלה לכך , להיות בקרה שאכן מדובר במקרה שונה ומיוחד ולא "סתם" חולה שבא לבקש משהו שסובל דיחוי למחרת....(במוקדים זה יקרא תמיכה מוקדית /מקצועית, אחמ"ש וכו'). אני גם נגד הפנייה ישירה למנהל, אך לעתים יש פניות שמראש אומרים לי שלי, אישית עם כל הכבוד ועם כל הרצון הטוב לא אוכל להיות העורך דין של ארבעה נציגים לפניי , מנהל שהבטיח דברים ולא עמד בהם וכו'.... אומרים לי להעביר את זה הלאה.... מאידך יש היו ויהיו פנית למנהל בנושאים כללים שאין למנהל שום סמכות לבצע את פעולת הלקוח (לטפלו ללא אמצעי זיהוי כשיש צורך בכך, להוזיל מחיר מבצע או חבילה, וכו'). אך אני בעיקר מדבר על הלקוחות הראשונים ...שאכן נפגעו מהחברה, מהשירות, מהנציגים , והאמן לי לא חסרים כאלו... וכן בכל מקום שיש בו אנשים יהיו כאלו עם סמכויות רחבות יותר.. אני בהחלט לא בעד "לחנך" לקוחות "להשתמש בכלי משעתי בלבד" מנהל או נציג שיחות אחראי , הוא לא מחנך את הלקוחות הוא רק מטפל בפניותיהם וגם אם זה אומר לטפל בפנייה עד הסוף , גם בדברים שהנציג יכל לטפל וזאת כדי לא לטרטר את הלקוח ולסגור איתו מעגל אחת ולתמיד.... ולפעמים , משהו בכימיה שנוצרה בין הנציג ללקוח (התנגדויות נושא מרתק אחר..) מתפקשש והשיחה לא תצליח להימשך ללא התערבות גורם שלישי, לכן אני מאמין שגם במקרה כזה יש לחנך את הנציג דווקא ולבדוק איך הוא הביא את השיחה למקום הזה שבו נדרש קריאה למנהל... אלו וסיבות נוספות הביאו למצב שהיום ברוב המוקדים השירותים באמת לא מעבירים מנהל און-ליין אלא באוף ליין לאחר שכל הצדדים נרגעו.... מתנצל ומצטער אם נפגעת מהודעותיי... אין כאן כוונה אישית כלפיך, פשוט זה מעצבן אותי כנציג שיש כאלו בירוקרטיים שרואים בלקוחות מטרד... ולא אתגר, ועוד יותר מטריף אותי כאשר אני מצלצל למוקד טלפוני ולא נותנים לי תשובות או שהתשבות רדודות ואומרים לי "אין מנהל" זוהי תת שירות!!!

nbw1

New member
אהא

אני אישית לא רואה בלקוח מטרד, פשוט מטריף אותי (ואני אדם רגוע כפי שיעידו מכריי) כאשר לקוח מבקש (הוא אף פעם לא מבקש, הוא דורש בגסות) לשוחח עם המנהל כאשר ברור שהמנהל אינו מסוגל לעזור לו מעבר, מה שמשמח אותי הוא שבארגון שבו אני עובד שיחת מנהל משמשת רק לחזרה על נהלים (ולא לחנך כפי שהבנת מדבריי הקודמים) שעליהם לא נציג פשוט ולא מנהל המוקד יכולים לעבור, ומשום מה, כאשר "מנהל" חוזר על הנהלים הנ"ל הלקוח פתאום מבין. אז כן, אלו לקוחות שהם מטרד ולא אתגר. לא כולם. אגב, היום ביצעתי מספר שיחות מנהל בעצמי עם לקוחות, הפעם במטרה לעזור להם מכיון שהנציג לא יכל עקב מגבלת זמן (ולא עקב אזלת יד), אבל שוב לא ביצעתי דבר שאינו בסמכות הנציג הפשוט, אלא רק יכלתי להתכונן מראש, ואולי זוהי המטרה של הנושא - להיות מוכן מראש. המילה "מנהל" היא רק כדי שהלקוח הבור (וכן, הוא בור אם אחרי דקה שתיים הוא צועק מנהל) ירגע.. דוגמת הקופ"ח שלך לא רלוונטית כלל וכלל, מכיון שפה מדובר בסמכויות שונות עקב הגדרת המקצוע, ואתה לא מצפה מפקידה שתתן לך תרופה כפי שאתה לא מצפה מפקיד בנק פשוט להגדיל לך את מסגרת האשראי, או לחובש צבאי להוריד לך פרופיל, וזה נובע לא כי המנהל יכול, אלא כי הכפוף לו פשוט לא מוסמך כי אין לו את ההכשרה המתאימה!

KFIRB

New member
טוב שיש בנינו הבנה...

הדוגמא של קופ"ח היא כן מתאימה כי כל סמכות בבשירות מטפלת רק בשירות שלה. לדוגמא מנהל מרחב אצלנו בחברה יש לו סמכות רחבה יותר טובה מר"צ שלו יש יותר סמכויות מנציג שיחות אחראי וכך הלאה... אך טוב שיש ביננו הבנה... אני לא יודע באיזה סוג של מוקד אתה עובד...בו... בהצלחה ותודה שהגבת...

yuli c

New member
אמממ...

האמת שלא יצא לי ממש להתקל בלקוחות כאלה... תמיד אחרי שהגדלתי ראש ועשיתי מעל ומעבר אנשם הודו ליואמרו שמזמן לא קיבלו שירות כזה... אבל, יש מקרים שאני יודעת בוודאות שאם כל הרצון הטוב ועם כל ההגדלת ראש האפשרית אני לא מוסמכת לטפל בהם ואז אני מעבירה אותם לאנשים היותר מוסמכים ממני.

get well

New member
אני אומרת לא בכוח..

ובכלל לקחת את העבודה בפרופורציות זה לא עסק שלך ואם ניסית להיות נחמד כמה שאפשר כנראה שזה פשוט האופי של הבן אדם.. תמשיך הלאה..ללקוח הבא

JaneLame

New member
היה לי אחד.

הוא התקשר וצעק וצרח, עשיתי ועידות עם 100 מוקדים ומאה חברות. אחרי זה התקשר להודיע לו שזה נפתר. "אני עסוק, תתקשרי אחר-כך". ככה זה חזר על עצמו 3 פעמים. הפסקתי להתקשר.

במקרה נפלתי כאן..

אני דווקא מהצד של הלקוח! לדעתי האישית לקוח דורש לשוחח עם מנהל מכמה סיבות. א. להיות בטוח שהוא עשה את המקסימום מבחינתו לתיקון הטעות/עוול שנעשתה לו לטענתו. ב. לנסות "לשכנע" את המנהל בהגיון בצדקת דבריו, גם אם כללי החברה היבשים לא מאפשר תיקון/שינוי חשבונית לדוגמא! ולכן גם אם הנציג יאמר לו "המנהל יאמר לך את אותה תשובה", הוא עדיין יבקש את המנהל. ג. הלקוח מרגיש שהנציג `מדקלם` לו תשובה! * אגב, ללקוח יש לפעמים הרגשה שהנציג המדבר מולו בא מתוך הנחה שהחברה עושה לו טובה שמספקת את השירות, בעוד שהלקוח רוצה לבוא מתוך הנחה "אני בחרתי בכם ועליכם לספק אותי".

מצד שני

לנציג יש את ההרגשה המוצדקת לפעמים שיש סוג כזה של לקוח שחושב שהוא קנה את הנציג ואת החברה שהוא מייצג ולכן הנציג חייב לעשות כל מה שהוא רוצה גם אם זה לא במסגרת השירות של החברה או בלתי אפשרתי לביצוע בצורה טלפונית. רוצה דוגמא? פעם קרה לי לקוח התקשר אלי כי מישהו בבית שלו ביצע נעילה על הגלישה מתוך המחשב שניתן לפתוח רק באמצעות סיסמה. הלקוח דרש שאני אפתח לו את הנעילה כדי שיוכל לגלוש, אבל האדם היחיד שיכול לפתוח אותה הוא זה שעשה אותו כי רק לו ידוע קוד הפתיחה. הוא דרש ממני פיתרון, הסברתי לו שאף נציג תמיכה טכני בעולם לא מסוגל לבצע את זה והאחריות לפעולות שמתבצעות במחשב שלו על ידי אנשים בבית היא שלו. הוא לא קיבל את זה ואחרי רבע שעה של דיקלומים של המשפט "מנהל יגיד לך אותו דבר" העברתי אותו למנהל, שאמר לו בדיוק אותו הדבר ושם זה הסתיים. ויש עוד הרבה דוגמאות כאלה. אז תפקיד הנציג הוא לא "לספק" את הלקוח. תפקיד הנציג הוא לתת את השירות הטוב ביותר במסגרת השירותים שהחברה מספקת ולהפנות את הלקוח לגורם המתאים אם מדובר בשירותים שהחברה לא מספקת. מה לעשות, הלקוח לא תמיד מבין את זה, חושב שאם הוא משלם 30 ש"ח לחודש לספק האינטרנט אז הוא גם קנה טכנאי מחשבים טלפוני באותה ההזדמנות, ואם הוא לא מקבל שירות כזה הוא עוד מעז ברוב חוצפתו לדרוש אחראי במחשבה שהחברה כן יכולה לתת לו את השירות שהוא מבקש אבל הנציג שמולו לא רוצה לעזור לו, למרות שזה בעצם העבודה שלו. הדוגמא עם החסימה עם האינטרנט היא מקרה פרטי אבל יש עוד המון המון מקרים מכל הסוגים שקרו לי. ואם נציג אומר לך שהמנהל יגיד לך את אותה התשובה, אז רוב הסיכויים שהוא באמת יגיד לך את אותה התשובה.

גם זה נכון..

אבל אני מדבר על מקרים שגרתיים! מקרים שבהם הלקוח דורש דברים שהם במסגרת השירות שהחברה נותנת, והוא מרגיש שהנציג אומר לו "שילמת לטענתך בטעות, אבל.. אין לך מה לעשות". אגב, אני מתכוון בעיקר לחברות הסלולריות!

KFIRB

New member
אותי כנציג...

למדו שהאמת תמיד נמצאת איי שם באמצע בין " בלקוח תמיד צודק" לבין "אוף הלקוח הזה סוחט בלי סוף"..... היום היה לי לקוח שרצה משחקים ללא תשלום, דבר שהוא אפשרי אך לא בתכנים שהיו לו... ניסיתי לברר עם גורמים במוקד האם ההרגשה שלי כנציג שמדובר בלקוח חדש שרוצה לרכוש הכל ללא כסף נכונה או שמא אני טועה ובאמת כדאי להוציא את הלקוח בהרגשה טובה ופלצותו בחודשיים חינם.... הוא אמר שבתום החודשיים הוא ידרוש מנהל שיאשר לו אותו דבר...(ההרגשה שלי שמדובר בסחטן צדקה) אך מצד שני אם לא אתן הוא יקבל מנהל שבמסגרת שימור ייתן לו את זה ללא מאמץ... נצלתי שלא ידע כל כך טוב את המוצר שיש לו ולכן החלפתי לו בתכנים וידעתי אותו על כך והבאתי אותו לבחור את התוכן הכי לא אהוב עליו ולבצע החלפה מרצון וכך הוא קיבל גם משחקים "חינם", גם את התכנים האהובים עליו וגם אני הרווחתי לקוח מרוצה... אני מסכים עם ירושלמי שיש המון נציגים ולא רק הם הרואים בלקוחות מטרד... יש מביניהם מטרד אך רובם המוחלט הם איפהשהו באמצע...האמת תמיד נמצאת איי שם באמצע...ואת זה אני יודע בגלל שהרבה פעמים אני בשני הצדדים... אצלנו יש נוהל "מחמת הספק" נוהל שמזכים את הלקוח בצורה חד פעמית "מחמת הספק" ומיידעים אותו על פעולות המנע שמבוצעות כדי למנוע את ההזמנה והחיוב מצידו ואת הזיכוי מצידנו . הזיכוי מחמת הספק ניתן רק ללקוחות המצדיקים זאת והעונים לקטגוריה שנפגעו חד פעצ\מית ולא לסחטנים הסדרתיים , לצערי הם קיימים אך לא ברמה שקיפוד מצוי מציין אותם, לי לא יצא להתקל בכמות עצומה של סחטנים פתולוגיים ....יש סחטנים ויש כאלו שירצו את כל היד.. אך אפשר וגם ניתן להגיע איתם לאמצע...

גם אני חושב...

שהאופציה שהגדרת "זיכוי מחמת הספק", היא אופציה חכמה. אתה יודע שנתת ללקוח להרגיש שנעשה עימו הצדק, ומאידך אתה מונע ממנו "לסחוט" בפעם הבאה. אני חושב שאתם בתור נציגי שירות קצת רואים צד אחד של המטבע. לקוח בא הביתה עם מוצר חדש, ואם הוא מרגיש ש"רימו אותו", ההפסד בראש ובראשונה של החברה! יתכן שאני לא מדייק אבל באופן כללי חשוב מאוד גם לחברה ש"יחסי לקוח חברה" יהיו נאותים!

kkarinn

New member
לא מסכימה איתך

הרבה פעמים יש לקוחות שמחליטים שנציג שירות, שהוכשר לדבר עם לקוחות ומכיר את נהלי החברה בה הוא עובד, הוא "פקיד" (הרבה פעמים אמרו לי: "את סתם פקידה שם"). יש לקוחות שרק כשישמעו את המילה מנהל, יתנהגו וידברו יפה, גם אם יקבלו את אותה התשובה בדיוק

למעלה